Sök
Ben Bishop, här i Tampa, samtalar med sin nya målvaktskompis Kari Lehtonen.
Nyheter

DALLAS: Klockan klämtar för Big Ben

En stor målvaktsvärvning, en hyfsat stor backvärvning, en stor forwardsvärvning och en tidigare mästarcoach. Dallas har förstärkt ett redan starkt lag och gör allt för att sviten av slutspelsmissar ska stanna vid ett år. 

IN OCH UT 

Nyförvärv: Ben Bishop, mv, Los Angeles, Marc Methot, b, Vegas, Tyler Pitlick, fw, Edmonton, Martin Hanzal, C, Minnesota, Brian Flynn, fw, Montréal, Aleksandr Radulov, fw, Montréal, R.J. Umberger, fw, klubblös
Förluster: Cody Eakin, fw, Vegas, Patrick Sharp, fw, Chicago, Antti Niemi, mv, Pittsburgh, Ales Hemsky, fw, Montréal

S9

S1JOHN KLINGBERG
Han gick bakåt rent poängmässigt under förra säsongen och var till och med petad vid ett par tillfällen. John Klingberg är dock alltjämt en av världens främsta offensiva backar och med tanke på sin ålder av 24 år lär han fortsatt kunna ta steg i sin utveckling. Om Dallas ska kunna gå långt i slutspelet är det John Klingberg som måste leverera.

S2BEN BISHOP

Efter år av målvaktshaverier har Dallas nu fått in en vettig målvakt i kassen. ”Big Ben” är skadebenägen och har hunnit bli 30 år, men i full form har han få övermän i den här ligan. Bishop har ryktats till Dallas under ett, eller kanske till och med ett par år, och nu är det upp till bevis för den tidigare Vezina Trophy-finalisten. Håller han sig bara skadefri kommer han vara Dallas lösning på de mångåriga målvaktsproblemen.

S3TYLER SEGUIN

Rent poängmässigt gjorde han det bra förra säsongen, men målnoteringen (26) var en stor besvikelse. En potentiell skyttekung som Tyler Seguin ska åtminstone vara uppe och nosa på 40 kassar för att han och laget ska vara nöjda. Med en skadefri omgivning kommer Seguin emellertid kunna återvända till att bli en riktigt vass målskytt Då skulle det förvåna om Tyler Seguin inte landar på mellan 30 och 40 mål igen. Det skulle Dallas Stars må väldigt bra av.

S4ALEKSANDR RADULOV
Dallas spände musklerna under sommaren när man helt sonika snodde Aleksandr Radulov från Montréal. Visst, han kan få svårt att leva upp till lönen av 6,25 miljoner dollar per säsong fram till 2022, men här och nu kommer den ryske profilen kunna hjälpa Dallas att bli ett topplag. Stod för en mycket stark återkomst till NHL i Montréals tröja och lär inte vara sämre med den omgivning han kan få i ett ganska framtungt Dallas Stars. Enda farhågan är hur han ska trivas i Ken Hitchocks strikta system. Å andra sidan gick det bra att spela under Michel Therrien i Montréal.
S6
Lagets poängkung: 
JAMIE BENN
Efter den sensationella poängligasegern 2015 och den enormt imponerande andraplatsen i poängligan 2016 blev förra säsongen en tillbakagång för en skadeskjuten Jamie Benn. Han missade visserligen bara fem matcher, men helt kurant var han med all sannolikhet inte. Det blev till sist 69 poäng på de 77 matcherna, vilket är godkänt men inte mer än så. NHL:s främsta powerforward har potential att återigen tillhöra toppen av poängligan och det ska nog mycket till för att han inte ska ta tillbaka den interna poängligavinsten från Tyler Seguin.

S5MATTIAS JANMARK

Efter en mycket lovande rookiesäsong blev förra säsongen ett enda stort mörker för svensken. Mattias Janmark råkade ut för en skada som tvingade honom till ett helt års vila. Nu är han tillbaka. Även om det säkert tar lite tid för Janmark att helt komma in i matchrytmen är han ett välbehövligt inslag i Dallas matchtrupp igen. En mycket användbar spelare som säkert kan spela till sig en topp sex-roll i den starka forwardsuppsättningen. En riktig joker i ett vasst Dallas.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Ironiskt nog var NHL:s dyraste målvaktspar också ett av de allra sämsta. Nu är emellertid Dallas helfinska målvaktstandem utbytt mot ett finskt-amerikanskt. Antti Niemi har bytts ut mot Ben Bishop och det är förstås ett jättelyft. Helt plötsligt har Dallas en målvakt på samma nivå som det övriga laget. Den drygt två meter långe Bishop har dock haft en förmåga att dra på sig skador, allra helst vid sämsta möjliga tajming, och skulle så bli fallet även den här säsongen kan hela Jim Nills starka lagbygge rasa samman. Håller han sig emellertid undan skadorna är det här ett lag för den absoluta toppen i den västra konferensen. Den här säsongen, vill säga. Bishops slitna kropp gör nämligen att det finns en osäkerhet för hur många starka år han har kvar. Förra säsongens slutspelsmiss berodde till stor del på skador och en defensiv som aldrig riktigt satt under Lindy Ruffs ledning. Nu har, förutom Bishop, starka backen Marc Methot hämtats in och framför allt är mästarcoachen från 1999, Ken Hitchcock, tillbaka i båset. Man kan säga vad man vill om Ken Hitchcocks år i St. Louis, där framför allt slutspelen blev misslyckade, men kanske är det precis honom Dallas hade behövt de senaste åren. Klart är i alla fall att general manager Jim Nill lagt fokus på att stärka lagets defensiv. Med offensiva värvningar som Alex Radulov och Martin Hanzal, kryddat med en återvändare i form av Mattias Janmark, kan vi dock utgå ifrån att det här laget kommer kunna göra en del mål den här säsongen också.


Jamie Benn. Foto: All Over Press

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Ben Bishop
32) Kari Lehtonen

BACKAR:
2) Dan Hamhuis
3) John Klingberg
5) Jamie Oleksiak
6) Julius Honka
15) Patrik Nemeth
23) Esa Lindell
28) Stephen Johns
29) Greg Pateryn
33) Marc Methot

FORWARDS:
10) Martin Hanzal
11) Curtis McKenzie
12) Radek Faksa
13) Mattias Janmark
14) Jamie Benn
17) Devin Shore
18) Tyler Pitlick
20) Brian Flynn
21) Antoine Roussel
25) Brett Ritchie
27) Adam Cracknell
47) Aleksandr Radulov
90) Jason Spezza
91) Tyler Seguin
xx) R.J. Umberger

COACH: 
Ken Hitchock (coach sedan 2017)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten