Leif Boork.
OS 2018

Efter kritiken – Boork slår ifrån sig: ”Det blir en tjatig diskussion”

ANNONS

Tre av våra mest framstående damhockeyspelare har inför OS-säsongen slutat eller tagit uppehåll från sporten. Alla tre har också befunnit sig i Leif Boorks frysbox och det finns folk som anser att förbundskaptenen har ett ansvar över deras beslut.
— Det är tråkigt att det blir en sån diskussion, säger han till TT.

Luleås Emma Eliasson och Djurgårdens Tina Enström tog tidigare i somras beslutet att lägga av med ishockeyn. I måndags meddelade HV71:s Jenni Asserholt att hon tar ett sabbatsår från hockeyn då hon är gravid. Trion hade förmodligen tillfört en hel del till OS-laget som ska tävla om medaljer i Sydkorea i februari, men har de senaste åren befunnit sig i förbundskaptenen Leif Boorks frysbox.
— Jag tycker inte mina beslut ska kopplas till vad de gör, säger han till TT.

TYCKER DISKUSSIONEN ÄR TRÅKIG

I en intervju med Hockeysverige i måndags berättade Jenni Asserholt apropå sin graviditet att planeringen kanske sett annorlunda ut om hon varit aktuell för OS. Leif Boork har fått utså massiv kritik från en del håll angående behandlingen av tre av våra största stjärnor på damsidan. Förbundskaptenen tycker att diskussionen om att deras beslut skulle vara kopplat till honom är tråkig.
— Tycker man om hockey och gillar att spela på toppnivå så fortsätter man göra det. Jag tycker det blir en tjatig diskussion att det på något sätt är mina beslut som kopplas till vad de tre gör med sin idrott.

”Hade jag varit aktuell för OS och haft fokus på det så hade kanske planeringen sett lite annorlunda ut”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL