Nicklas Backstrom (SWE) erzielt das Tor zum 2:4 Endstand, Oliver Ekman-Larsson (SWE), John Klingberg (SWE), Daenemark – Schweden Koeln Copyright: xHorn/xEibner-Pressefotox EP_BHN Nicklas Back electricity SWE reached the goal to 2 4 Results Oliver Ekman Larsson SWE John Klingberg SWE Denmark Sweden Cologne Copyright xHorn xEibner Pressefotox EP_BHN …
Washington

LISTA: De är NHL:s mest underskattade svenskar

ANNONS

Alla lag och ligor innehåller spelare som kanske inte får den uppskattning de förtjänar. sajten thehockeywriters.com har plockat ut en spelare från vardera 31 NHL-lag som de anser inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet. Åtta svenskar tog plats på listan och här nedan följer de.

Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes
Svensken är den spelare som gjort flest poäng för Coyotes sett över de tre senaste säsongerna med sina 137 poäng. Skribenten Brandon Murphy menar på att en nominering till Norris Trophy i framtiden inte är utesluten för den 26-årige smålänningen. Han skriver också att OEL har den perfekta passformen för dagens NHL genom att han kan flytta pucken snabbt över banan. Tidigare år har hans lagkamrater inte lyckats sätta dit smörpassningarna. Blir det ändring på det kommande säsong när Coyotes har adderat en del spännande namn till sin trupp?

Mikael Backlund, Calgary Flames
28-åringen har studsat upp offensivt de två senaste säsongerna och gjort över 20 mål två år i rad. Trots det har han bibehållit sitt defensiva spel och hade tolfte mest istid i hela NHL gällande numerärt underläge och hade tre assists i spelformen.

John Klingberg, Dallas Stars
Har faktiskt aldrig gjort under 40 poäng under sina tre säsonger i Dallas. Är bara 24 år och har många goda år framför sig. Dallas har många stjärnor vilket gör att Klingberg, trots sin fina leverans, får finna sig i en roll utanför strålkastarljuset. Säsongen 2015/2016 är hans hittills poängbästa med 58 poäng. Förra säsongens 49 ansågs som en ”off-säsong” för Lerumsprodukten.

Oscar Klefbom, Edmonton Oilers
Spelar man i samma lag som underbarnen Connr McDavid och Leon Draisaitl är det svårt att få tid i rampljuset. Faktum är att 24-åringen med Hammarö som moderklubb blev Oilers poängbäste back säsongen som var och som tack för det fick han sätta sin signatur på ett sjuårskontraktmed klubben där framtiden för tillfället ser mycket, mycket ljus ut.

Mattias Ekholm, Nashville Predators
Ingår bland Stanley Cup-finalistens topp fyra-backar och tilldelas ofta det defensiva skitgörat som han gör mycket bra. I det framgångsrika slutspelet stängde han och backkollegan P.K Subban ner stjärnspelare som Ryan Getzlaf, Vladimir Tarasenko, och duon Patrick Kane/Artemi Panarin.
Är inte lika flashig som sina försvarskollegor i Predators, men är extremt nyttig på egen planhalva.

Patric Hörnqvist, Pittsburgh Penguins
När ”Bengan” spelat merparten av säsongens matcher i NHL har han aldrig varit under 20 mål sen han klev in i ligan 2008 för Nashville. Har fyra raka säsonger över 40 poäng och är dubbel Stanley Cup-mästare med Pittsburgh. Anses vara en av ligans bättre spelare framför motståndarnas mål.
Det är inte lätt att få strålkastarljus när man spelar med lagkamrater som Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Chris Letang och Phil Kessel. Men Hörnqvist, som valdes sist i draften 2005, fortsätter ändå att producera.

Victor Hedman, Tampa Bay Lightning
Nominerades till Norris Trophy säsongen som var och det gjorde han mycket tack vare sina 72 poäng, vilket är hans överlägset bästa notering sen han klev in i ligan 2009 efter att ha draftats som nummer två totalt samma år. 26-åringen går mot sina bästa år som hockeyspelare och det talar för att dominansen kan fortsätta under lång tid framöver.

Nicklas Bäckström, Washington Capitals
Har under hela sin NHL-karriär fått befinna sig i skuggan av lagkamraten Alexander Ovechkin. Bäckström har nästan en poäng i snitt på sina 734 NHL-matcher och flertalet av de 540 målgivande passningarna har gått till den målglade ryssen.
Faktum är att sett till de fem senaste åren är det ingen i ligan som har fler assists än Bäckström.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 15 april
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan