TUNGAN PÅ VÅGEN? John Gibsons utveckling kan vara skillnaden mellan fiasko och succé för Anaheim Ducks.
Nyheter

ANAHEIM: Några extra räddningar från en Stanley Cup

En spännande mix av unga talanger och fortfarande gångbara veteraner gör Anaheim Ducks till en Stanley Cup-utmanare. Men ska laget gå hela vägen vill det till att målvakten John Gibson tar nästa kliv och blir en sista utpost att räkna med.

IN OCH UT

Nyförvärv: Ryan Miller, mv, Vancouver, Reto Berra, mv, Gottéron (NLA), Steve Oleksy, b, Toronto, Francois Beauchemin, b, Colorado, Dennis Rasmussen, fw, Chicago, Derek Grant, fw, Nashville.
Förluster: Jonathan Bernier, mv, Colorado, Jhonas Enroth, mv, Dinamo Minsk (KHL), Clayton Stoner, b, Vegas, Shea Theodore, b, Vegas, Simon Després, b, Slovan Bratislava (KHL), Ryan Garbutt, fw, Sotji (KHL), Nick Sörensen, fw, Linköping, Max Görtz, fw, Malmö, Nate Thompson, fw, Ottawa, Emerson Etem, fw, Arizona.

S9

S1Hampus Lindholm
Inleder troligtvis säsongen på skadelistan efter den axeloperation han genomgick efter säsongen i våras. När Hampus Lindholm väl står på isen är han en av NHL:s mest pålitliga backar. Älskad av fancy stats-konnässörer för sin förmåga att driva spelet framåt och alltid ligga rätt i defensiven. Kan Hampus Lindholm få bättre utdelning offensivt kommer han snart att få ett större erkännande än den stora massan har gett honom.

S2Corey Perry
En stjärna i utförsbacke? Perry hade sitt sämsta poängsnitt sedan rookiesäsongen 2006/07 i fjol och klarade inte ens av att ta sig över 20-målsplatån. Det är oroväckande för Ducks. Ska laget kunna gå hela vägen måste 32-åringen vara den där jobbiga, griniga målskytten som han var under sina glansdagar.

S3Jakob Silfverberg
Det brukar vara Ryan Kesler som får de massmediala ryggdunkarna för sitt arbete i kedjan med Jakob Silfverberg och Andrew Cogliano. Vi vill dock framhäva Silfverberg och det arbete han lägger ned i det tysta. Fjolårssäsongen var hans bästa i NHL-karriären och även om 23 mål och 49 poäng är mycket bra känns det som att det finns mer att hämta här. Trots 23 mål hade svensken en skotteffektivitet på strax över tio procent. Kan han få upp den några snäpp under en säsong kommer han att göra över 30 mål.

S4Rickard Rakell
En svensk som faktiskt gjorde över 30 mål var Rickard Rakell. Trots att han missade elva matcher under grundserien var han bäst av alla svenskar i ligan med 33 fullträffar. Kan han göra om det? Inte alls orimligt. Till skillnad från Silfverberg hade Rakell en väldigt hög utdelning med mål på nästan var femte skott han sköt. Ska han göra över 30 mål igen kommer han sannolikt att behöva skjuta mer. Med det sagt har 24-åringen visat sig vara en bra spelare över hela isen som har haft bra kemi med…
S6
Lagets poängkung: 
Ryan Getzlaf
Lagkaptenen och förstacentern studsade tillbaka starkt efter att ha varit hårt kritiserad och ifrågasatt efter säsongen 2015/16. Han var dessutom en best till spelare i Stanley Cup-slutspelet, vilket visar att han vid 32 års ålder fortfarande är en stark spelare att räkna med. han har vunnit den interna poängligan fem säsonger på rad. Mycket tyder på att det blir en sjätte i vinter.

S5Brandon Montour
Efter ett par dominanta säsonger i AHL kunde Anaheim inte hålla den 23-årige backen borta från NHL längre. Montour visade framfötterna i slutet av säsongen och bidrog med en del poäng och starka insatser under lagets slutspelsresa. Spelskicklig, rörlig och smart. Mycket tyder på att han kan komma att få en viktig roll redan i början på säsongen då Ducks kan tvingas klara sig utan både Hampus Lindholm och Sami Vatanen. Säkrar han sin plats i laguppställningen redan då?

HOCKEYSVERIGES PROGNOS

Näbben har nästa nått hela vägen till Stanley Cup-final ett par gånger. I våras såg Anaheim Ducks ut att ha skaffat sig slagläge i konferensfinalen mot Nashville Predators. Men trots att motståndarna gick miste om sin förstacenter Ryan Johansen och saknade kaptenen Mike Fisher kunde man inte ta sig ända fram. Ducks fönster att vinna Stanley Cup är fortfarande öppet. Laget har en bra mix av gammalt och ungt, defensivt och offensivt – salt, sött och surt. Men det finns vissa frågetecken. Inte minst på målvaktssidan. John Gibson kom in i NHL med väldigt god renommé efter ett par framgångsrika juniorår. Hittills har han varit okej, men inte levt upp till de högt ställda förväntningarna. Vid 24 års ålder finns det fortfarande utrymme för att ytterligare växa in i rollen som stjärnmålvakt. För Anaheim Ducks del får det gärna ske förr snarare än senare. Det behöver inte handla om så många räddningar extra för att laget ska stå där som mästare inom de närmaste säsongerna, men det kommer att krävas lite mer av Gibson om drömmen ska bli verklighet.


Hampus Lindholm. Foto: Getty Images/Codie McLachlan

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Ryan Miller
36) John Gibson

BACKAR:
3) Kevin Bieksa
4) Cam Fowler
5) Korbinian Holzer
23) Francois Beauchemin
26) Brandon Montour
42) Josh Manson
43) Steve Oleksy
45) Sami Vatanen
47) Hampus Lindholm

FORWARDS:
7) Andrew Cogliano
10) Corey Perry ”A”
15) Ryan Getzlaf ”C”
17) Ryan Kesler ”A”
18) Patrick Eaves
21) Chris Wagner
22) Dennis Rasmussen
25) Ondrej Kase
33) Jakob Silfverberg
37) Nick Ritchie
38) Derek Grant
40) Jared Boll
48) Logan Shaw
50) Antoine Vermette
67) Rickard Rakell

COACH: 
Randy Carlyle (coach sedan 2016)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten