Sök
VILL SAMLA KVINNLIGA SHL-FANS. Jenny Karlsson och Linda Brevitz anordnar en nätverksträff för hockeyintresserade tjejer.
SHL

Kvinnliga SHL-supportrar kraftsamlar: ”Vill gärna se att fler tjejer vågar ta steget”

Jenny Karlsson och Linda Brevitz vill ena och mobilisera kvinnliga hockeysupportrar. Nu anordnar man en träff för att inspirera fler tjejer att bli delaktiga i supporterföreningar och inom läktarkulturen.
– På sikt är förhoppningen att vi ska kunna upprätta ett samarbete med både SHL och klubbarna, berättar Jenny Karlsson för hockeysverige.se.

Det började som en vag idé över ett glas vin med en hockeyintresserad vännina. Jenny Karlsson, aktiv i Rögles supporterförening Angel Island Army, kände att hon ville lära känna fler hockeyintresserade tjejer.
– Via sociala medier hade jag sett hur många tjejer det är som brinner för sporten, är engagerade i klubbarna och som precis som jag lägger massor med tid på hockeyn. Jag ville få kontakt med fler av dem för att kunna utbyta idéer och tankar, berättar hon för hockeysverige.se.

Sagt och gjort. Jenny Karlsson kastade ut en tweet för att se om det fanns intresse för att anordna en träff, kvinnliga hockeysupportrar emellan. Gensvaret lät inte vänta på sig.
– Det exploderade. Jag märkte väldigt tidigt att det fanns ett stort intresse för det här och började planera hur vi skulle kunna gå vidare. Jag startade även kontot Hockeytjejer på Twitter för att kunna få med fler tjejer på tåget.

Under fredagen realiserades planerna. Tillsammans med Linda Brevitz, verksam i HV71, kommer Jenny Karlsson att anordna en kvinnlig supporterträff under Hockeytjejers flagg i Jönköping helgen 11-12 november.
– Vi vill inte att det här ska uppfattas som en ”kvinnor-kan-grej”. Jag är själv verksam i en supporterförening och vi vill gärna se att fler tjejer vågar ta det steget, säger Jenny.
– I samband med att vi lanserade Hockeytjejer gjorde vi en undersökning där vi ställde frågor till tjejer om de var verksamma i supporterföreningar eller om de ville bli det. Många svarade att de gärna engagerar sig, men inte visste hur de skulle gå till väga eller att de inte riktigt vågade eftersom de inte visste hur de skulle tas emot.
– Vi frågade också om de var vana vid kritik på läktaren och vissa skrev att de till och med stannat hemma från både hemma- och bortamatcher för att de ständigt behövde försvara sitt supporterskap. Vi vill kunna sporra varandra att ta för oss mer i supporterföreningarna och på läktaren. Vi vet att många supporterklubbar skulle ta emot fler tjejer med öppna armar.

”FÖRSTÅR ATT MÅNGA TJEJER MÖTS AV SÅDANA FÖRDOMAR”

Jenny Karlsson säger att hon har varit ganska förskonad från sexistiska påhopp på läktaren under alla år hon har följt Rögle. Nu vill hon vara med och bidra till att fler tjejer får samma positiva bild av livet som supporter till ett SHL-lag.
– Min förhoppning är att folk inte ställer dumma frågor till tjejer om vem de ligger med i laget och sådant. Själv har jag aldrig känt mig ovälkommen i Rögle eller i AIA. Därför vill jag att ingen annan ska behöva känna något annat heller, även om jag förstår att det är många andra tjejer som möts av sådana fördomar.

Hon hoppas även att SHL-klubbarna ska dra sitt strå till stacken och sluta särskilja manliga och kvinnliga fans.
– Ta det här med Ladies Night som vissa klubbar envisas med… Vill jag dricka bubbel och prata shopping gör jag inte det på en hockeymatch. Då vill jag gå dit i min Rögletröja och dricka öl med mina supporterkompisar. Så tror jag att väldigt många tjejer känner.

Hur många tjejer har ni haft kontakt med?
– Jättesvårt att säga. Vissa som har hört av sig är inte intresserade av själva träffen, men intresserade av att hjälpa till med marknadsföring och annat. Jag och Linda har pratat i våra egna klubbar och supporterföreningar och även med tjejer i andra föreningar, där vi har vänner, och försökt få med dem.
– Nu har vi bestämt att vi max kommer att vara 50 personer på första träffen. Uppnår vi den siffran blir vi lyriska. Kommer det 25 stycken kommer vi att vara överlyckliga över det. Bara att den här träffen blir verklighet är en dröm i sig.

VILL UPPRÄTTA SAMARBETE MED SHL OCH KLUBBARNA

Vad kommer att hända under träffen i november?
– Det är lite blandat. Eftersom det är första träffen blir det en del presentationer för att lära känna varandra. Sedan kommer vi att föra diskussioner om vad vi gör och kan göra på läktaren och andra ställen, hur vi kan hjälpa varandra att bli mer delaktiga. Sedan ska vi bjuda in gäster utifrån, både män och kvinnor, från tidningar och tv-kanaler som har hockeybakgrund och som kan dela med sig av sina erfarenheter.

Vad vill ni uppnå på sikt?
– Nu träffas vi i Jönköping, men det finns 13 andra SHL-klubbar och städer som vi skulle kunna träffas i för att ge ännu fler tjejer möjligheten att delta. På sikt är förhoppningen att vi ska kunna upprätta ett samarbete med både SHL och klubbarna. Vi kan komma långt med små medel, men ännu längre med support från SHL och klubbarna. Men nu är vi bara i uppstartsfasen och ska ses först så får vi se var det leder efter vår första träff.

 

Hur kan hockeyintresserade tjejer komma i kontakt med er? 
– Antingen är det via Twitter, där vi har kontot Hockeytjejer, eller vår Facebook-grupp som också heter Hockeytjejer. Dessutom har vi en e-postadress, hockeytjejer@gmail.com, man kan höra av sig till. Vi kommer gå ut med mer info om träffen i Jönköping ganska snart. Förhoppningen är att tjejer ska kunna samåka till träffen så att vi kan få med oss fler som är intresserade.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten