Christian Engstrand.
SHL

En krokig resa tillbaka till SHL: ”Vi försökte stämma klubben”

Han var en av de hetaste målvakterna i SHL för fem år sedan. Men efter en misslyckad KHL-sejour tvingades Christian Engstrand till en omstart. Här är berättelsen om hans långa väg tillbaka till rampljuset i SHL och framgångarna med Mora IK efter en hel del märkliga upplevelser ute i Europa.
– Vi försökte stämma klubben, men dom körde sitt eget race och det finns kanske en anledning till att dom inte längre är kvar i KHL, berättar han för hockeysverige.se om den udda tiden i Medvescak Zagreb.

MORA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är en krokig resa han har varit ute på, Christian Engstrand. När hockeysverige.se träffar honom i Mora har han hållit nollan i säsongens första träningsmatch mot Djurgården. Ett fint formbesked efter en succéartad fjolårssäsong som tog

Han slog igenom som stor talang hemma i Linköping, men sedan rörde det till sig när han skulle få chansen till spel i KHL för Medvescak Zagreb. Två dagar innan seriestart fick han helt enkelt sparken. Under tiden i Linköping var han dessutom till och från utlånad till Oskarshamn, Troja och Almtuna.

Nu har Engstrand hamnat på rätt spår igen. I oktober förra året, efter en mycket fin säsong i finska Espoo Blues, fick frågan om att hoppa in några matcher för Mora. Nu kom han att bli den kanske enskilt viktigaste spelaren då Mora avancerade till SHL.
– Utlåningarna var bra för mig eftersom jag var ung då och fick spela mycket i Hockeyallsvenskan. Det var bra mentalt. Dom flesta kommer in och är lite kaxiga när man är 18, 19 år, vilket i och för sig inte behöver vara något fel, men man måste vara det på rätt sätt. Så just dom två första säsongerna i Oskarshamn gjorde mycket för mig mognadsmässigt, säger Christian Engstrand när vi ses för en intervju i solen utanför Jalas Arena i Mora samtidigt som stora delar av laget, med bland andra Mathias Bromé och Matias Lassen i spetsen, knallar förbi och morsar. 

Mognade du med som person än som målvakt under utlåningarna?
– Ja, definitivt. Man mognar av att bo själv och lite sådana smågrejer. Så har det även varit senaste säsongerna då jag varit iväg lite utomlands där saker inte gått riktigt som jag hade planerat. Det har gjort att jag mognat extremt mycket som person.


Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

”ROGER MELIN KOM OCH BAD OM URSÄKT”

Säsongen 2012/13 fick Christian Engstrand sitt genombrott med moderklubben Linköping. Han avslutar säsongen med en räddningsprocent på starka 93,6 och har bara Alexander Sálak, Färjestad, framför sig i statistiken. Säsongen därpå går inte lika bra och inför 2014/15 skriver han på för dåvarande KHL-klubben Medvescak Zagreb i Kroatien.
– Säsongen hade gått ok för mig, men inte mer. Vi hade lite kontraktsförhandlingar under säsongen och Linköping ville sajna upp mig på ett längre kontrakt, tre år. Jag hade kunnat tänka mig det, men samtidigt hade jag hört en del om intressen utomlands. Bland annat från Ryssland. Då kändes det dumt att sätta mig fast i tre år utan några ”outs”. Så här i efterhand hade det varit enklare att vara kvar, men det är alltid lätt att vara efterklok.
– Linköping valde då att ta in en annan målvakt när det gick som det gick, men det gick inte så mycket bättre för laget ändå, tyvärr. Det blev som det blev och i slutspelet kändes det bra. Vi lyckades ta oss till semifinal, men blev utslagna av Skellefteå. Då spelade Linköping (Marcus) Högberg före mig med motiveringen att jag inte skulle bli kvar nästa säsong. Det kändes faktiskt lite konstigt till det att Roger Melin efteråt kom och bad om ursäkt.
– Samtidigt blir det så här ibland. Det tillhör sporten och blir inte alltid som man tänkt sig, men det finns över huvud taget inga ”hard feelings” mellan mig och LHC. Jag fick i stället prova lite andra grejer och det började med att det gick åt skogen i Zagreb…

Vad hände där egentligen?
– Jag fick lämna tre dagar innan seriestart…

Hur motiverade klubben det?
– Jag fick spela en träningsmatch och då fick vi stryk. Vi hade lämnat ett par gubbar hemma precis som i en vanlig träningsmatch. Ledningen tyckte väl inte jag var tillräckligt bra utan jag fick sparken direkt på morgonen efter. Det blev en riktigt jävla pannkaka där nere och jag fick inte heller några utbetalningar, så det var en himla minusresa att åka ner dit.

Har klubben gjort rätt för sig ännu?
– Nej. Vi försökte stämma klubben, men dom körde sitt eget race och det finns kanske en anledning till att dom inte längre är kvar i KHL. Jag tror att dom är skyldiga ganska många spelare pengar. Nu var det inga fantasisummor som det gällde för min del, men jag såg ändå fram mot ett äventyr och att få se något annat. Jag hade trots allt varit i Linköping under i princip hela min karriär.
– Efter det kom jag till Finland. Allt kändes jättebra och jag hade ett kanonår i Finland. Det var kul att spela hockey igen och jag fick spela mycket. Tyvärr strulade det till sig där också i och med att ägarna fuckade upp allting där. Sedan kursade laget för första gången någonsin.
– Det var typiskt eftersom vi bodde i Espoo utanför Helsingfors, trivdes bra och hockeymässigt fungerade det bra även om vi var ett bottenlag. Vi sålde av 15 gubbar under säsongen och även jag hade lite alternativ att röra på mig, men jag kände att det var bättre att kriga på i Espoo och hitta tillbaka ordentligt.


Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

”LÅTER MIG SPELA DET SPELET JAG VILL”

Du lämnar ett bottenlag i Finland och går till ett lag som inte heller var tippade att vara ett topplag, det vill säga Mora, hur gick tankarna då du tackade ja?
– Mora låg i mitten då jag kom hit. Tanken var att jag skulle vara här några veckor för att komma igång. När jag kom hit frågade Jeremy (Colliton) om det fanns en möjlighet att jag kunde stanna hela säsongen och jag svarade att jag stänger inga dörrar.
– Efter några veckor tog vi ett snack och jag trivdes verkligen jättebra med laget och tyckte det var roligt att få åka runt och vinna i stället för som säsongen innan då vi fick kriga för att ta poäng i varje match. I Espoo visste jag att släppte jag in tre mål så var det kört.
– Jag och Jeremy var inne på samma spår, att vara kvar resten av säsongen. Vi lyckades lösa det och sedan gick det som det gick.

Det syntes också under säsongen att 28-åringen från Linköping trivdes i Mora. Hans målvaktsspel var långa stunder av högsta klass.
– Det var verkligen jättekul och det har fungerat jättebra med målvaktscoachen Peter Iversen och med kollegan Mattias (Pettersson). Vi har en jättebra dialog hela tiden och Peter låter mig spela det spelet jag vill och försöker inte ändra på en massa grejer. En sådan sak har gjort att jag tagit ett kliv till, att jag vågar lita på mig själv och inte fundera på att ”Jag kanske skulle gått ner så där för att målvaktstränaren tyckte att jag skulle göra det”.
– Sedan har jag aldrig haft någon målvaktstränare som sagt att ”Nu måste du göra så här”. På så vis har det fungerat bra under hela min karriär.

Hann du njuta något i kvalspelet mot Leksand eller var det bara fokus på nästa puck?
– Det var mycket fokus, men jag hann njuta av inramningen lite då och då. Det var kul, speciellt i första matchen då det var i princip fullsatt redan på uppvärmningen, när dom gör mål på uppvärmningen och hela ståplats står och jublar, skrattar Engstrand och fortsätter:
– Sedan märker man runtomkring här hur mycket det betyder för bygden.

Kunde du ana att det skulle vara det här draget och intresset kring matcherna mellan Mora och Leksand?
– Inte då jag kom upp, men då sa killarna, redan i oktober november då jag kom till Mora, att vi skulle vinna bäst av sju mot Leksand och gå upp i SHL. Jag sa ”ja, ja, tjena” ha ha…
– När det sedan började vankas att det kunde bli så, slår vi Karlskoga så får vi möta Leksand, då kändes allt hur häftigt som helst. Många här trodde nog redan innan vi slagit Karlskoga att vi var klara för att möta Leksand. Så just den första matchen när vi vinner med 2–1 var en nyckelmatch. Efter det kände vi att ”Nu jävlar kör vi”.

Er klubbdirektör, Peter Hermodsson, har berättat i en intervju att han fick njuta ungefär ett dygn innan han var tvungen att blicka fram emot förberedelserna inför nästa säsong, hur länge hann du njuta?
– (Skratt) Det var någon vecka. Vi var i väg med laget och tog det lugnt. Efter det började tankarna inför nästa säsong, vad som skulle hända och allt sådant.
– Fokus för mig var att få vara kvar här och spela med det laget jag hade varit med och tagit upp. Det löste sig jättebra i slutändan och jag skrev på för två säsonger här så jag är jättenöjd.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”HAR ALDRIG MÖTT LINKÖPING”

Leksand hade det tufft förra säsongen efter att ha tagit med stora delar av sitt lag från Hockeyallsvenskan upp i SHL. Ni gör ungefär samma sak, vad talar för att Mora inte ska hamna i samma tuffa sits som Leksand gjorde?
– Vi ska vinna fler matcher, skrattar Christian Engstrand och fortsätter:
– Skämt åsido. Vi måste försöka ta med oss samma spelsätt, eller liknande i alla fall, som vi hade förra säsongen. Spela med fart, ligga på, pressa, utnyttja motståndarnas misstag och vara så effektiva som möjligt. Vi vet att vi kanske inte har det bästa laget på pappret, men samtidigt är det ingen ursäkt. Vi får kriga i varje match och varje poäng kommer bli livsviktigt för oss. Målet är att försöka slippa kvala och hålla oss kvar.
– Vi måste ändå vara realistiska och inte gå ut och sikta på att vinna SM-guld det första vi gör. Vi får ta en match i taget, jag vet att det låter jätteklyschigt, men det är så det funkar. Det finns ingen anledning att höja oss själva till skyarna bara för att vi ska göra det. Vi får vara realistiska och se till att vara riktigt tuffa att möta här på hemmaplan. Jag tror inte det är jättemånga lag som tycker det är skitkul att komma hit och spela. Dels kommer vi vara as-motiverade och dels kommer vi ha ett kanonstöd av publiken här.

Dessutom ska du få möta Linköping den här säsongen.
– Det har jag aldrig gjort, men det ska bli riktigt spännande. 23 november möter vi Linköping borta första gången.

Det är inskrivet i kalendern redan?
– Ja, samtidigt som det blir mycket familj och vänner på läktaren så det ska bli häftigt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 29 januari
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 HV 71 - SDE SDHL
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten