Ronald ”Sura-Pelle” Pettersson.
SHL

Ett mynt förstörde karriären – Old School Hockey ”Sura-Pelle” Pettersson

Han var en av Sveriges största hockeystjärnor på 1950- och 60-talet. Tyvärr förstördes Ronald ”Sura-Pelle” Petterssons karriär 1967 när han olyckligt fick ett inkastat mynt under skridskon och trasade sönder knäet. Här återpublicerar hockeysverige.se en nio år gammal intervju med den numera avlidne publikfavoriten, som vann VM-guld med Tre Kronor både 1957 och 1962.

Den 6 mars 2010 kom beskedet att en av svensk hockeys största profiler, Ronald Pettersson, ”Sura-Pelle” hade gått ur tiden efter en tids sjukdom. Brukskillen från Surahammar hade som aktiv varit med och vunnit VM-guld med Tre Kronor 1957 och 1962. 

Under 2008 fick hockeysverige.se en intervju med honom om hans karriär då han berättade om resan från Surahammar via Södertälje till Frölunda.

Hans karriär började i Surahammars IF. Därefter värvades han till Södertälje SK innan ett jobb som bensinmacksföreståndare i Göteborg lockade till spel i Västra Frölunda IF. Tyvärr slutade karriären olyckligt under en match 1967 i Västerås, då ett inslängt mynt på isen gjorde att han fick en vridning som trasade sönder det mesta i knäet.

Du, ”Stisse” Johansson, ”Nille” Schillström, ”Pära” Karlström, Ulf ”Mini”” Mårtensson, Ove Dahlberg och senare ”Pelle” Bäckman, Tommy Salo med flera kommer alla från Surahammar. Vad gjorde att just ert samhälle kunde fostra så många bra hockeyspelare?
– ”Sura” gick upp första gången i högsta serien 1948 om jag inte minns helt fel och vi var en bruksort där det kanske inte fanns så mycket mer att göra än att idrotta. Surahammar var även väldigt bra i fotboll och kvalade upp till Allsvenskan 1946. Sedan hade vi en sjö som frös till tidigt på året, vilket var bra för vår skridskoåkning.

Men det blev aldrig så att Surahammars IF kom att tillhöra dom lag som slogs om svenska mästerskapen i slutändan trots många säsonger i högsta serien?
– Det var egentligen ingen som ville flytta till ”Sura” under den här tiden utan dom flesta flyttade härifrån och jag var väl den första av oss. Det man istället kan förundras över är att Västerås aldrig vann något SM-guld för dom hade helt andra resurser än Surahammar. Det konstiga är väl egentligen också att inga spelare förutom Ove Dahlberg hamnade i Västerås från ”Sura”. Alla hamnade i andra klubbar runt om i landet.

Inför säsongen 55/56 så var du i praktiken klar för spel i Djurgården, men så blev inte fallet. Vad hände?
– Det var inte så dramatiskt som det låter utan jag var den enda från ”Sura” som var med i Tre Kronor och VM 1955 vid den här tiden så flera klubbar ville väl att jag skulle spela för dom. Först skrev jag på för Södertälje men så kom Arne Grunander i Djurgården och hävdade att det avtalet inte gällde utan jag skulle skriva på för Djurgården i stället, för då skulle fallet gå till skiljedom och jag skulle då vara deras spelare. Men självklart gällde min första påskrift för SSK så det blev spel i Södertälje, något jag aldrig ångrat.


Pettersson, Lundvall och Nilsson. Foto: Arkivbild

BILDADE ”UNGDOMSKEDJAN” MED LUNDVALL OCH NILSSON

Det blev som sagt var Södertälje SK och du placerades ihop med den ett år äldre ytterforwarden Lasse Lundvall. Hur väl kände ni varandra då?
– När jag kom till Södertälje SK så låg jag i flottan på Berga och spelade i U21 landslaget som fanns då. Jag var yngre än Lasse men redan i U21 så lärde jag känna Nisse Nilsson som senare kom att spela med oss i den så kallade ”Ungdomskedjan”. Men till VM 1955 i Tyskland var jag reservback och Lasse var reservforward och då bodde vi i samma rum där även Sven Thunman bodde och var lite av en pappa för oss båda och det var väl egentligen där vi träffade på varandra första gången. Sedan bodde vi ihop en tid i Södertälje också.

Back?
– Jo, det var så att dom trodde jag var back i början. På den här tiden så hade man två backpar och tio forwards och jag spelade överallt, haha. Jag var forward i A-femman och back i B-femman. Så när jag spelade min första juniorlandskamp så var jag back men efter att jag gjort fyra mål från min backplats så förstod dom så småningom att jag kanske trots allt var forward.

Ni kom att följas åt genom åren du och Lasse Lundvall, vad hade han för goda egenskaper i rinken?
– Man kan väl säga att jag var en av dom första tvåvägsspelarna inom svensk hockey. Det var inte alldeles vanligt då att forwards jobbade ner i egen zon för att vinna tillbaka puckarna. Men det var lite av min specialitet och Lasse var fantastiskt bra på att ta emot mina långa puckar uppe i banan som jag vunnit i egen zon och passat framåt och förvalta dom på bästa sätt. Något som även Nisse Nilsson senare kom att bli expert på.

Tillsammans med Nisse Nilsson så kom du och Lasse Lundvall att bilda den klassiska ”Ungdomskedjan”. När fick ni tre spela ihop för första gången?
– Dom sex eller sju första A-landskamperna spelade jag faktiskt back men inför en match mot Norge så blev ”Tjalle” Mild skadad på uppvärmningen och U.K-basen (dåtidens förbundskapten) frågade om någon av oss backar kunde tänka sig att spela forward. Det kom att bli första matchen jag, Lasse och Nisse spelade i samma kedja.

DUBBEL VÄRLDSMÄSTARE

Foto: Arkivbild

Dubbel världsmästare, 1957 i Moskva och 1962 i Denver, Colorado. Om vi börjar 1957, vad är ditt starkaste minne från den turneringen?
– Vi var otroligt nederlagstippade innan vi åkte dit och det var egentligen inte många av spelarna som ville åka med till Sovjet och det fanns bara någon enstaka svensk journalist på plats. Det var inte lika där borta då som det är idag. Till exempel så fanns det inga butiker att gå ut att handla en dricka om man var törstig och det var knappt så vi fick mat alla dagar under turneringen.
– Vi bodde på Röda Torget i ett hotell som hette Metropol som nu är rivet. Det var 20 minusgrader ute och det var inte många grader varmare på rummen heller, haha. Det var också första riktiga turneringen där vallen bröts för oss spelare som inte var från Stockholm eller Södertälje. Hasse Svedberg från Skellefteå var med Sigge Bröms och Vilgot Larsson från Leksand, ”Eje” Lindström från Wifsta, tre killar från Gävle och Nisse Nilsson från Forshaga.

Lasse Björn har skämtsamt sagt att det var ditt fel att det blev ”Helan går” på prispallen för det var den ända sång han trodde du kunde?
– Haha, ja det var så här att det var 20 minusgrader ute när vi stod och väntade på nationalsången och det tog en jäkla tid innan något hände. Då vände sig Lasse om och sa ”Ska vi sjunga något gubbar?” Då sa jag ”Ta Helan går” och sedan dess har jag fått höra att det var mitt fel, haha…

VM 1962 i Denver, Colorado, vilket minne har du starkast från den turneringen?
– Det var en helt fantastisk turnering, som började uppe i norra Kanada där vi hade 20 eller 30 minusgrader och sedan reste vi ner till Denver där det var 20 grader varmt. Jag var lagkapten i det här VM:et och det var första gången vi slog Kanada i en VM-turnering och det är väl just den matchen jag minns bäst. Vi ledde med 4–0 innan Kanada fick ett stolpskott godkänt som mål. Det ”målet” fick kanadensarna att få lite blodad tand och dom gick upp till 4-3.

Du var väl på isen när det klassiska 5–3-målet som ”gliiider in i mål”?
– Det stämmer. Nisse (Nilsson) ville inte ta tekningen, utan Lasse (Lundvall) tog över den och så gick i stället pucken till Nisse som slog den i tom kanadensisk bur, 1.32 före slutsignalen.

Du gjorde 252 A-landskamper med Tre Kronor. Kan du direkt peka ut att den här var min bästa match eller turnering?
– Nja, VM 1962 var kanske den roligaste turneringen men VM 1965 i Tammerfors var kanske personligen min bästa turnering. Lasse hade blivit skadad så jag och Nisse spelade ihop med Tord Lundström där. Visserligen blev det ”bara” brons men det gick väldigt bra för mig.


Foto: Bildbyrån

LOCKADES TILL GÖTEBORG – MED BENSINMACK

Du lämnade Södertälje SK för Västra Frölunda IF 1960. Man får anta att det var ”Bittan” Johansson som värvade dig dit? Vad var det med Göteborg och Västra Frölunda som lockade mest?
– Ja, det var ””Bittan”” och Anders ””Rövarn”” Bernmar som värvade ner mig hit. Det var det bästa som har hänt mig och jag har alltid trivts fantastiskt fint här i Göteborg och det är även en fantastiskt fin stad. Det var viktigt att det skulle fungera vid sidan om också. Lasse och jag fick ta över en bensinmack i centrala Göteborg vilket passade oss perfekt.

Det blev även 13 allsvenska fotbollsmatcher med IFK Göteborg. Hade fotbollsspelandet någon påverkan för flytten till Göteborg?
– Haha, jag har alltid gillat att lira boll och jag spelade även hemma i ”Sura” och jag var med att ta upp Södertälje i division 2 när jag var där. Det var en kompis som hette Sven Appelgren som kom in på macken som låg alldeles bredvid Ullevi och tjatade på mig att jag skulle spela fotboll med IFK. Vi var med i Tipscupen, Europacupen och så vidare, men det blev för mycket. Vissa kvällar tränade jag först fotboll för att sedan sticka och träna hockey. Det fungerade bara ett år att pendla från landstället på Hönö till Ullevi på sommarhalvåret, men det var en fantastiskt kul upplevelse.

Var det aldrig tal om att prova lyckan i NHL?
– Nej, det var det aldrig och det var bara sex lag där då så jag tror inte att jag hade tagit en plats i något av NHL-lagen heller. ”Lill-Stöveln” Öberg, Kjelle Svensson (båda i Toronto Maple Leafs), Sven Tumba (Boston Bruins) och ”Uffe” Sterner (New York Rangers) var över och testade på spel med NHL-lag, men det var heller inga pengar att tjäna där då så det var inte värt besväret.

Den 14/12 1967 i Västerås kom att bli en tråkig dag för dig då du tvingades avsluta ditt hockeyspelande. Vad hände egentligen?
– Det var den dagen som min tid som spelare tog slut. Jag stod vid sargen och fick en tackling som inte alls var märkvärdig av en Västeråsback och ramlade mot sargen. Fast på något vis fastnade jag och det blev ett jävligt elakt benbrott. Tyvärr lider jag fortfarande av den smällen och har svårt att gå riktigt.

Fanns det någonstans planer att sluta spela redan innan skadan kom, som du trots allt var 32 år redan och det var en ganska hög ålder på hockeyspelare vid den här tiden?
– Jo, det fanns väl sådana planer som jag hade två barn och jobbet på min mack. Men det lockade att få spela en fjärde OS-turnering och närmast låg OS i Grenoble 1968 och jag hade väl tänkt spela tills efter den turneringen.

Du hoppade på jobbet som förbundskapten 1975 för Tre Kronor efter att ha tränat Frölunda och juniorlandslaget i Sverige. Hur trivdes du med det jobbet?
– De bästa åren var att få träna junior- och pojklandslagen. Vi hade så fantastiskt bra årgångar och det var alltid kul när vi var ute på resor. Efter det så tog jag hand om Tre Kronor men det blev lite konstigt då vi nästan förlorade 15 spelare till NHL och WHA, vilket var en helt ny företeelse då.

Du provade även på förbundskaptensjobbet i Norge. Var det stor skillnad mot att vara svensk förbundskapten?
– Det var 1978 har jag för mig och vi blev kvar i VM:s B-grupp. Sedan var vi med i OS 1980 i Lake Placid där vi faktiskt mötte Sverige och förlorade med 7–1. Dom ringde och tjata på mig att bli förbundskapten vid flera tillfällen men dom hade inte dom ekonomiska förutsättningarna för att kunna konkurrera med topplagen. Det kunde hända att deras bästa spelare ringde kvällen innan turneringar eller när vi skulle på läger och säga att dom inte kunde följa med för att dom inte kom loss från jobbet eller skolan.

Vi brukar avkräva ett All–Star Team med dom spelare ni har spelat med. Hur skulle ditt se ut?
– ””Honken”” (Leif Holmqvist) måste vara målvakt. ””Stoltzarn”” (Roland Stoltz är given men sedan är det svårare. Bert-Ola Nordlander får spela bredvid honom. (Sven) Tumba borde vara given som forward men jag måste få ta vår ungdomskedja med Lasse (Lundvall), Nisse (Nilsson) och jag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 20 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
02:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
04:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten