Sök
David Pastrnak Foto: Greg M. Cooper-USA TODAY Sports …
Nyheter

BOSTON: Vid ett vägskäl på grund av Pastrnak-dilemmat

Kommer Boston Bruins att begå ett stort misstag igen – eller har man lärt sig sin läxa? Inför årets säsong ligger allt fokus på lagets unga stjärna David Pastrnak och de hård förhandlingarna med honom. Det är en ovälkommen distraktion för en klubb som skulle behöva lugn och ro efter de senaste årens röra.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Paul Postma, b, Winnipeg, Kenny Agostino, fw, St. Louis.
Förluster: Colin Miller, b, Vegas, Alex Grant, b, Minnesota, Joe Morrow, b, Montréal, John-Michael Liles, b, klubblös, Tyler Randell, fw, Ottawa, Dominic Moore, fw, Toronto, Zac Rinaldo, fw, Arizona, Brian Ferlin, fw, Edmonton, Jimmy Hayes, fw, New Jersey, Drew Stafford, fw, New Jersey.

S9

S1TUUKKA RASK
Målvaktsstjärnan fortsätter att blanda och ge. Rask inledde förra säsongen starkt, men hade sina svackor och räddningsprocenten på 91,92 i spel fem mot fem gjorde honom till den blott 30:e bästa målvakten i ligan. Mer kan man förvänta sig av en målvakt i 30-årsåldern som tjänar sju miljoner dollar per säsong. Tuukka Rask kan bli skillnaden mellan succé och fiasko för Bruins den här säsongen.

S2ZDENO CHÁRA
Han är måhända inte en Norris Trophy-back längre, men att vid 40 års ålder vara så bra som Chára ändå är är bortom imponerande. Den jättelike slovaken gjorde närmare 30 poäng och hade positiva siffror när det kom till puckinnehav (Corsi). Cháras enda problem är att han fortfarande är lite för ensam och får bära ett för tungt lass på egen hand. Bruins har en utmaning i att omge honom med bättre backar så att istiden kan bli lite mindre.

S3TOREY KRUG
Den odraftade amerikanen hade sin hittills mest produktiva NHL-säsong med 51 poäng och en delad sjundeplats i backarnas poängliga. Krug är ett viktigt vapen i Bostons powerplay och en back som driver spelet i rätt riktning. Hans Corsi låg på imponerande 58 procent i fjol, men det hjälptes naturligtvis av att han fick dela isyta med…

S4PATRICE BERGERON
NHL:s bästa tvåvägscenter kammade hem karriärens fjärde Selke Trophy som ligans bästa defensiva forward. Detta trots att han offensivt sett tappade en 15 poäng (från 68 till 53) jämfört med föregående säsong. Bergeron sköt bara mål på sju procent av sina skott, vilket är tre procent under hans genomsnitt under NHL-karriären. Kommer säkert att göra 60 poäng och vara en Selke-kandidat igen.

S6
Lagets poängkung: 
BRAD MARCHAND
Superpesten som har blivit en superstjärna. Nåväl, helt rumsren är Marchand fortfarande inte – och kommer säkert heller aldrig att bli. Men den offensiva dimension 29-åringen har utvecklat i sitt spel gör honom till en av ligans främsta forwards. Putsade sitt personbästa rejält med 85 poäng på 80 matcher i fjol och bör ha ytterligare några riktigt bra säsonger i sig. Speciellt om David Pastrnak återvänder så att Marchand och Bergeron kan bygga vidare på kemin med den vasse tjecken.

S5CHARLIE McAVOY
Att kliva in och spela med sådan pondus som McAvoy gjorde i sina första NHL-matcher i Stanley Cup-slutspelet inger hopp. Den amerikanske backen, som var med om att föra USA till JVM-guldet i fjol, har goda möjligheter att bli en nyckelspelare för Bruins redan under sin rookiesäsong. Han följde upp Stanley Cup-slutspelet med en fin VM-turnering i Tyskland och har redan nu visat att han sina 19 år till trots pallar med att möta fullvuxna män på högsta nivån. Calder Trophy-utmanare.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Tyler Seguin försvann i en misslyckad trejd sommaren 2013. Två år senare var det Dougie Hamilton som skeppades i väg från Boston i en nästan lika usel bytesaffär. Frågan är nu om Boston Bruins klubbledning kan undvika att göra samma misstag igen, eller om David Pastrnak blir den tredje unga stjärnan som försvinner i vad kan bli ytterligare en ödesdiger trejd. I skrivande stund ser det inte ut att finnas någon större ljusning i förhandlingarna parterna emellan. Leon Draisaitls åttaåriga monsterkontrakt med Edmonton Oilers värt 8,5 miljoner dollar per säsong har satt ribban för högt för Bruins smak. Boston får tufft att nå slutspel även med Pastrnak i laget. Det blir knappast enklare om man tvingas inleda säsongen utan honom eller – i värsta fall – trejdar honom. Klubben står därför vid ett viktigt vägskäl som kommer att avgöra var man tar vägen. För även om man får ett bra paket om man släpper Pastrnak kommer det att skicka organisationen i fel riktning för en tid.

Dagens Bruins har ett par lovvärda superstjärnor i Marchand och Bergeron och en bra andracenter i David Krejci, men bredden har varit och är ett återkommande problem. Ett problem som general managern Don Sweeney inte har gjort något alls för att adressera under sommaren. Mycket tyder på att laget i likhet med de senaste säsongerna kommer att dansa på slutspelsstrecket och där det först i de avslutande omgångarna kommer att avgöras om det blir mer hockey efter 7 april. Coachen Bruce Cassidy har en grann uppgift framför sig. Han hade en positiv inverkan på laget när han ersatte Claude Julien under förra säsongen, men effekten bet inte i slutspelet där det oväntat blev respass mot Ottawa Senators redan i första rundan. Det är knappast någon som vågar hoppas på mer i år.


Patrice Bergeron. Foto: Marc Sanchez/Icon Sportwire

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
35) Anton Chudobin
40) Tuukka Rask

BACKAR:
25) Brandon Carlo
33) Zdeno Chára ”C”
47) Torey Krug
54) Adam McQuaid
73) Charlie McAvoy
86) Kevan Miller
##) Paul Postma

FORWARDS:
20) Riley Nash
27) Austin Czarnik
37) Patrice Bergeron ”A”
39) Matt Beleskey
42) David Backes
46) David Krejci ”A”
51) Ryan Spooner
55) Noel Acciari
59) Tim Schaller
63) Brad Marchand
72) Frank Vatrano
##) Kenny Agostino

Osajnad:
88) David Pastrnak

COACH: 
Bruce Cassidy (coach sedan 2017)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten