Aaron Palushaj gjorde mål igen.
SHL
KARLSSON: En spelare som sänder alla de rätta signalerna
ANNONS

Det går förstås inte att dra några slutsatser över hur bra en spelare är efter en träningsmatch och två matcher i CHL. Men en spelare har redan nu visat precis de signaler en sportchef vill att ett dyrt nyförvärv ska göra.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Jag har precis sett Brynäs besegra Comarch Cracovia med 8-0 och det var en match som följde Forumlär 1A för hur en match med två lag av den här kvalitén brukar se ut. Det var aldrig spännande, det går inte att utläsa någonting om vinnarlagets kvalité, och ingen spelare spelade på den nivån han kan göra.

Men jag går ändå ifrån arenan med en extra tanke på en spelare. Aaron Palushaj. Den amerikanske VM-spelaren som de senaste åren haft det struligt med många klubbyten och som inte spelat som den NHL-spelare han en gång i tiden varit. Nu har han spelat tre matcher i Brynäströjan, gjort mål i samtliga (totalt fyra) och redan visat upp att han åtminstone kommer hålla god SHL-klass. Hur god, det återstår förstås att se. Så mycket går det nämligen inte att utläsa på de här matcherna.

Men det som jag redan nu kan utläsa är att han kommer bli en enorm tillgång för Brynäs. Att han är i Gävle för att vinna, ge precis allt, och för att sätta avtryck. Han åker inte till Sverige med inställningen att det är en skitliga där han kan glida omkring på en skridsko. Det räcker egentligen att se Aaron Palushaj på isen i ett byte för att förstå det.

Han står inte still många sekunder. Han klappar ständigt med klubban i isen och vill ha pucken. I en ganska tyst Gavlerinken Arena var det inte svårt att höra hans ”Linus, Linus” (Ölund) ett par gånger under matchen. Aaron Palushaj jobbar hårdast, är en stjärnspelare med puck och gör mål. Han visar redan nu upp en enorm kemi tillsammans med Linus Ölund, som rent spelmässigt har varit Brynäs klart bästa spelare i CHL.

Dessutom visar han en enorm kvalité även vid sidan av isen. Han tar sig tid och pratar med alla, oavsett om det är en journalist eller någon annan. Han står inte där och önskar att intervjun är slut vilken sekund som helst, som många andra spelare gör. Utan att veta kan jag anta att han är likadan mot spelarna i laget. Det är han som på bänken sitter och peppar igång de övriga spelarna. Och vi vet ju alla hur mycket det betyder när lagets bästa spelare också är den som jobbar hårdast och visar bäst inställning.

Vi har sett allt för många exempel på nordamerikanska spelare som redan på försäsongen tycks vara less på livet, som tycks hata staden han bor i och som längtar hem till livet i Nordamerika. Jag törs redan nu lova att Aaron Palushaj inte kommer gå in i den kategorin. Han sänder de rätta signalerna på alla områden. Bara det faktum att han kollade upp hur Roger Melin var som coach innan han flyttade till Gävle säger väldigt mycket.

Nu ska Aaron Palushaj bara leverera på isen också. Då har Stefan Bengtzén ännu en gång hittat ett nordamerikanskt guldkorn.

@manskarlssonyao

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL