Hampus Melén.
Tingsryds AIF

Efter sjukdomshelvetet – nu tar han klivet från division 2 till Hockeyallsvenskan

ANNONS

Han missade stora delar av junioråren på grund av sina återkommande problem med sjukdomen Twar och valde till och med att lägga av. Men efter en comeback i division 2 förra hösten har centern Hampus Melén nu sensationellt lyckats spela till sig ett treårskontrakt med Tingsryd i Hockeyallsvenskan.
– Vi tror såklart på Hampus, säger klubbchefen Tomas Bergstrand.

För en knapp månad sedan delade hockeysverige.se med sig av historien om Hampus Melén, den 22-årige talangen från Blekinge som på grund av sjukdomen Twar tvingats sluta spela hockey. För ett år sedan blev han så frisk att han lyckades återuppta karriären med Mörrum i division 2. Där byggde ynglingen sakta men säkert upp kroppen och lyckades få en tryout med allsvenska Tingsryd inför den här säsongen.

I går begick han allsvensk debut när Tingsryd föll med 0–3 mot Almtuna i den allsvenska premiären hemma i Nelson Garden Arena. Det blev visserligen bara ett byte och 16 sekunders speltid för Melén, men efter matchen kom det glada beskedet att han lyckats med sin tryout.

”VI KOMMER ATT TA DET LUGNT MED HAMPUS”

Tingsryd har nämligen tecknat ett treårskontrakt med Hampus Melén.
– Vi kommer att ta det lugnt med Hampus på grund av hans sjukdomshistoria, framförallt det här första året. Fokus från oss kommer ligga på att han får en bra träning hela året, matcher i a-laget kommer i andra hand. Men uppstår behovet, då finns Hampus där, redo för spel, säger klubbchefen Tomas Bergstrand i ett pressmeddelande.
– Vi tror så klart på Hampus, det är därför vi har sett till att få ha honom hos oss i tre år framåt. Det handlar om en tekniskt skicklig spelare med stor potential.

Hampus Melén var en stor talang som junior och draftades av Detroit Red Wings i sjunde rundan 2013. Under comebacksäsongen i fjol noterades han för 32 poäng på 25 matcher med Mörrum i division 2.

Efter tre års kamp mot svåra sjukdomen – nu jagar han allsvenskt kontrakt: ”80 procent av lungorna var fulla av slem”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL