KÄNSLOMÄNNISKA. Bert Robertson har ett brett känsloregister och är inte rädd för att uttrycka sina känslor.
Skellefteå AIK

Bert Robertsson: ”Jag saknar att spela, det gör jag…”

Han har gjort sig känd som en av svensk ishockeys stora känslomänniskor. Skellefteås AIK:s tränare Bert Robertsson är en personlighet som berör. Det bottnar i hans egna erfarenheter från en karriär som innefattade både NHL- och SHL-spel.
– Någonstans är hockeyn mitt liv. Det laget jag jobbar med och i blir en förlängning av min familj, säger Bert Robertsson till hockeysverige.se.

Inför årets säsong har Skellefteå valt att skära ner på ledarstaben. Tidigare har SHL-laget haft tre coacher, en målvaktstränare och en sportchef. Nu valde klubben att låta Fredrik Öberg lämna skeppet och inte ersätta honom med någon ny.
– Jag tycker inte skillnaden är så stor. Vi får inte heller glömma bort Krister Holm (målvaktstränaren) som varit här länge och stödet från Micke (Lindgren, sportchefen) som förra säsongen kom in i en situation där han fick känna sig för och lära känna oss andra, säger Bert Robertsson till hockeysverige.se och fortsätter:
– Vi är fyra som jobbar med laget tillsammans med dom ledande som vi ändå har kvar, Jocke Lindström, Pontus Petterström, Pär Lindholm, Oscar Möller, Bud Holloway… Den listan blir ganska lång så ledarskapet är väldigt brett här vilket också är något vi fortsätter att jobba utefter.

Vet du varför Skellefteå valt att skala bort en roll i ledarstaben?
– Det är ett beslut klubben har tagit för att kunna bli effektivare och få ordning och reda kring laget helt enkelt. Några fler detaljer vill jag inte gå in på.

Finns det en risk att någon detalj i ledarskapet blir lidande då ni är en mindre i staben?
– Nej, jag tycker inte det. Inte om jag ser till hur vi jobbade förra säsongen. Då tror jag i stället att vi ska kunna bli effektivare i hur vi jobbar. I stället för att vi fördelar uppgifterna och gör punktinsatser så ska vi ta ansvar för lagdelar och delar i spelet på ett mycket effektivare sätt med dom individer vi har kvar. Vi tycker att vi tappade lite spetsen i hur vi jobbade då vi fördelade ut arbetsuppgifter på flera.


Domaren Mikael Nord och Bert Robertsson i samspråk. Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

”JONAS HAR KOPPLAT BORT HOCKEYN”

Bert Robertsson har under sina år i klubben jobbat med chefstränare så som Anders Forsberg, Hans Wallson och Fredrik Öberg. Tre olika personligheter som har betytt mycket för klubben enligt Robertsson.
– Jag vill egentligen inte snacka om folk som inte är här. Men det är tre olika ledartyper som jag har haft förmånen att jobba med. Alla tre har bidragit till verksamheten med sin personlighet på olika sätt.
– Sedan är den röda tråden som vi följer här att vi jobbar långsiktigt, med utveckling och strategiskt för att varje dag bli bättre. Där tror vi att vi har en bra konstellation den här säsongen också.
– Alla personer som kommer hit färgar verksamheten på något sätt. Dom tre du nämner har gjort det och vi som är kvar har gjort det, så vi kommer fortsätta sträva efter att utveckla både laget framförallt spelet ishockey.

Du jobbade med Jonas Rönnqvist i Almtuna, vilket var väldigt framgångsrikt, har ni båda pratat om att i framtiden jobba tillsammans igen?
– Nej, inte nu. Det var då vi jobbade ihop som vi hade en plan att kanske göra någonting tillsammans. Nu har Jonas och jag tagit lite olika vägar. Jonas har kopplat bort sig från hockeyn sånär som att han coachar sin pojks ungdomslag, men nej, just nu har vi inte tagit upp den tråden.

”KÄNSLORNA LIGGER OCH BUBBLAR HELA TIDEN”

Bert Robertsson har många gånger gett bevis på att han är en väldig känslomänniska. Oftast visar han det efter en match likt en mindre urladdning, men vad det här bottnar i har han svårt att svara på.
– Någonstans är hockeyn mitt liv. Det laget jag jobbar med och i blir en förlängning av min familj. Jag vet inte, men det är i mångt och mycket en kampsport vi håller på med. Känslorna ligger där och bubblar hela tiden.
– Känslomänniskor är vi alla. Ska man vara framgångsrik, vad man än gör, så måste man ta sig an det med en känsla av att det är viktigt att bjuda på sig själv på ett väldigt tydligt sätt. Sedan tar det sig uttryck beroende på vad du är bekväm med, men jag vet inte vad det bottnar i hos mig. Jag gillar att jobba med lag och individer. Jag bryr mig om laget. Jag bryr mig om sporten. Det vill jag ska synas och höras för den delen också.

Var du likadan som spelare?
– Ja, det har jag varit. Jag har gått igenom fruktansvärt mycket inom hockeyn så jag vet vad spelarna känner. Jag känner med killarna i både med och motgång och vill vara en del utav det såklart.
– Jag saknar att spela, det gör jag…

Blir det en comeback rent av?
– (Skratt) Nej, tyvärr. Som 43-åring så får man nog ligga lågt. Det är väl (Jaromír) Jágr som orkar att trycka på vidare. Annars är det ganska få i min ålder som spelar.
– Hockey har så mycket att erbjuda som jag värdesätter och älskar. Som jag sa så hoppas jag att det syns och hörs för det tycker jag är viktigt.


Bert Robertsson i Vancouver Canucks tröja 1998. Foto: Bildbyrån

”VI HAR HAFT ETT FÖRSPRÅNG”

Senast Skellefteå vann SM-guld var 2014. Efter det följde två raka finalförluster innan laget åkte ur mot Frölunda i kvartsfinal förra säsongen. Nu har klubben stakat ut kursen för att åter nå en finalplats.
– Det handlar om att jobba långsiktigt samtidigt som vi bedriver verksamhet för att vinna. Det är inget snack om den saken. Driver man inte för att vinna kommer man heller aldrig utveckla ett vinnande lag, vinnande koncept eller för den delen vinnarskallar som tar sig an sporten. Det är där vi måste ligga. Vi siktar på att vinna varje match som vi spelar och i slutändan vinna det som går att vinna i Sverige.
– I det får vi inte tappa det långsiktiga arbetet med att jobba utefter klubbens värdegrund att fostra spelare från egna leden. Alla som kommer hit ska få chansen att få en långvarig och framgångsrik karriär. Det här är något vi måste leva upp till varje dag. Gör vi inte saker på toppnivå i Sverige varje dag då tappar vi också möjligheten att bli en toppklubb igen.
– Sedan har hockeyn nya utmaningar helt enkelt. Fler och fler klubbar börjar göra bra saker. Jag tycker att vi har haft ett litet försprång vad det gäller fysträning, taktik och rekrytering. Men jag tror att många lag har börjat göra saker bättre. Det syns på hur Frölunda och HV71 jobbar. Jag tycker även Linköping över tid har gjort bra saker, så den här topplaceringen är det många som aspirerar på.

Även om ni har en del rutinerat folk kvar så måste tappen av Jimmie Ericsson, Sebastian Aho, Fredrik Lindgren och Niclas Burström svida en del, hur ska ni hantera det?
– Genom att driva verksamheten för att vinna, men även genom att rekrytera på ett effektivt sätt. Det tycker jag också att vi har gjort. Vi har inte rekryterat speciellt hårt utan det är ganska få namn som har kommit in.
– Vi ska helt enkelt bygga på grunden som vi har sedan tidigare. Mycket av ledarskapet som vi har byggt verksamheten är kvar.
– Jimmie är en karaktär som man inte kan ersätta så vi ska inte återskapa någon Jimmie Ericsson. Det handlar om att göra killarna här rättvisa och bedriva en bra verksamhet. Att ersätta folk är inte det vi är ute efter. Dom som är här ska vi jobba stenhårt tillsammans med och svetsa den gruppen samman. Det gäller att hoppa upp på hästryggen igen och driva det framåt och inte titta i backspegeln.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 mars
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
18:00 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche NHL
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:30 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:30 Brynäs - Malmö SHL
19:00 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
19:00 Minnesota Wild - Boston Bruins NHL
21:00 Seattle Kraken - Edmonton Oilers NHL
22:00 Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Florida Panthers - New Jersey Devils NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 19 mars
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
03:00 Los Angeles Kings - Vancouver Canucks NHL
03:30 Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks NHL
03:30 San Jose Sharks - New York Islanders NHL
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten