Johanna Olofsson.
Nyheter

Damkronorna tillbaka på vinnarspåret – vände tvåmålsunderläge

ANNONS

Efter 7-0 mot Tyskland och 0-4 mot Finland avslutade Damkronorna idag fyrnationsturneringen i Tranås på bästa sätt. Trots att man hamnade i ett 0-2-underläge i den första perioden lyckades Sverige vinna matchen med 3-2.

Annie Svedin var den som inledde vändningen i den andra perioden. Damkronorna låg under även inför den tredje, men via mål av Emmy Alasalmi och Johanna Olofsson lyckades man säkra segern. Modobackens avgörande kom med inte ens två minuter kvar att spela av ordinarie matchtid.

Segern innebar att Leif Boorks lagbygge slutade på andraplats i turneringen, bakom Finland som på ett väldigt tydligt sätt etablerat sig som Europas främsta landslag på damsidan de senaste åren.

Den här artikeln handlar om: