Sök
DENVER, CO – APRIL 09: at Pepsi Center on April 9, 2016 in Denver, Colorado. the Ducks defeated the Avalanche 5-3. (Photo by Doug Pensinger/Getty Images) …
Nyheter

COLORADO: Storstjärnans vara eller icke vara – bara ett i raden av problem

Efter en säsong som närmast gick till historieböckerna på grund av sin uselhet står Colorado nu inför nya utmaningar. Hur ska man göra med storstjärnan Matt Duchene?

IN OCH UT 

Nyförvärv: Jonathan Bernier, mv, Anaheim, Colin Wilson, fw, Nashville, Andrej Mironov, b, Dynamo Moskva, Nail Jakupov, fw, St.Louis, Jared Cowen, b, klubblös, Alexander Kerfoot, fw, Harvard University
Förluster: Calvin Pickard, fw, Vegas, Patrick Wiercioch, Vancouver, Mike Sislo, fw, Arizona, Francois Beauchemin, b, Anaheim, Michail Grigorenko, fw, CSKA Moskva, Eric Gelinas, Montréal, Cody Goloubef, Buffalo, René Bourque, fw, Djurgården.

S9

S1TYSON BARRIE

Det finns kvalité i några spelare hos Colorado. En av dem som definitivt kan hävda sig i NHL är den mycket skicklige backen Tyson Barrie. 26-åringen har under sina fyra ordinarie säsonger gjort 38, 53, 49 och 38 poäng i Avalanche vilket är mycket starka siffror. Precis som hela laget gick han ned sig förra säsongen – men här finns en skyhög kapacitet hos högerskytten.

S2MIKKO RANTANEN

Han var en av de finska talanger som presenterade sig i NHL förra säsongen, tillsammans med Patrik Laine och Sebastian Aho. Den nivån som de nådde lyckades Rantanen inte nå – men med sina 20 mål gjorde han en bra rookiesäsong. Var dessutom briljant under VM. Här finns enorm utvecklingspotential. Colorado måste hålla hårt i den underhållande finländaren om det ska finnas något hopp om en ljus framtid för klubben.

S3GABRIEL LANDESKOG

Var har vi egentligen Gabriel Landeskog? Efter att ha legat över 50 poäng varje säsong sedan han slog sig in i NHL blev det bara 18+15 under förra säsongen. De ständiga trejdrykten som omgärdade lagkaptenen påverkade säkert hans spel, men tillbakagången i poängkolumnen var ändå anmärkningsvärd. Han måste upp på 50 till 60 poäng igen om inte Colorado ska börja se sig om efter andra ledarfigurer i organisationen. Det här blir en viktig säsong för Gabriel Landeskog.

S4MATT DUCHENE
Vi måste tala om elefanten i rummet. Just nu tyder ingenting på att Matt Duchene blir kvar i Colorado, men så länge han är en Coloradospelare måste han räknas som just en sådan.  Precis som Gabriel Landeskog hade Duchene en nattsvart säsong där han precis nådde upp över 40-poängsspärren, vilket är åtminstone 30 poäng under den kapacitet som kanadensaren har. Om Duchene mot all förmodan blir kvar i Colorado säsongen ut är det här en säsong där vi får se vilken karaktär 26-åringen har. Kommer han tjura ihop och underprestera igen – eller gör han en stark säsong som ytterligare höjer hans värde?

S6
Lagets poängkung: 
NATHAN MACKINNON

Den forne draftettan gjorde inte direkt en supersäsong, men landade på 53 poäng och vann poängligan med tolv poängs marginal. Med tanke på att han redan under sitt rookieår nådde upp i över 60 poäng kan vi dock vara säkra på att det finns mer att hämta ur MacKinnon. Från och med nu får han emellertid finna sig i att vara organisationens ansikte utåt. Nu är det han som ska leda laget på isen och vara den stora offensiva katalysatorn. Trots att han varit med så länge har han precis fyllt 22 år – och har således många poängstarka säsonger kvar i kroppen.

S5TYSON JOST

Tyson Jost är en 19-årig center som fick känna på NHL-spel under några matcher redan förra säsongen. I höst förväntas han ta en ordinarie roll i detta Colorado Avalanche. Känslan är att drafttian från sommaren 2016 faktiskt kan få en ganska stor roll direkt och att han kan sätta åtminstone lite avtryck. Coloradofansen har all rätt att ha höga förväntningar på Jost.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Colorado lyckades med bedriften att vinna 22 av 82 matcher förra säsongen och ta 48 poäng. Man hade osannolika 21 poäng upp till Vancouver som slutade näst sist i NHL. Det var förra sommaren en klubb i kaos när Patrick Roy hoppade av sitt jobb som huvudtränare precis före säsongsstart, och som sen tog med sig kaoset ut på isen. Den här sommaren har Roy-frågan bytts ut mot Duchene-frågan, och den ser ut att kunna få ett smutsigt slut även den. Det snackas om att storstjärnan inte ens kommer dyka upp på klubbens träningsläger, för att kunna tvinga fram en flytt. Men även när Duchene-soppan tar slut har Colorado en mängd frågor att svara på och en hel massa problem att lösa. Efter en titt på truppen går det att konstatera att det visserligen finns en del intressanta spelare – men att kvalitén överlag är på tok för dålig. Det finns egentligen ingenting som tyder på att Colorado kommer vara speciellt mycket bättre den här säsongen. Eller att de ens kommer vara speciellt bra de kommande åren. Ska en talangfull spelare som Nathan MacKinnon spendera sina bästa år i karriären i ett givet bottenlag utan framtidstro? Eller står han näst på tur, efter Duchene, att lämna klubben?

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Semjon Varlamov
XX) Jonathan Bernier

BACKAR:
4) Tyson Barrie
6) Erik Johnson
45) Mark Barberio
XX) Jared Cowen
XX) Andrej Mironov

FORWARDS:
8) Joe Colborne
9) Matt Duchene
10) Sven Andrighetto
13) Alexander Kerfoot
14) Blake Comeau
17) Tyson Jost
29) Nathan MacKinnon
34) Carl Söderberg
37) J.T. Compher
83) Matt Nieto
92) Gabriel Landeskog
96) Mikko Rantanen
XX) Colin Wilson
XX) Nail Jakupov

COACH: 
Jared Bednar (coach sedan 2016)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten