Tex Williamsson
Nyheter

Succémålvaktens krokiga resa: ”Jag sa upp mig från jobbet och levde på minimum”

Nu är han Leksands nyckelspelare i jakten på SHL. Men för bara några år sedan var verkligheten en helt annan. Då spelade Tex Williamson i division 2 och var nära att sluta med ishockeyn. I Pantern kom till slut det verkliga genombrottet.
– Jag har haft en väldigt krokig karriär, säger succémålvakten till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Igår hade Leksand is-premiär i Weda Skog Arena (Gamla LRF-hallen) inför jublande fans. Under fredagen var det ånyo vardag för laget som kommande säsong ska spela i Hockeyallsvenskan. Stora delar av laget är intakt från förra säsongen även om laget har kryddat upp med en del nyförvärv. En av lagets nya och mest spännande spelare är målvaktslånet från Malmö, Tex Williamsson.

Efter en lång ock brokig karriär med spel både i etta och tvåan fick han förra säsongen sitt definitiva genombrott i Pantern. Han spelade 39 av lagets matcher i serien och hade en räddningsprocent på 93.48. På det var han trea i hela Hockeyallsvenskans målvaktsliga efter Tingsryds Niklas Rubin (93.87) och Andrew Engelage i Karlskoga (93.79).
– Förra säsongen var den som jag riktigt blommade ut och det var min bästa säsong hittills. Det var en lärorik säsong, men jag hade även väldigt roligt, säger Tex Williamsson när hockesverige.se träffar honom för en intervju efter Leksands fredagsträning.

Den långa och brokiga resan fram till spel i Pantern har gått via Växjö (J20), Åseda (Division 2), Limhamn (Division 2), Olofström (Division 1), Nybro (Division 1), Västervik (Division 1), Gislaved (Division 2), Nittorp (Division 1) och Tyringe (Division 1 och 2) innan han inför förra säsongen skrev på för Pantern. Givetvis har det funnits stunder under den här resan då han funderat på om han skulle fortsätta med hockeyn eller inte.
– Jag var nära att sluta innan jag drog till Pantern. Precis som du säger så har jag haft en väldigt krokig karriär. Det har varit några Division 2-klubbar och några i Division 1. Jag har försökt hitta någon klubb som velat ge mig förtroende.
– Sedan gick det väldigt bra mot slutet av säsongen i Tyringe och dom gav mig chansen, men det har varit väldigt tufft många gånger.

Vad var det som trots allt fick dig att haka på Pantern?
– Vid jul för två säsonger sedan flyttade jag hem och pendlade till Tyringe. Jag sa till mina föräldrar att jag kanske skulle lägga skridskorna på hyllan, men att jag fick se lite vad som hände efter säsongen.
– Som sagt var så flyttade jag hem, sa upp mig från jobbet och levde på minimum så visst var det tufft.

Har du någon gång blickat lite extra på Viktor Fasths resa som inte heller varit spikrak?
– Han var i Växjö när jag var yngre, så absolut. Men i första hand har jag alltid trott på mig själv, vilket är huvudsaken, och det är också vad som tagit mig dit jag är idag.

Kan du peka på vad som gör att du får det här genombrottet förra säsongen?
– Det är nog självförtroendet som jag fick. Det gick bra, jag fick fortsätta stå och även om jag hade en halvknackig match fick jag förtroende ändå. Dessutom, (Joakim) Tillgren, all ära till honom som vågat chansa med mig som har ett C.v som kanske inte ser så jättebra ut efter att ha varit i många konstiga klubbar.

Det måste ha varit en ganska stor omställning att komma från spel i Division 2 och Hockeyettan till Hockeyallsvenskan?
– Ja, verkligen. I Division 1 och 2 är hockeyn en extra sysselsättning för att man tycker det är roligt. Jag har alltid fortsatt för att jag verkligen vill något med min hockey, men det var inte riktigt samma kravbild och press på mig där.
– När du spelar i Hockeyallsvenskan är det så att ger du inte alltid allt på träningarna är det alltid någon som kommer och säger till dig. Så är det oftast inte i dom andra divisionerna. Nu är det verkligen ett jobb och du måste alltid ge allt och lite till när du är där.

Pantern var och är i en lite speciell situation i och med att laget näst intill agerade som en farmarklubb åt Malmö. I alla fall hade och har föreningarna en nära och bra relation till varandra. Men målet för spelarna i Pantern var inte enbart att få chansen i SHL med Malmö utan spelarna ville även se hur långt laget kunder räcka i jakten på en SHL-plats.
– Klart att målet har varit att komma så långt som möjligt med Pantern. Det som däremot sporrade oss spelare lite extra var att om vi gjorde det bra fanns även möjligheten där att komma till Malmö. Pantern var ändå familjen och det lag vi spelade för och skulle man få chansen i Malmö var det bara en bonus.

Foto: Ronnie Rönnkvist

Efter succésäsongen i Panterna skrev Tex Williamsson på för Malmö inför den kommande säsongen, men då det stod klart att både Oscar Alsenfelt och Christopher Nihlstorp skulle bli kvar valde klubbens sportchef, Patrik Sylvegård, att låna ut Williamsson till Leksand och inte Pantern.
– Det var mycket strul. Tanken var att jag skulle vara en av två målvakter i Malmö. Sedan ville Oscar stanna och lite andra saker. Det var många faktorer som spelade in samtidigt som Pantern redan gjort klart med två andra målvakter (Jonatan Bjurö och Robin Jensen).
– Jag var hos några andra klubbar och kikade, men att komma hit var det som lockade mest. På ett sätt är jag glad att Pantern redan hade två målvakter så jag fick komma hit, säger nya leksandsmålvakten med ett leende.

Pratade du med Oscar Alsenfelt innan du tackade ja till Leksand?
– Ja, och både Oscar och Tillgren sa många goda ord om Leksand. Samtidigt vet alla vad Leksand är och står för och även om vi ska spela i samma division som Pantern så är det en helt annan logistik. Här är det som i en SHL-klubb.

Är du besviken över att du inte fick chansen i Malmö en här säsongen?
– Både ja och nej. Jag hade inte räknat med att det skulle gå så pass snabbt med allting och jag vill absolut inte missa den här chansen att få spela i Leksand. Just då, när jag fick redan på att det inte skulle bli Malmö, var jag besviken men nu idag så är jag inte det.

Har Malmö möjligheten att plocka hen dig under säsongen?
– Nej. Det som är lite skönt är jag kommer spela permanent här och tillhöra Leksand hela säsongen. Det känns bra och skönt att veta att jag inte är här för att sträva efter att komma tillbaka till Malmö den här säsongen utan att det är i Leksand som jag ska vara.

Hur ser du på den press som kommer vila på dina axlar och som kommer vara lite annorlunda jämfört med i Pantern?
– En sådan press har jag inte riktigt haft innan. Jag har nästan alltid slagit lite ur underläge. Det är kanske det som ska bli mest roligt och lärorikt, att få känna på lite press och flås i nacken. Jag ser det som en jättebra lärdom, säger Tex Williamsson samtidigt som Stanley Cup-finalisten Filip Forsberg åker förbi vid båset där vi sitter.

Har du knäckt Filip ännu då han har försökt sätta dit pucken bakom dig?
– Ja, några gånger, avslutar 26-åringen med ett skratt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten