LETAR LÖSNINGAR. Bruce Boudreau och Minnesota Wild saknar en slutspelsframgång.
Nyheter

MINNESOTA: En Stanley Cup-utmanare – om man slutar vara ”sämst när det gäller”

ANNONS

De saknar den där uppenbara fixstjärnan, men har å andra sidan en bredd som kan göra dem till en Stanley Cup-utmanare. Minnesota Wild har ett lag för att gå hela vägen – om coachen Bruce Boudreau bara kan bli av med stämpeln ”sämst när det gäller”.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Niklas Svedberg, mv, Salavat Julajev Ufa, Alex Grant, b, Boston, Ryan Murphy, b, Calgary, Kyle Quincey, b, Columbus, Tyler Ennis, fw, Buffalo, Marcus Foligno, fw, Buffalo, Cal O’Reilly. fw, Buffalo, Kyle Rau, fw, Florida, Matt Cullen, fw, Pittsburgh, Daniel Winnik, fw, Washington (tryout), Ryan Malone, fw, klubblös (tryout).
Förluster: Darcy Kuemper, mv, Los Angeles, Marco Scandella, b, Buffalo, Christian Folin, b, Los Angeles, Victor Bartley, b, Örebro, Nate Prosser, b, St. Louis, Tyler Graovac, fw, Washington, Alex Tuch, fw, Vegas, Jordan Schroeder, fw, Columbus, Jason Pominville, fw, Buffalo, Martin Hanzal, fw, Dallas, Ryan White, fw, Vancouver (tryout), Ryan Carter, fw, slutat, Erik Haula, fw, Vegas.

S9

S1Devan Dubnyk
Det såg länge ut som om Vezina Trophy låg i händerna på Devan Dubnyk. Men när Minnesota Wilds ras kom sent under grundserien drogs han med i det. I slutändan blev 31-åringen inte ens nominerad till utmärkelsen. I sin helhet var säsongen ändå en av hans klart starkaste i karriären och han går in i den nya säsongen som en av de mer respekterade keeprarna i ligan. Dubnyks nya utmaning blir att visa att han kan vinna i slutspelet också. Hittills har han inte fått till det där.

S2Ryan Suter
Evighetsmaskinen Suter fortsätter att logga tunga minuter i en imponerande takt. Hans snitttid på isen sjönk med närmare två minuter, från 28.36 minuter per match till 26,55, i fjol kontra säsongen 2015/16. Ändå var det bara Dustin Byfuglien och Drew Doughty som spelade mer än Ryan Suter. Är fortfarande en pålitlig allroundback som gör 40-50 poäng per säsong. Dock utan att ha en jättestor positiv inverkan på spelet i fem-mot-fem. Någon Norris Trophy lär det aldrig bli för 32-åringen.

S3Jared Spurgeon
Behöver vi ytterligare ett bevis för att det finns utrymme för små backar att lyckas i NHL är det bara att peka på Jared Spurgeon. Han satte personbästa med 38 poäng i fjol och många skulle hävda att han är lagets allra bästa back just nu. Trots att han inte mäter mer än 174 centimeter i strumplästen är Spurgeon en back som bemästrar både den defensiva och offensiva sidan av spelet.

S4Nino Niederreiter
I ett lag med en mycket spännande forwardsbredd är schweizaren Niederreiter en spelare att hålla ett extra öga på. Speciellt i takt med att Zach Parise tappar allt mer i effektivitet och hälsa. 25-åringen upplevde NHL-karriärens hittills bästa säsong med 25 mål och 57 poäng i fjol. Han gjorde det trots att han inte snittat mer än runt 15 minuters speltid per match. Den storvuxne forwarden är inne i sin peak av karriären och har alla förutsättningar att korsa 60-poängsstrecket med rätt omgivning den här säsongen.

S6
Lagets poängkung: 
Mikael Granlund
Efter vad som kändes som en evig väntan kom slutligen genombrottet i NHL. Under Bruce Boudreaus ledning fick Granlund loss sitt offensiva spel och gjorde finfina 69 poäng. Finns det ännu mer att hämta ur centern? Det känns inte alls orimligt. Granlunds spelsinne och finess gör honom till Minnesota Wilds spetsigaste vapen.

S5Joel Eriksson Ek
Det var inte långt borta att Joel Eriksson Ek blev en NHL-spelare på heltid redan i fjol. Han inledde säsongen med att göra mål i debuten för Wild och gav klubbledningen rejäla bekymmer när de skulle avgöra om han skulle få stanna eller återvända hem till Färjestad. Att det slutligen blev en återkomst till Karlstad var nog bäst för alla inblandade parter. Eriksson Ek fick mer speltid än vad som någonsin skulle ha blivit aktuellt i NHL, blev lagkapten för JVM-laget och fick avsluta säsongen med slutspelshockey i NHL följt av ett VM-guld med Tre Kronor. Fjolårets erfarenheter gör 20-åringen redo för att ta steget fullt ut och bli NHL-spelare. Minnesota har en fantastisk fin bredd på sitt lag, men det skulle vara väldigt förvånande om inte Joel Eriksson Ek tar en plats och sedan stiger genom hierarkin under säsongens gång.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Bruce Boudreau är på många sätt en intressant coach. Han har lett både Washington Capitals och Anaheim Ducks till President’s Trophy som ligans bästa grundserielag, men aldrig lyckats sätta pricken över i:et i slutspelssammanhang. Under sin första säsong som coach för Minnesota Wild utspelade sig samma scenario. Wild var stekheta under stora delar av grundserien för att sedan kallna och åka ut ur första rundan av slutspelet mot St. Louis Blues med huvudet före. Extra mycket salt i såren gav den förlusten med tanke på att det var coachen som Wild hade sparkat säsongen innan, Mike Yeo, som stod i motståndarbåset.

Bruce Boudreau får räkna med att bli ordentligt skärskådad den här säsongen. På pappret har han ett lag utan superstjärnor, men samtidigt en trupp som har en bredd som få andra NHL-lag kan mäta sig med. Wild hade nio spelare som gjorde 40 poäng eller fler i fjol och fyra spelare som gjorde 20 mål eller fler. Debatten runt NHL har länge rasat kring vad som är mest fördelaktigt i jakten på en Stanley Cup: att ha en eller två superstjärnor som leder laget eller en större bredd av kapabla spelare spridda över flera kedjor. Pittsburgh Penguins två raka Stanley Cup-titlar pekar på det förstnämnda. Minnesota Wild har potential att bli ett argument för motsatsen. Få nämner dem som en värdig utmanare, men visst finns det fog för att peka ut dem som ett av topplagen i Western Conference ändå. För Bruce Boudreau gäller det att finna ett sätt att pricka lagets form vid rätt tillfällen. Det har han konsekvent misslyckats med under hela sin tränarkarriär.


Mikael Granlund. Foto: Carlos Gonzalez/Minneapolis Star Tribune/TNS

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
32) Alex Stalock
40) Devan Dubnyk

BACKAR:
4) Mike Reilly
6) Ryan Murphy
20) Ryan Suter ”A”
23) Gustav Olofsson
24) Matt Dumba
25) Jonas Brodin
27) Kyle Quincey
46) Jared Spurgeon

FORWARDS:
3) Charlie Coyle
7) Matt Cullen
9) Mikko Koivu ”C”
10) Chris Stewart
11) Zach Parise ”A”
12) Eric Staal ”A”
14) Joel Eriksson Ek
16) Jason Zucker
17) Marcus Foligno
19) Luke Kunin
22) Nino Niederreiter
63) Tyler Ennis
64) Mikael Granlund
XX) Ryan Malone
XX) Daniel Winnik

COACH: 
Bruce Boudreau (sedan 2016)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 mars
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten