Sebastian Owuya
Södertälje SK

Allsvenskans nye tuffing: ”Gjort saker som varit gränsfall”

Han har redan var inblandad i incidenten som varit sommarens stora snackis. Det lär inte vara sista gången Sebastian Owuya skapar rubriker under säsongen. Södertäljes tryoutspelare gillar att vara med där det händer.
– Jag har alltid haft mycket utvisningsminuter. Många av dom är för snack. Vissa är skrattretande, säger han till hockeysverige.se.

SÖDERTÄLJE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Storväxta (192cm/98kg) tuffingen Sebastian Owuya sågs som en relativt stor talang i junioråldern. Bland annat fick han chansen i juniorlandslaget som då leddes av Pär Mårts. Efter att ha fått chansen elva matcher med Timrå i elitserien flyttade han över till Nordamerika eftersom han draftats av Atlanta, alltså dagens Winnipeg.

Det blev två säsonger för honom ”over there” innan han återvände till Europa och Borås. Efter det har han fört en ganska anonym tillvaro i Division 1 fram till nu då han fått ett tryout-kontrakt med Södertälje i Hockeyallsvenskan.
– Stor talang vet jag inte om jag var. Jag var med i juniorlandslaget, men första säsongen i J18 var jag inte med i start truppen varje match. Andra säsongen där var jag tredje backpar. Sedan hade jag tur med att Timrås A-lag fick mycket skador då jag spelade i J20, berättar Sebastian Owuya för hockeysverige.se när vi ses över en kopp kaffe på ett café intill Södertälje kanal.
– Jag hade en agent som frågade hur det gick för mig. Jag svarade att det gick bra, men då sa han att jag inte gjorde några poäng så istället skulle jag ta några utvisningar. Jag tyckte inte det lät bra, men då sa han: ”Självklart är det inte bra att ta utvisningar, men har du hyfsat med ”pim” (Utvisningsminuter) så syns det att du spelar mycket
– Det var också lite därför ”Challe” kallade upp mig i A-laget eftersom han visste att jag inte backar. Det gav mig en push och ett annat tempo att få träna med A-laget.

Samma säsong får Owuya chansen till spel i U19-landslaget.
– Jag hade tur där också. När Mårts ringde mig så hade han fått någon skada. Han hade hört att jag varit uppe i Timrås A-lag så jag var näst på tur. När jag väl var där var dom nöjda med vad dom såg.
– Jag hade storleken och spelstilen som man kanske var lite intresserade av senare i draften. Dessutom hade jag en bra säsong. Det var inte mycket mer än så.

Efter säsongen lämnar alltså backen som växt upp i Aspudden i södra Stockholm svensk hockey för spel i Medicine Hat Tigers som spelade i WHL.
– Det var en väldig omställning. Första säsongen, när jag spelade i juniorligan, hade vi en väldigt knepig coach. Vi skulle haft en annan coach, Willie Desjardins men han gick till Dallas. När det blev klart den sommaren att Shaun Clouston skulle ta över ringde jag min agent, men han tyckte att jag skulle köra på.
– Nu i efterhand, efter det att jag lärde känna den coachen och fattade hur han var, så skulle jag nog bett om en trejd eller inte åkt över.
– Det var jag och Patrik Parkkonen, han ska spela i Karlskoga den här säsongen och hade en bokstav (kapten) i finska juniorlandslaget. Jag var femte eller sjätte back och han var sjundeback hela den säsongen. Coachen var stenhård och gillade inte oss till stor del för att vi var européer och spelade på ett annat sätt.
– Det hade gått åtta matcher och jag tyckte att jag hade spelat hyfsat. Då tar in mig i tränarrummet och dömer ut mig för jag inte hade droppat handskarna en enda gång. Jag sa att jag inte var någon fighter och inte kommit hit för att slåss. Då menade han på att han ville se att jag kunde stå upp för mig själv. Det fanns ingen reflektion över hur jag spelade på banan utan bara att jag skulle droppa handskarna.

Blev det bättre andra säsongen då du bytte till Stockton Thunder i ECHL?
– Det vart lite struligt eftersom tanken var att jag skulle spela som överårig i OHL. Jag hade gjort klart md en klubb, men det visade sig precis då det stod klart att jag inte skulle bli kvar i Medicine Hat att det fanns en ny regel som satt som import får du inte byta liga.
– Min agent sa att han hade kontakt i ECHL och att det var bara ett telefonsamtal från NHL. Jag tyckte att vi kunde köra på det. Jag var i Stockton och det kändes bra samtidigt som det två klubbar i Hockeyallsvenskan som sa att jag kunde komma dit. Jag ville ändå inte hatta från klubb till klubb så jag stannade kvar.
– Det gick bra, men i början av säsongen hade jag inte fått mitt jobbvisum och missade tio första matcherna. Sedan spelade jag tio matcher innan jag åkte på en hjärnskakning. Efter fem dagar tog coachen in mig och sa ”Vi har mycket bredd i det här laget, du är yngst i ligan så du måste komma tillbaka så snabbt som möjligt. Annars kommer jag inte kunna motivera att spela dig före andra spelare”
– Det var inte så att han tvingade mig att komma tillbaka, men jag tog det som att jag måste komma tillbaka direkt. Jag spelade redan en vecka efter det men kände mig fortfarande seg i huvudet. Det var en ”stretch” fram till jul med runt 20 matcher där jag var lite seg, men inte vågade säga något.
– Efter jul sa coachen att jag måste steppa upp annars skulle han bänka mig. Det var lite så jargongen var där. I alla fall började jag spela bra och det rullade på. Mot Colorado borta får jag pucken i mitten, släpper ut den på kanten, blir bentacklad och blir borta i sex veckor. Det var mycket skador den säsongen och jag spelade inte ens 40 matcher. Då var jag dessutom seg efter hjärnskakningen i över 30 av dom matcherna.

Det blev en sväng i Sundsvall också.

Efter säsongen i ECHL valde Sebastian Owuya att återvända till Sverige.
– Jag kände att jag ville hem till Sverige. Jag var beredd på att få en chans i Hockeyallsvenskan, men det var lockout i NHL. Till slut hittade jag Borås. Det lät bra, men sedan gick dom i konkurs, säger Sebastian Owuya med ett uppgivet leende.
– Jag var lite så eftersom jag hade spelat i juniorlandslaget att jag ändå kände att jag hade ett visst aktievärde. Jag tänkte att om jag går till ettan nu och inte levererar så kan det bli väldigt svårt att jobba sig upp därifrån. Jag körde på i Borås. Sedan gick dom i konkurs. Därefter drog jag till Västervik, men efter säsongen åkte jag till Sundsvall eftersom tjejen bor där.

Du var fysisk i din spelstil när du åkte över till Nordamerika. Där borta fick du ganska ofta kasta handskarna, tog du med dig det spelet hem till Sverige eller rättade du in dig i ledet?
– Det var också lite struligt i början. Reglerna var så oklara och så tycker jag det är fortfarande. Nu vet jag inte hur det är i Hockeyallsvenskan, men i ettan går man aldrig igenom vad som är utvisning. I Nordamerika fick vi reda på vad som gällde innan säsongen samtidigt som man inte är lika hård på tacklingar i ryggen utan dom sätter mer krav på puckföraren. Första säsongen här hemma åkte jag ut mycket för knuffar.
– Nordamerikaner hetsar och sedan är det fight. Det går inte heller att prata med dom så du måste vara redo att suga ta i någon och vara hård som fan. Det hade jag lite jobbigt med första säsongen då jag kom tillbaka hit, men det där lärde jag mig allteftersom.

Blev du utmanad mycket i Hockeyettan?
– Jag blev det till en början, men förra säsongen var det inte så många som hetsade mig. Jag tror att det kan ha och göra med att jag gjort vissa saker som är gränsfall…

Tänker du på några speciella incidenter?
– Dels har jag alltid haft mycket utvisningsminuter. Många av dom är för snack. Vissa är skrattretande. Bland annat då jag frågade varför jag åkte för en tripping när jag knuffade någon. För det fick jag en tia.
– En sekvens jag kommer ihåg är då jag spelade i Västervik och körde över någon i Hästen bakifrån. Den var lite tråkig. Han var stor och vi ”raceade” mot pucken. Precis när jag skulle tacklade honom tappade han skäret så det ser ut som jag kör över honom totalt.
– Sedan har jag alltid spelat på gränsen så vissa kanske vet att utmanar man mig så gör jag kanske något som inte är helt enligt reglerna. Man ska verka lite galen fast egentligen är jag inte det, söger Owuya med ett leende.

Du var draftad av Atlanta, var det någon gång aktuellt att du skulle upp och köra med NHL-laget?
– Första sommaren gick det bra och dom var helnöjda med mig. Jag var först med på development camp och sedan gick jag vidare till NHL-campen. Där blev jag kvar i två eller tre dagar. Då sa han som var headscout där att dom skulle göra klart med killarna som vart draftade förra säsongen. Sedan skulle han jobba stenhårt för att jag skulle få ett kontrakt eftersom som han var imponerad av det han sett och att han tyckte att jag kunde vara en tvåvägsback, vilket han inte hade förväntat sig.
– Jag hade en tuff säsong i WHL och sedan blev det Winnipeg. Då var inte den här scouten kvar längre. Då var det inte heller längre samma sak som i Atlanta.

Efter tiden i Nordamerika gör Sebastian Owuya fem säsongen i Sverige och Norge. Oftast har han legat mellan fem och tio poäng, men senaste säsongen då han representerade Sundsvall i Hockeyettan svarade 25-åringen för fyra mål och totalt 27 poäng på 39 matcher.
– Jag gjorde mycket poäng men det jag gjorde bra förra säsongen var egentligen defensiven. Jag spelade inget powerplay…

Inget powerplay men ändå 27 poäng som back?
– (Skratt) Det var att jag lade ett bra förstapass och att jag lärt mig att jag inte måste hantera pucken så väldigt länge. Det går att vända snabbt och sådana grejer. Tänka mer smart, att det är bra att slå sarg ut och att du alltid måste vara så konstruktiv.
– Man kan få assist även genom att slå sarg ut och göra det bra. Titta bara på Douglas Murray. Han spelade i NHL under tio säsonger genom att nästan bara spela sarg ut. Han gjorde det väldigt bra.

Brorsan Mark.

Till kommande säsong har alltså Sebastian Owuya fått chansen till en try-out med Södertälje.
– Efter säsongen hoppades jag att få en chans i Hockeyallsvenskan. När man gjort det här i fyra, fem säsonger och det inte hänt någonting så tänker man (skratt), alltså vad som helst kunde hända och jag förväntade mig ingenting.
– Jag var på Willys, hade jobbat natt och var väldigt seg. Jag träffade en kollega där och när jag står och snackar med honom ringer telefonen. Eftersom vi stod och surrade tryckte jag upptaget. Efter en stund tar jag upp telefonen och slår upp numren, Nichlas Falk. Vad i helvete. Snabbt som ögat ringde jag upp.
– Han var en djurgårdhjälte när jag var liten men spelade även någon säsong med brorsan (Mark Owuya). Han sa att av det hade han sett av mig så kunde jag vara en intressant pjäs att bygga SSK på nästa säsong, vilket jag tyckte lät as-kul. Han sa också att det kunde krävas en try-out och frågade om jag var villig att komma på den eller om jag skulle skita i det i så fall.
– Jag kände efter förra säsongen att spelar jag som jag kan så ska jag spela i Hockeyallsvenskan. Jag sa det, men också att jag kommer se till att ta en plats i laget. Det är med den inställningen jag åker hit, för att ta en plats. Jag har inte planerat vad jag ska göra om jag inte får den. Jag har ingen plan B.

Så här långt är han imponerad av Södertälje.
– Det är en sjukt proffsig förening. När jag skrev på kontraktet ringde fem, sex olika personer. Jag ansvar för det här och nästa ansvarade för det där, tjena, tjena…
– Tidigare har det varit så att jag pratat med tränare och sportchefen. När jag sedan kommer hit blir jag omhändertagen riktigt bra. Jag vet att det inte är många klubbar i Hockeyallsvenskan som har det så här bra. Jag är riktigt imponerad och inte vad jag förväntade mig. Visst trodde jag att det skulle vara bra men, det här är långt över vad jag hade förväntat mig.

Foto: Bildbyrån

Nyligen var Södertälje nere i Sheffield och spelade två matcher. I den ena matchen hamnade Sebastian Owuya i ett bråk som kunde ha spårat ur rejält.
– Vi har spelat mot Sheffield två matcher. Sedan mötte vi AIK förra fredagen. Sheffield var kul eftersom det påminde om då jag var i Nordamerika eftersom det var många amerikaner och kanadensare med.
– En kille i deras lag körde den här mot mig (Owuya drar fingret över sin hals som ett dödstecken). Det var en rolig situation. Jag gillar att ligga på och spela tufft. Nu var det en avvaktande offside, men jag hör inte det. Han som åker mot pucken hör inte heller det. Jag ger honom ett rapp och en knuff. Samtidigt blåser domaren. Då får han damp. Hade det varit i Sverige hade jag kanske kunnat prata med honom, men det här är en nordamerikan så jag måste suga tag i honom.
– När jag suger tag i honom sliter jag även av honom hjälmen så då tänkte jag att nu var det bara att köra. Han släpper handskarna direkt, men det kommer någon som hugger tag i mig som tredje man. Vi båda få fem minuter för fighting, vilket är lite konstigt eftersom det inte var någon fight.
– När jag sitter i utvisningsbåset stirrar deras fighter på mig varje gång han åker förbi. Sedan gör han det där tecknet (skratt). Jag har ju varit med om det där förut att någon försöker stirra ner mig, men det är bara att köra om något händer, men det vart inget av det till slut.

Pratade du med honom efter matchen?
– Efter andra matchen tog jag ett kort snack med honom och vi skrattade åt det. Av mina egna erfarenheter så är 90 procent av alla fighters bland som skönaste vid sidan av.

Har du fått några tips och råd av Nicklas Grossmann så här långt?
– Ja, absolut. Efter nästan varje is-pass kör vi någonting. Han är riktigt bra på sådana här små grejer. Jag har sett det när han kör fast folk i hörnorna. Han låser fast killarna på ett sett som man inte ens har funderat på tidigare. Det är väldigt kul faktiskt att se och lära från honom.

När får du besked om du får vara kvar i Södertälje eller inte?
– Jag har try-out månaden ut, men jag vet inte när det är beskedsdags. Jag kör bara på. Nu har vi två träningar och sedan är det match mot Färjestad. Det är där jag har min fokus just nu.
– Visserligen är det bara försäsong, men för mig är det högsäsong. Jag måste gå in och köra fullt och visa vad jag går för varje dag och varje match för att visa att jag ska stanna. Det är det som är planen och jag vill absolut stanna här, avslutar Sebastian Owuya med ett leende.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 24 januari
19:00 Frölunda - Örebro SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Oskarshamn SHL
onsdag 25 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - Florida Panthers NHL
01:00 Detroit Red Wings - San Jose Sharks NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Boston Bruins NHL
01:30 New Jersey Devils - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Buffalo Sabres NHL
02:30 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
03:00 Arizona Coyotes - Anaheim Ducks NHL
03:00 Colorado Avalanche - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Kristianstad - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 SDE - HV 71 SDHL
19:00 Modo - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - Modo SDHL
torsdag 26 januari
01:00 Toronto Maple Leafs - New York Rangers NHL
01:00 Ottawa Senators - New York Islanders NHL
02:30 Dallas Stars - Carolina Hurricanes NHL
03:30 Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets NHL
04:00 Seattle Kraken - Vancouver Canucks NHL
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten