Aaron Palushaj gjorde mål igen.
SHL
KARLSSON: En spelare som sänder alla de rätta signalerna
ANNONS

Det går förstås inte att dra några slutsatser över hur bra en spelare är efter en träningsmatch och två matcher i CHL. Men en spelare har redan nu visat precis de signaler en sportchef vill att ett dyrt nyförvärv ska göra.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Jag har precis sett Brynäs besegra Comarch Cracovia med 8-0 och det var en match som följde Forumlär 1A för hur en match med två lag av den här kvalitén brukar se ut. Det var aldrig spännande, det går inte att utläsa någonting om vinnarlagets kvalité, och ingen spelare spelade på den nivån han kan göra.

Men jag går ändå ifrån arenan med en extra tanke på en spelare. Aaron Palushaj. Den amerikanske VM-spelaren som de senaste åren haft det struligt med många klubbyten och som inte spelat som den NHL-spelare han en gång i tiden varit. Nu har han spelat tre matcher i Brynäströjan, gjort mål i samtliga (totalt fyra) och redan visat upp att han åtminstone kommer hålla god SHL-klass. Hur god, det återstår förstås att se. Så mycket går det nämligen inte att utläsa på de här matcherna.

Men det som jag redan nu kan utläsa är att han kommer bli en enorm tillgång för Brynäs. Att han är i Gävle för att vinna, ge precis allt, och för att sätta avtryck. Han åker inte till Sverige med inställningen att det är en skitliga där han kan glida omkring på en skridsko. Det räcker egentligen att se Aaron Palushaj på isen i ett byte för att förstå det.

Han står inte still många sekunder. Han klappar ständigt med klubban i isen och vill ha pucken. I en ganska tyst Gavlerinken Arena var det inte svårt att höra hans ”Linus, Linus” (Ölund) ett par gånger under matchen. Aaron Palushaj jobbar hårdast, är en stjärnspelare med puck och gör mål. Han visar redan nu upp en enorm kemi tillsammans med Linus Ölund, som rent spelmässigt har varit Brynäs klart bästa spelare i CHL.

Dessutom visar han en enorm kvalité även vid sidan av isen. Han tar sig tid och pratar med alla, oavsett om det är en journalist eller någon annan. Han står inte där och önskar att intervjun är slut vilken sekund som helst, som många andra spelare gör. Utan att veta kan jag anta att han är likadan mot spelarna i laget. Det är han som på bänken sitter och peppar igång de övriga spelarna. Och vi vet ju alla hur mycket det betyder när lagets bästa spelare också är den som jobbar hårdast och visar bäst inställning.

Vi har sett allt för många exempel på nordamerikanska spelare som redan på försäsongen tycks vara less på livet, som tycks hata staden han bor i och som längtar hem till livet i Nordamerika. Jag törs redan nu lova att Aaron Palushaj inte kommer gå in i den kategorin. Han sänder de rätta signalerna på alla områden. Bara det faktum att han kollade upp hur Roger Melin var som coach innan han flyttade till Gävle säger väldigt mycket.

Nu ska Aaron Palushaj bara leverera på isen också. Då har Stefan Bengtzén ännu en gång hittat ett nordamerikanskt guldkorn.

@manskarlssonyao

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL