Pekka Rinne.
Nyheter

NASHVILLE: Den finska elefanten i rummet

ANNONS

Nashville Predators har laddat om efter förra säsongens finalförlust i Stanley Cup. De har laget för att gå hela vägen den här säsongen, men det finns en brännande fråga som skapar tvivel hos många: kan man vinna med en åldrande Pekka Rinne mellan stolparna?

IN OCH UT 

Nyförvärv: Anders Lindbäck, mv, Rögle, Matt O’Connor, mv, Ottawa, Aleksej Jemelin, b, Vegas, Scott Hartnell, fw, Columbus, Nick Bonino, fw, Pittsburgh, Emil Pettersson, fw, Växjö.
Förluster: Marek Mazanec, mv, Slovan Bratislava, Adam Pardy, b, klubblös, Brad Hunt, b, Vegas, James Neal, fw, Vegas, Colin Wilson, fw, Colorado, Derek Grant, fw, Anaheim, Mike Fisher, fw, slutat, Harry Zolnierczyk, fw, Florida (tryout), Vernon Fiddler, fw, slutat, PA Parenteau, fw, Detroit (tryout), Mike Ribeiro, fw, klubblös.   

S9

S1P.K. Subban
Första säsongen i Nashville bjöd på blandad kompott. Subban hämmades av en del skadeproblem och behövde tid till att anpassa sig till sin nya omgivning. I slutspelet nådde han ”beast mode” och utgjorde tillsammans Mattias Ekholm det bästa backparet i hela ligan under de sista månaderna av säsongen. Förvandlades måhända till lite mycket av en sidoshow under finalspelet, där han misslyckades med att ta sig under huden på Sidney Crosby trots ambitiösa försök. Men det är svårt att inte älska Subban och den karisma han har med sig, vare sig det är på eller utanför isen.

S2Roman Josi
Nyutnämnd lagkapten efter Mike Fishers avsked. Josi är en stark skridskoåkare som är utmärkt i det offensiva spelet, men har en hel del luckor defensivt. Som en expert uttryckte det: ”Josi är spelaren som de flesta tror att P.K. Subban är”. Med det sagt är schweizaren är enorm tillgång för Nashville. Inte minst eftersom han har tre säsonger kvar på ett kontrakt som ”bara” kostar Nashville fyra miljoner dollar per säsong. På öppna marknaden skulle han vara värd det dubbla.

S3Ryan Johansen
Det är inte utan att man ställer sig frågan hur finalserien mellan Nashville och Pittsburgh hade artat sig om Johansen hade kunnat spela. Lårskadan som stoppade den majestätiske centern blev ett enormt avbräck för Predators, som i slutändan inte hade något svar på det tvåhövdade monster som Pittsburgh hade i Crosby och Malkin. Nu är Johansen återställd och har undertecknat ett nytt megakontrakt värt 64 miljoner dollar. Får han bygga vidare på kemin i ”JOFA-kedjan” med Filip Forsberg och Viktor Arvidsson kan det här bli hans hittills bästa säsong i karriären. Det känns inte som om 25-åringen har nått sin potential än.

S4Viktor Arvidsson
Med 31 mål och 61 poäng svarade Viktor Arvidsson för fjolårets mest explosiva svenska genombrott i NHL. 24-åringen från Kågedalen utnyttjade sin fart, ettrighet och sitt tunga skott till att ge motståndarlagen huvudbry. Många undrar om det var ett ”career year” eller om Arvidsson är kapabel att göra om bedriften. Med tanke på att han nu har etablerat sig som en av de ledande spelarna i laget kommer han att få alla möjligheter att prestera igen. Det nya kontraktet, värt närmare 30 miljoner dollar för sju år, kan snabbt visa sig bli ett fynd för Preds.

S6
Lagets poängkung: 
Filip Forsberg
Filip Forsberg har etablerat sig som en 30-målsskytt i NHL. Hans väg dit brukar vara ”streaky”, men med lite flyt skulle Forsberg antagligen kunna göra 40 mål i NHL. Kemin han visade i med Ryan Johansen och Viktor Arvidsson i slutspelet bådar gott inför säsongen. Kedjan har förutsättningar att vara en av de vassaste och mest produktiva i hela NHL. Blir det här säsongen när Forsberg på allvar etablerar sig som en av de stora stjärnorna i NHL? Jag tror att chansen till det är stor.

S5Pontus Åberg
Han har gjort sin tre hundår i AHL och sakta men säkert visat att han är redo att ta nästa steg i karriären. Efter 31 mål på 56 matcher för Milwaukee Admirals i fjol fick han chansen på allvar i slutspelet – och tog den. Farten, skottet och drivet gör att Åberg blir spännande att följa när han nu, av allt att döma, får sin första riktiga möjlighet att spela framträdande minuter i NHL. Kan bli ett av de stora svenska utropstecknen i ligan den här säsongen.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Det är ett imponerande lagbygge han har satt ihop, Nashville Predators general manager David Poile. Efter att ha sajnat både Viktor Arvidsson och Ryan Johansen till långtidskontrakt under sommaren, har han säkrat klubbens stomme för många säsonger framöver. Att man dessutom har många av sina stjärnspelare på förhållandevis billiga kontrakt gör att förutsättningarna för framgångar finns på både kort och lång sikt. Men även om Nashville Predators nämns med stor respekt bland experterna inför säsongen finns det frågetecken kring deras förmåga att gå hela vägen. Elefanten i rummet heter Pekka Rinne. Den finske, snart 35-årige målvakten, gjorde ett storslaget slutspel ända fram till finalserien mot Pittsburgh där han blev utsedd till syndabock efter att ha svarat för några svaga ingripanden som kostade laget ett par av matcherna. Rinne befinner sig i en ålder där det kan gå snabbt utför och frågan är hur villig lagledningen är att agera med tanke på att det handlar om en av lagets mest lojala trotjänare, en spelare som stannat i Nashville i vått och torrt. Rinne är värd all respekt för vad han har uträttat för Nashville under sin karriär, men det finns risker med att bli för fäst vid en profil. Nu har Nashville en mycket spännande och kapabel andrekeeper i Juuse Saros, som har förutsättningarna att bli en riktigt bra NHL-målvakt. Kan Nashville sakta men säkert matcha in honom i en större roll behöver målvaktsfrågan över huvud taget inte bli ett problem. Defensivt så väl som offensivt har Nashville alla pusselbitar på plats för att utmana om cupen i år också. Jag tror mycket väl att de kan stå som mästare i juni.


Foto: Getty Images/Bruce Bennett

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
35) Pekka Rinne
74) Juuse Saros

BACKAR:
2) Anthony Bitteto
4) Ryan Ellis ”A”
7) Yannick Weber
14) Mattias Ekholm ”A”
25) Aleksej Jemelin
52) Matt Irwin
59) Roman Josi ”C”
76) P.K. Subban

FORWARDS:
9) Filip Forsberg ”A”
10) Colton Sissons
13) Nick Bonino
15) Craig Smith
17) Scott Hartnell
19) Calle Järnkrok
20) Miikka Salomäki
33) Viktor Arvidsson
46) Pontus Åberg
51) Austin Watson
55) Cody McLeod
56) Kevin Fiala
89) Frederick Gaudreau
92) Ryan Johansen ”A”

COACH: 
Peter Laviolette (coach sedan 2014)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 27 mars
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten