Victor Björkung.
Nyheter

Byter Hockeyallsvenskan mot Danmark: ”Ett fynd”

ANNONS

I fjol spelade han för Timrå och Pantern i Hockeyallsvenskan. Den här säsongen kommer backen Victor Björkung att spela för danska Hvidovre.

Det blev 14 poäng på 46 matcher med Timrå och Pantern förra säsongen, men inget nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan. I stället väljer backen Victor Björkung att fortsätta karriären i Danmark där han nu är klar för Hvidovre, skriver faceoff.dk.
– Vi menar att vi har gjort ett fynd i Victor Björkung. Han är tilltänkt för en väsentlig roll på och utanför banan, där han ska bidra med sitt lugn och sin erfarenhet från en högre nivå, säger Jesper Kristoffersen, klubbens PR-ansvarige.

Den 24-årige stockholmaren, med Järfälla som moderklubb, blir lagkamrat med bland andra tidigare JVM-målvakten Niklas Lundström och före detta Frölundajunioren Sonny Hertzberg.

Innan Björkung flyttade hem till Sverige hade han gjort fyra säsonger i Nordamerika, varav två på Ohio State University i den amerikanska collegehockeyn. Som junior spelade han för Malmö och Djurgården.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL