Christian Djoos.
Washington

Hyllningen till svensken: ”Han gör saker med pucken som får dig att tänka ‘wow'”

ANNONS

Hyllningarna till Christian Djoos blir allt fler. Svensken får mottaga stora ord från flera håll och kanter – och jämförs bland annat med en annan tidigare stjärnback.
– Han är en Mike Green-typ, säger Hersheyskribenten Kyle Mace.

Christian Djoos imponerade stort i Hershey Bears den gångna säsongen. Den tidigare Brynäsbacken slutade trea i backarnas poängliga i AHL med sina 58 poäng (13+45) på 66 matcher.

Han belönades med ett nytt tvåårskontrakt med Washington tidigare under sommaren. Kanske kan den svenske backen slå sig in i NHL redan kommande säsong. En som verkligen tror på Djoos är i alla fall Justin Bourne. Bourne är en tidigare spelare som jobbat som journalist efter karriären, förutom de två senaste åren då han varit videocoach för Toronto Marlies i AHL.

Nu ska han återvända till journalistyrket, och när han gästade podden Hockey PDOcast lyfte han fram svensken. På frågan om vilka fem spelare i AHL han trodde skulle få sitt stora genombrott nästa säsong räknade han först upp Kasperi Kapanen i Toronto och Kyle Connor i Winnipeg. Sen nämnde han Christian Djoos.
– Han är en offensiv dynamit. Om du gillar att se en back som kan åka med pucken är den här killen verkligen dynamisk, säger Bourne.

”Hans spelintelligens är utom denna värld”

Tidigare ska också Hersheyskribenten Kyle Mace varit inne på samma spår i podden RMNB-podcast och jämfört Djoos med en tidigare stjärnback.
– Han är en Mike Green-typ. Han är inte rädd för att spela pucken. Hans spelintelligens är utom denna värld. Du ser honom göra saker med pucken som får dig att tänka ‘åh, wow. Åh wow’.

Mike Green, som Djoos jämförs med, är den senaste backen som sköt 30 mål i NHL. Han gjorde det i just Washingtontröjan säsongen 2008/2009. Nu huserar han i Detroit Red Wings.

Nästa säsong är Christian Djoos kontrakt ett tvåvägsavtal. Säsongen 18/19 är det dock ett envägskontrakt, vilket kan tolkas som att Capitals ser honom som en NHL-back senast då.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL