Sök
Emil Molin.
Nyheter

”Spelar du i Modo så ska inte trycket lägga sig”

Fjolåret var en gigantisk flopp. Med en ny sportslig ledning och en ny tränare hoppas hockeyfansen att Modo ska studsa tillbaka efter förra årets krampartade säsong. Kanske kan laget uppträda mer avslappnat, men det får absolut inte bli utan press, menar lagets unge veteran Emil Molin.
– Jag hade inte velat spela någon annanstans i Hockeyallsvenskan än i Modo, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Emil Molin är bara 24 år, men ändå något av en veteran sett till vad han har hunnit med under sin karriär. Under flera säsonger slogs han för att ta plats i Brynäs, där hans pappa Ove är en ikon. Han var med och vann SM-guld med klubben 2012 och JVM-silver året därpå. Men det har också blivit några säsongers irrande sedan NHL-klubben Dallas Stars lånat ut honom till bland annat Mora och Rögle. Även om hans spel fungerade okej så blev inte poängskörden optimal på allsvensk nivå under första vändan i ligan. Säsongen 2014/15 spelade han med Rögle i Hockeyallsvenskan, men där blev det bara nio assist på 50 matcher.

Året därpå valde Emil Molin att testa på spel i Nordamerika. Där blev det spel i Dallas farmarlag Texas och Idaho i AHL respektive ECHL. Även om det var en tuff säsong kom han hem som ”en ny spelare” och var under förra säsongen en av Modos ledande spelare både speltids- och poängmässigt.
– Tiden i USA var jätterolig och väldigt lärorik för mig, att få spela på små rinkar där du tvingas att vara obekväm, gå rakt på mål och så vidare som kanske var sämre sidor hos mig innan jag var i USA. Det där har blivit mycket bättre hos mig och något jag har haft nytta av sedan jag kom hem, säger Emil Molin till hockeysverige.se när vi slår oss ner vid ett av spelborden på Casino Cosmopol under Hockeyallsvenskans upptaktsträff.

Emil Molin gjorde ett gott avtryck i ECHL, men återvände ändå till Sverige efter endast en säsong i USA.
– Jag kände att det skulle mycket till och att det var en väldigt lång väg att gå därifrån till NHL. Alltså min dröm är inte att spela i AHL. Då spelar jag mycket hellre i SHL. Vägen att gå från ECHL till NHL är lika lång som att gå från Hockeyallsvenskan till NHL. Då kände jag att jag skulle trivas bättre på hemmaplan, säger den 24-åriga forwarden som kanske hade kunnat stanna i Dallas organisation om han velat.
– Att stanna i ECHL hade jag antagligen fått göra eftersom jag hade fått en bra kontakt med tränaren (Neil Graham) där. Han gav mig väldigt mycket förtroende så där hade jag absolut fått stanna. Men jag bestämde mig ganska tidigt för att ta den där säsongen, vara kvar och göra det bästa av situationen och efter det så drar jag hem.


Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

”Ö-VIK – EN SPECIELL STAD ATT SPELA I”

Emil Molin är uppväxt runt Gavlerinken i Gävle och hans pappa är tränare för Karlskrona. Ändå blev det spel för Modo när han valde att flytta hem.
– När jag kom hem hade jag några lag som var intresserade. Jag tyckte Modo var mest intressant och det dom ville ha mig mer än dom andra lagen.
– Om jag ska spela i Hockeyallsvenskan så betyder det mycket för mig att spela i ett lag som vill någonting och inte i ett lag som accepterar att vara ett bottenlag eller inte har stora målsättningar. Modo är ett lag som vill slå sig uppåt och därför vill jag också vara med på den resan.

Modos förra säsong i Hockeyallsvenskan blev en berg- och dalbana. Laget var tippat att tillhöra toppen, men det slutade med att laget med nöd och näppe klarade sig ifrån ett negativt kval.
– Det var en lärorik säsong för alla som var med. Örnsköldsvik är en speciell stad att spela i. Jag kände att det var många som var ganska obekväma med att spela i den stan där det är ganska mycket press att spela.
– Jag var ändå ganska van eftersom jag tycker att det är ganska likt hockeystaden Gävle. Det är hockey som gäller och det finns inte så mycket mer även om Gävle också har ett duktigt fotbollslag. Det var, precis som du säger, en riktig berg- och dalbana som jag hoppas att vi har tagit lärdom av till den här säsongen.

Det upplevdes som att Modo blev mer och mer ett stukat lag som höll tillbaka, upplevde du det också så?
– Ja, och det blir lätt så när du förlorar mycket men förväntningarna är att du ska vinna mycket. Då tar man det säkra före det osäkra, skulle jag säga, och med det sköt vi oss i foten lite grann.

Det är Michael Sundlöv och Hans Särkijärvi som styr Modo den här säsongen, hur märks det organisatoriskt?
– Det jag känner och märker, jag känner Micke sedan tidigare, är att han är en väldigt lugn och trygg person som man kan luta sig emot. Han har gjort den här resan förut.
– Likadant är det med ”Säcken”, han är otroligt lugn, pratar om prestation och sådana bitar i stället för att ha bråttom. Det känns jättebra.

”EN REVANSCHLUST I LAGET”

Känner du att trycket som var på laget utifrån har lagt sig lite grann inför årets säsong?
– Spelar du i Modo så ska inte trycket lägga sig. Det har inte lagt sig heller. Jag tycker att man ska se det på andra sätt, att i stället säga att det är ett jättestort intresse. Det tycker jag att vi ska ta vara på. Jag hade inte velat spela någon annanstans i Hockeyallsvenskan än i Modo.

Hur går dina tankar inför den kommande säsongen?
– Det ska bli väldigt roligt att få börja nu, men sedan finns det även en revanschlust i laget. Det ska jätteintressant att se ännu mer av våra nya killar och våra juniorer som fick en säsong förra året.

Vilka unga juniorer tänker du bland annat på då?
– Det är många… Jesper Sellgren gjorde det jättebra förra säsongen. Det ska bli intressant att se om han kan hålla samma nivå som jag tror att han kommer göra. Lukas (Wernblom) som är jätteung. Jag tycker inte att man ska ha för stora förväntningar på honom redan eftersom han bara är 17 år, men otroligt duktig.
– Tim Wahlgren, (Oscar) Öhman, (Oskar Stål) Lyrenäs, Emil Alba och så vidare. Det kommer jättemånga intressanta juniorer som jag tycker att vi ska kunna ställa krav på den här säsongen samtidigt som jag är helt övertygad om att dom kommer vara bra.

Emil Molin svarade för 16 mål och totalt 38 poäng förra säsongen. Nu har han kontrakt med Modo till säsongen 2019/20, men frågan är vad som händer om han gör en lika fin säsong 2017/18 och SHL-lagen börjar höra av sig till honom.
– Då är det så och jag får ta det som det kommer. Jag kände förra säsongen att jag trivdes väldigt bra i Ö-vik, fick en roll som jag har kämpat hårt för i många år. Jag har bara bra saker att säga om Ö-vik så varför inte skriva på för tre säsonger?

Det kanske blir kvalspel till SHL mot Karlskrona där din pappa är tränare…
 Vi vill spela kvalspel. Om det sedan är Karlskrona, Brynäs eller vad det nu blir spelar ingen roll. Sedan är det såklart lite speciellt med farsan och så där, men så pass professionella är vi båda så det blir inga problem, avslutar Emil Molin med ett leende. Samtidigt som Panterns tränare Håkan Åhlund går förbi och hälsar.

Tisdag 19:00
Västerviks IK - IF Björklöven
1 5.45
X 4.95
2 1.45
Tisdag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.69
X 4.60
2 4.50
Tisdag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.15
X 5.15
2 1.69
Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.00
X 4.20
2 3.35
Tisdag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 2.90
X 4.00
2 2.30
Tisdag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.83
X 4.40
2 3.80
Tisdag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.10
X 4.20
2 3.15
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten