Viktor Lindgren.
Nyheter

Missade hela förra säsongen – nu får han tryoutkontrakt i allsvenskan

ANNONS

Vilken kämpe. Efter att ha missat hela förra säsongen till följd av en fotskada har 31-årige Viktor Lindgren nu tagit sig tillbaka till ishockeyn. Han får chansen av AIK.

Häromveckan kom uppgifter som placerade Viktor Lindgren i Björklöven. Nu har 31-åringen, som fick hela förra säsongen förstörd av en skada, fått chansen av en annan klubb. Lindgren har skrivit på ett tryoutavtal med hockeyallsvenska AIK, skriver klubben på sin hemsida. Kontraktet sträcker sig över en månad.
– Hockeysuget är väldigt stort. Att missa en hel säsong som jag gjorde var tufft och även ett kvitto på vad sporten betyder för en. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Stockholm och AIK, säger han till hemsidan.

Sportchefen Anders Gozzi tycks ha ett gott öga till den rutinerade forwardsspelaren.
– Det är en bra lagspelare som kan bidra åt båda håll. Viktor var skadad hela förra säsongen och därför har vi valt att ta in honom för att se hur han står sig och mår. När han är hel och frisk är det en spelare med bra inställning och karaktär.

”Frustrerande säsong”

Det var ett olyckligt täckt skott som gjorde att Lindgren missade hela säsongen.
– Läkarna var tvungna att öppna i och med att det blev både infekterat och inflammerat.
– Det tog en himla lång tid för såret att läka. En frustrerande säsong, berättar Viktor som ser fram emot att få spela hockey igen.

Viktor Lindgren har de sju senaste åren spelat för Rögle. Dessförinnan har det blivit spel i såväl Luleå som Björklöven.

Det har blivit 87 poäng på 208 matcher i allsvenskan och 40 poäng på 246 SHL-matcher.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL