Sök
Lias Andersson. …
SHL

Lias tar till sig av kritiken: ”Jag var trött och det står jag för”

Han kritiserades av lagledningen för sitt spel under rookieturneringen. Nu håller Lias Andersson på att ta revansch under New York Rangers träningsläger.
– Det är inte något jag skyller på utan jag var helt enkelt var jag lite småsliten och småtrött, säger han till hockeysverige.se om kritiken.

Det började inget vidare för Lias Andersson. Efter New York Rangers insats i rookieturneringen i Traverse City tidigare i månaden kritiserades han för sitt spel. Detta efter att laget förlorat tre av fyra matcher och bara mäktat med fem mål framåt. Andersson hade en assist på de fyra matcherna och det imponerade inte på Rangers spelarchef Gordie Clarke.
– Han hade en väldigt genomsnittlig camp. Han kanske är trött eller något, men han kommer att behöva höja sig när riktiga campen startar, löd Clarkes omdöme när han intervjuades av MSG Network efter turneringen.

Nu har Lias Andersson fått testa på att spela med Rangers lite mer på allvar. Natten mot tisdag var assisterade han till Neil Pionks segermål i förlängningen av träningsmatchen mot mot New York Islanders. I natt väntar ny match för 18-åringen då hans New York Rangers möter New Jersey Devils i Madison Square Garden.
– Jag tycker att det varit bra här borta och jag lär mig nya saker hela tiden samtidigt som det är fantastiskt många bra spelare med, så det rullar på, säger Lias Andersson till hockeysverige.se.

Han förstår och köper den kritik spelarchefen Clarke kom med efter rookieturneringen.
– Jag var trött så jag ser inte det som någon kritik direkt. Jag var trött och det står jag för. Det var mycket där ett tag. Bland annat var jag jetlaggad, småsjuk och lite sådana grejer. Men det är inte något jag skyller på utan jag var helt enkelt var jag lite småsliten och småtrött. Det var bara ta det och köra vidare.

Du låter självkritisk, hur ser du på din insats i rookieturneringen och på campen?
 Campen tycker jag har varit bra hittills. Det var bara turneringen innan som var lite halvkass.

Hur har du upplevt omställningen från stora rinkarna här i Sverige till dom små isarna i USA?
– Visst är det en omställning. Det är inte så lätt eftersom det går lite snabbare och en spelas en annan typ av hockey. Det gäller att anpassa sig så fort man kan och ta tips från alla spelare och ledare runtomkring, vad som gäller där ute och göra som dom säger.
– Jag måste ta besluten lite snabbare där ute eftersom, som sagt var, det går lite snabbare. Spelarna är skickliga, starka och det är egentligen ett snäpp upp på alla plan mot vad jag är van med.  

”HÅLLER MIG LITE MER TILLBAKADRAGEN”

Det har även blivit en hel del smällar, men det var också något som han hade förväntat sig.
– Ja, men det är en del av spelet här borta. Det är lite annorlunda spel och visst kanske jag får några extra smällar som jag inte skulle ha fått hemma. Det där har jag inga problem med utan tycker bara att det är roligt, säger den Kungälvsfostrade centern som redan känner att han har kommit bra in i sin nya klubb:
– Det är bra killar och jag känner några stycken av dom sedan tidigare. Vi har ett bra gäng på juniorsidan. Nu när det är lite äldre folk med håller jag mig lite mer tillbakadragen.

Har det ändå varit skönt att ha med sig Malte Strömvall och Robin Kovács under första tiden i Rangers?
– Ja, verkligen. Dom har tagit hand om mig väldigt bra, visat mig runt och förklarat hur saker fungerar här. Det har varit guld värt.
– Nu blev tyvärr Robin nedskickad i dag (läs: igår) så då få jag och Malte klara oss själva ett tag.

Lias Andersson fick alltså chansen att spela med Rangers mot Islanders härom natten. För insatsen fick han beröm coachen Alain Vigneault.
– Jag tyckte att han hade några riktigt bra ögonblick. Han hade bra beslutsfattande på isen, han försöker få saker att hända med pucken och var ettrig när det fanns utrymme för det. Han spelar med lite bett, sa Vigneault till New York Daily News.
– Jag var lite nervös såklart, säger Lias Andersson själv.
– Jag kände redan tidigt vilket liv det är där uppe både på och utanför isen, vilket jag inte riktigt var van vid. Det var häftigt och kul att se hur killarna har det där, hur dom förbereder sig inför match och allt sådant. Det var lite annorlunda jämfört med Sverige, men fantastiskt kul.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”HENKE ÄR EN FANTASTISK KILLE”

Hur upplevde du din insats i matchen?
– Jag tycker att jag spelade bra. Jag försökte spela så enkelt jag kunde och efter hand fick jag mer och mer istid. Dessutom fick jag spela lite i förlängningen och bidra lite till avgörandet så jag tycker att jag gjorde en klart godkänd match.

Vad betyder det att få en assistpoäng med sig från matchen?
– Det är alltid kul att få vara med och bidra, men på den här nivån handlar det bara om att vinna så det här med assist är inget jag direkt tänker på.

Pratade du med coachen om din insats efter matchen?
– Nej, det är inte mycket sådant här borta. Det blir mer att vi tar sådant på mötet efter campen. Nu är det bara fokus på nästa match som är mot New Jersey imorgon hemma i Garden (läs: inatt svensk tid).

Du har träffat Henrik Lundqvist en del i sommar i Göteborg, har du hunnit prata något om vad du hade att förvänta dig då du kom över?
– Inte riktigt i detalj. Vi har hållit kontakten lite, men vi har inte hunnit sitta ner och diskutera saker och ting. Han har tagit bra hand om mig hittills. ”Henke” är en fantastisk kille så det är roligt att honom vid min sida.

Hur har snacket gått om vart du kommer inleda årets säsong, blir det i Frölunda eller Rangers?
– Ärligt talat så har jag ingen aning om hur snacket har gått. Jag har åkt över hit för att försöka ta en plats och stanna så länge jag kan. Jag har inte hört någonting utan jag tar det dag för dag och försöker ta vara på chanserna jag får att spela.

Om du blir erbjuden att spela i farmarlaget, hur ser du på det?
– Det vet jag inte riktigt. Jag har sagt att jag tar det den dagen, ser hur allt känns då och hur planerna är den dagen om jag blir nedskickad eller vad som händer. Det beslutet får jag fatta då tillsammans med folket runt mig.

Om du blir kvar i Rangers den här säsongen missar du då pappa Niklas tröja kommer hissas i taket på Scandinavium den 21 oktober.
– Ja, det hade varit jäkligt surt. Vi får se vad som händer, men i dag finns det många sociala medier som jag kan se det där på. På något vis kommer jag nog ändå kunna vara med även om jag inte är på plats. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten