Scott Hartnell.
Nyheter

NHL-veteranen vill vinna med klubben som draftade honom: ”Nu måste vi göra det”

ANNONS

Han draftades som nummer sex totalt år 2000 av Nashville och inledde också sin karriär där. Efter tio år är han nu tillbaka i klubben – ett faktum Scott Hartnell minst sagt är lycklig över.
— Jag är exalterad över att få göra intryck både på isen och i omklädningsrummet, säger 35-åringen till klubbens hemsida.

Scott Hartnell var Nashvilles förstaval i draften år 2000 (sjätte totalt) och han debuterade direkt samma år för klubben. Efter sex säsonger skildes dock vägarna åt och den tunge yttern hamnade i Philadelphia istället där han spenderade sju säsonger innan det blev tre ytterligare i Columbus. Nu är han tillbaka och har målet utstakat för sig.
— Att vinna är det viktigaste, och det enda jag inte har gjort. Du tjänar dina pengar och alla sådana saker, men jag har aldrig vunnit en Stanley Cup. Det är en sak som jag tror att alla här har målet att göra, och nu måste vi göra det, säger han till Nashvilles hemsida.

ÅTERFÖRENAS MED JOHANSEN

35-åringen gjorde bra ifrån sig i både Philadelphia och Columbus. Han ser fram emot att återförenas med Ryan Johansen som han spelade med i Columbus.
— Att vara borta från Johansen i två år, hur han har mognat. Bara hans närvaro runt rummet, han är mycket mer intensiv, mycket allvarligare och du kan säga att killarna här inne ser redan upp till honom, säger Hartnell.

Även fast Hartnell är medveten om att han inte har en 18-årings ben längre, kan en nytändning i form av ett klubbyte nästan få det att kännas på det viset.
— Det är en sak att få chanser, men du måste sätta pucken i nätet, du måste spela hårt i varje sekvens och varje match. Det har varit så hela min karriär, och det går att inte vara annorlunda i år.

 

Den här artikeln handlar om: