Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Importerna som ska färga Hockeyettan

Flödet av importspelare till Hockeyettan har i takt med en allt mer åtstramad ekonomi minskat betänkligt, men visst kommer det fortfarande intressanta herrar in till serien från utlandet.

Som jag varit inne på tidigare har värvandet av spelare från Nordamerika minskat drastiskt. Sedan Lucas Frey valt att lägga karriären på hyllan och bli tränare är det i skrivande stund bara tre spelare från andra sidan Atlanten som är klara för spel i Hockeyettan kommande säsong. Men det kommer en del spelare från våra nordiska grannländer och sportchefernas granskande blickar tycks ha börjat riktas aningen mer mot lite mer exotiska hockeynationer.

Det tycks vara några få klubbar som ägnar sig åt att värva internationellt och spelarna som kommer för att förgylla ligan är inte jättemånga, men tio man som med stor säkerhet kommer bidra till att Hockeyettan blir kul att följa även kommande säsong hittar ni nedan.

10. Lubomir Fetkovic, Asplöven (Slovakien)
Den 21-årige slovaken slog igenom ordentligt med Väsby säsongen som gick och har värvats till Asplöven med en enda uppgift för ögonen, att skjuta mål. Med tanke på att Asplöven är ett fullt ös-medvetlös-gäng som öser på för allt vad tygen håller framåt är det inte alls otroligt att han överträffar sin notering på 22 kassar från säsongen som gick. Kan bli riktigt kul att följa.

9. Jarkko Hattunen, Asplöven (Finland)
Meritlistan med mängder av matcher för TPS i den finska högstaligan skrämmer nog en och annan fjunig Hockeyettan-junior och Hattunen kommer som så många andra finnar till Haparanda för att göra stor skillnad. Han gjorde en sväng i klubben under den sista katastrofartade säsongen i Hockeyallsvenskan som slutade med degradering, spenderade säsongen som nyss passerade i Polen och är nu tillbaka för att vara offensiv spets. Förväntningarna är skyhöga.

8. Martijn Oosterwijk, Visby/Roma (Nederländerna)
Målvakten från det ovanliga hockeylandet Nederländerna kommer till Gotland med goda vitsord och möter ett öde som förmodligen kommer innebära mycket båsvaktande bakom Sammy Gustafsson, men Oosterwijk blir den kanske enskilt mest intressanta storyn att följa i Hockeyettan kommande säsong. Det är kul med exotiska inslag i en annars ganska strömlinjeformad serie och skulle han göra succé kan det säkerligen ge stora ringar på vattnet inför framtiden.

7. Lucas Venuto, Borlänge (Kanada)
Venuto kom inte helt till sin rätt och blev lite missnöjd i Kristianstad ifjol när han i ett stjärnspäckat lag inte riktigt hittade sin spetsroll och istället valde att dra tillbaka över Atlanten. Men säsongen dessförinnan visade han hur vass han kan vara i ett lag där han får riktigt stort förtroende, då han gjorde 31 poäng (13+18) på 34 matcher för Mörrum och följde upp det med elva pinnar (9+2) på tio kvalmatcher. I Borlänge kommer han vara en av killarna som förväntas leverera och det kan förmodligen göra honom väldigt gott.

6. Cullen Bradshaw, KRIF (Kanada)
Förutom att han har ett namn som anstår en stjärna kommer Bradshaw till Blekinge med ganska hygglig statistik från allehanda ligor hemma i Nordamerika. Det är svårt att förutspå hur en övergång från liten till stor rink ska gå när en spelare kommer till Europa för första gången, men kanadensaren beskrivs som en playmaker och kanske rent av kan dra nytta av de stora isytor han kommer få i Hockeyettan. Känns spontant som en transatlantvärvning som kommer kunna sorteras in på kontot lyckad. Det brukar ju vara lite fifty/fifty med det annars.

5. Antti Ylönen, Asplöven (Finland)
33-åringen (som snart fyller 34) kom till Asplöven när laget låg i Hockeyallsvenskan, valde att stanna kvar när föreningen degraderades tillbaka till Hockeyettan och väljer nu återigen att stanna efter den misslyckade säsongen med den finländska främlingslegionen och nedskärningarna som följer på den. Man skulle nästan kunna tro att Ylönen skaffat sig lite hjärta för föreningen. Kommer göra ett väldigt viktigt jobb på backen i år igen.

4. Christoffer Rasch, Tyringe (Norge)
Norrmannen som fått stora delar av sin hockeyskolning i Mora och spenderat hela seniorkarriären i Sverige är förmodligen Hockeyettans mest underskattade importspelare. En duktig tekare och smart center som på senare tid skolats om till back och med eftertryck visat vilken bred palett han har. En oerhört nyttig lagspelare som gör väldigt mycket mer nytta än vad ett otränat öga kanske uppfattar. Håll koll på Tyringes förmodligen viktigaste pjäs i vinter.

3. Joni Liljeblad, Kiruna (Finland)
Trotjänaren. Lagkaptenen. Själen och hjärtat. Jag har varit inne på samma saker då Liljeblad tagit plats på tidigare rankingar (De viktigaste trotjänarna i Hockeyettan och De viktigaste kontraktsförlängningarna i Hockeyettan). Det är helt enkelt svårt att beskriva i ord hur viktig finnen kommer vara för det unga Kiruna-laget kommande säsong.

2. Mikael Kurki, KRIF (Finland)
Den rutinerade finnen med spel i den finska högstaligan och tre säsonger i Karlskrona på meritlistan är inte spelaren som på egen hand kommer få publiken i gamla Kockumhallen att förtjust dra efter andan på grund av vackra dragningar och allmänt uppseendeväckande spel. Tvärtom är han kuggen i försvaret som gör omgivningen bättre och som gör ett jobb som inte alltid syns. Gör det mesta rätt och jag skulle vilja påstå att han är grundförutsättningen för att KRIFs spel ska fungera tillfullo.

1. Markus Västilä, Hudiksvall (Finland)
Han skulle, som jag har varit inne på flera gånger förut, ha varit förlorad för Hudiksvall. I ett lag som snubblade och blandade och gav deluxe säsongen som gick var Västilä ändå trygg och vass. Var man än vände och vred sig bland Glada Hudiks motståndare konstaterades det att 24-åringen var ”för jävla bra”. Det finns väl egentligen ingen anledning att tro något annat än att det ska fortsätta så nu när föreningen slagit upp omklädningsrumsdörren på vid gavel, lockat till sig förtjusande namn och blivit Real Hudiksvall.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten