Nyheter
MJÖRNBERG: Så lottar jag Hockeyallsvenskan
ANNONS

Det blir aldrig som man tänkt sig. Speciellt inte Hockeyallsvenskan. Därmed kan man väl lika gärna dra lott.

Den spontana känslan för de allra flesta är förmodligen att Leksand, Modo och AIK kommer göra upp om tätpositionerna och att det i stort sett kan bli ganska jämnt skägg mellan resten. Så ovisst ser det ut inför kommande säsong i Hockeyallsvenskan.

När serien ska tippas brukar det vara mer regel än undantag att allsköns journalister (så även jag själv) kämpar väl men bommar stort. Det kan tyckas som att det är lika bra att dra lott.

Så jag gjorde just det, lottade fram ett Hockeyallsvenskt tips.

Jag kommer naturligtvis att försöka mig på ett regelrätt tips av sluttabellen också vad det lider, men som någon form av experiment valde jag att lotta tabellen för att ha något att jämföra med i vår. Jag skulle inte bli förvånad om den framlottade tabellen i slutändan visar sig landa närmast sanningen.

Lotten sa följande:

1. Leksand
Jaha, en simpel lottning ligger uppenbarligen inte särskilt långt ifrån verkligheten. Det blev Leksand i topp ändå. Så som det brukar vara. I topp i allsvenskan, i botten i SHL och så kan kretsloppet fortsätta fungera.

2. Västervik
Jaha, vi som trodde att Mattias Karlin var den stora hjärnan, mannen bakom den osannolika framgången, får visst tänka om. Det fortsätter rulla på (obs nyktert) av bara farten för Västervik som det tycks.

3. Troja/Ljungby
Jaha, efter succéhistorier som Tingsryd, IK Pantern och Västervik vill Troja naturligtvis inte vara sämre. Raka vägen från Hockeyettan upp i toppen av Hockeyallsvenskan är ett mantra vi börjar vänja oss vid nu.

4. AIK
Jaha, samma visa som ifjol alltså. Gnagarna är med och slåss på den övre halvan med ett lag som haussats som en riktig toppkandidat, men utan att nå hela vägen fram. I år heller.

5. IK Pantern
Jaha, ”Hela Sveriges underdog” var visst inte så mycket underdog utan ”Hela Sveriges topplag”. I år igen.

6. Modo
Jaha, rutinerade Hans Särkijärvi lyfter laget till en dubbelt så bra position som ifjol, från plats 12 till plats 6, får väl ändå betraktas som okej för en klubb som fortfarande kämpar med att hitta sin position och identitet i Hockeyallsvenskan.

7. Almtuna
Jaha, ett för nivån oprövat målvaktspar från Hockeyettan och en minikort nordamerikan som spjutspets är uppenbarligen inga konstigheter. Almtuna blir ett lag för toppen ändå.

8. Södertälje
Jaha, fjolårets misslyckande förbyts uppenbarligen i en mild framgång kommande vinter när SSK återigen är tillbaka i en position där de får spela positiva allsvenska matcher på våren. Gissa om supportrarna kommer ha oöverstiglig hybris till nästa säsong.

9. Vita Hästen
Jaha, det blir uppenbarligen ingen klang- och jubel-föreställning i Norrköping den här våren heller. Men kanske kan årets upplaga trots allt underhålla lite mer än de två senaste åren på vägen dit.

10. IK Oskarshamn
Jaha, några välmeriterade värvningar under silly seasons upplopp hjälpte inte. Det fortsätter vara mellangrått, duggregn och icing i Oskarshamn en vinter till.

11. BIK Karlskoga
Jaha, det var uppenbarligen Victor Ejdsell, Carl Persson och Thomas Valkvæ Olsen som gjorde allt. BIK Karlskoga har tappat rejält i offensiv slagkraft och kommer tvingas lita till kollektivet. Känns som vi har hört den förut…och minns vad som hände då.

12. Björklöven
Jaha, inte en gång till tänker förmodligen de inbitna Löven-supportrarna. Det tycks som förgjort, trots starka lag på papperet verkar Umeås finest allt mer göra det till en tradition att hamna i botten och inte få till det. En vår med hjärtat i halsgropen väntar återigen för fansen.

13. Timrå
Jaha, när juniorstjärnorna försvann blev det bara ett vanligt ungt lag kvar. Eller hur ska man egentligen tolka den här tabellplaceringen?

14. Tingsryd
Jaha, en lysande försäsong och ett havererande kollektiv som burit lagen de senaste säsongerna tog visst ut sin rätt. Kanske lika bra, det såg väl ändå tufft ut att klara de ekonomiska kraven.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL