Dennis Rasmussen uppsatt på unconditional waivers.
Nyheter

Oväntade beskedet som ska ge svensken en nytändning: ”Kan vara positivt för min karriär”

ANNONS

Han fick något oväntat inte vara kvar i Chicago. Nu ser Dennis Rasmussen fram emot ett äventyr i Kalifornien.
– Jag är jätteglad att jag har fått den här chansen och ska ta mitt nästa steg i min karriär där, säger den nye Anaheimspelaren till hockeysverige.se.

VÄSTERÅS (HOCKEYSVERIGE.SE)

Den första spelaren från Surahammar at bli proffs i NHL var stormålvakten Tommy Salo. Den senaste från det klassiska hockeyfästet i Västmanland är Dennis Rasmussen. Han lämnade SHL 2014 efter att ha gjort tre fina säsonger i Växjö. Under första säsongen i USA blev det bara spel i Chicagos farmarlag Rockford, men dom två senaste säsongerna har han tillbringat större delen av tiden i NHL med Chicago. I början av juli kom dock beskedet att Anaheim blir ny klubbadress.

Hockeysverige.se stämde träff med 27-åringen i på ett café i Västerås hamn. Med oss hade vi givetvis hans nya matchtröja som han för första gången ska få dra på sig. Men när vi slår oss ner vid ett av borden i solen på uteserveringen inleder vi intervjun med att prata om hans hemort Surahammar som fostrat fina spelare som bland andra Tommy Salo, Mikael Karlberg och Daniel Rydmark.
– Det är väl bland annat dom tre som var mina idoler, men den idol jag kommer ihåg mest är Salo. I och med att jag är utespelare är det väl i första hand Johan Hult som blev min idol. När jag började spela hockey då jag var sex, sju år så var det han som var kapten och stjärnan i A-laget. Det var närmast han jag såg upp till.

Surahammar har gjort flera säsonger i högsta liga och också alltid varit ett starkt hockeyfäste, men nu börjar det intresset svalna lite på orten.
– Hockeyintresset har gått ner, tyvärr. Det är flera som spelar innebandy och inte alls lika många som spelar hockey nu för tiden, vilket är väldigt tråkig.
– Jag har fortfarande bra kontakt med många som jobbar i klubben och jag försöker komma på små saker som jag kan hjälpa till med, men det är inte så lätt. Det hade varit roligare om det hade varit som det var förut.

En del av det Dennis Rasmussen kommer hjälpa sin moderklubb med kommer knattarna i Surahammar få chansen att nyttja i höst.
– Jag har försökt få in lite mer sponsorer så att det framförallt kan bli lite mer pengar till ungdomsidrotten. Bland annat har jag varit och spelat in en reklamfilm.
– Sedan har jag skänkt lite startutrustning som kommer i augusti så att fler barn kan komma och testa på att spela hockey utan att det ska bli speciellt dyrt. Jag har skänkt både till Västerås och Surahammar.
– Jag tycker att det är en bra grej och många föräldrar har att det är dyrt med hockey som argument, vilket jag kan förstå. Det är dyrt att spela hockey och då vill inte föräldrarna få in sina barn där. Då tycker jag att det i alla fall ska finnas låneutrustning som man får testa och komma se hur det är innan man behöver köpa den fulla utrustningen själv.

Vi flyttar över intervjun till hans senaste säsong i Chicago där han på 68 matcher svarade för fyra mål och totalt åtta poäng.
– För egen del hade jag en hyfsad säsong. Jag fick spela mycket i defensiva situationer, men fick även ta ett stort ansvar med tekningar, numerära underlägen och viktiga skeden när vi skulle stänga igen matcher.
– Däremot fick jag inte lika mycket utrymme offensivt. Vi hade ett ganska bra lag med många offensiva spelare så det var lite svårt att få spela i den rollen. Sedan tycker jag själv att jag borde ha pillat in lite mer poäng eftersom jag hade mer lägen än vad jag fick till poäng.
– Slutspelet kändes jättebra för min del även om det inte kändes bra för laget. Vår kedja (Marcus Krüger och Richard Pánik) skapade mycket, men den det var synd att vi inte kunde gå längre, vilket var en jättebesvikelse såklart.

I Växjö var du en stark poängspelare, fick du en helt annan roll då du kom över till Chicagos organisation?
– Lite grann. Där borta har jag haft en lite mer defensiv roll både i farmarlaget och NHL. Därav blir det lite mindre poäng, såklart. Samtidigt är det upp till mig själv vad jag gör det till. Jag hade kanske kunnat försöka ta en lite mer offensivare roll, men som det såg ut på pappret i Chicago så var det lättast att slå sig in i laget med en lite mer defensiv roll.
– Jag försökte anamma det så mycket det gick och vara en spelare som passade in i det laget som fanns där.

Var det skönt att få en säsong i farmarlaget och acklimatisera sig till hockeyn där borta?
– Skönt skulle jag inte säga. Jag åkte över efter att ha spelat VM och hade haft några bra säsonger i Växjö som jag hade med mig i ryggen. Jag hade som mål, såklart, att ta en plats direkt som så många andra också har. Sedan trodde jag såklart att det skulle bli tufft. Efter att jag hade skrivit på för Chicago så sajnade Brad Richards också. Det gjorde allt ännu tuffare när jag skulle konkurrera med en som hade 1000 NHL-matcher i ryggsäcken, säger Rasmussen med ett leende och fortsätter:
– Det var ett bra och lärorikt första-år i farmarligan. Jag fick lära mig mycket om vad det handlar om där borta samtidigt som det var ganska tufft. Överlägset det tuffaste hockeyåret som jag har haft.

På vilket sätt var det tufft?
– Jag spelade inte jättemycket. Sedan tycker jag att jag borde fått chansen lite mer offensivt. Samtidigt var det upp till mig att ta chansen, att spela så pass bra som jag borde ha gjort. Det går aldrig att skylla på någon annan.
– Jag kände ändå att Chicago trodde på mig ganska mycket även om det inte blev så mycket speltid första säsongen. När jag kom tillbaka andra säsongen och fick starta första veckorna i AHL fick jag spela hur mycket som helst med samma tränare (Ted Dent).
– Jag brukar försöka tänka att spelar jag tillräckligt bra så finns det ingenting som kan hålla mig tillbaka.

Men någon större besvikelse över att inte fått en större roll offensivt i Chicago känner inte Rasmussen.
–  Nej, det känner jag inte. Det är så många bra offensiva spelare där så jag känner att jag borde gjort lite mer poäng för att få chansen i större offensiva roller. Som jag sa innan så är det upp till dig själv
– Besvikelse känner jag inte som så. Det enda jag kan vara besviken på är mig själv, att jag inte lyckades göra poängen som krävs för att få en offensivare roll. Det här är något jag vill utveckla nu med Anaheim.

Inledningsvis såg det ut som Dennis Rasmussen skulle stanna i Chicago, men så blev det nu alltså inte.
– Det där är ingenting som jag egentligen har kunnat påverka. Det var Chicago som skulle ge mig ett ”qualifying offer”. Innan jag hade fått det fanns det inte så mycket för mig att ta ställning till. Nu var jag tvungen att göra det ändå i slutet på juni.

Var du inställd själv på att det skulle bli en fortsättning i Chicago?
– Jag visste faktiskt inte hur det skulle bli. Det lät på Chicago i början att jag skulle få ett ” qualifying offer”, men det fick jag inte. Så här i efterhand kan det vara positivt för min karriär eftersom jag nu får komma till Anaheim och en ny chans att visa upp mig. Jag är jätteglad att jag har fått den här chansen och ska ta mitt nästa steg i min karriär där.

Du får ta med dig solglasögonen dit ner…
– (skratt) Ja, jag får göra det. Rhett Rakhshani som jag spelade med i Växjö bor precis där. Han ringde mig och var lyrisk när jag hade skrivit på. Han sa ”Du får ta mitt hus, min bil och allting, jag hjälper dig med allting. Min farmor kommer aldrig sluta laga mat åt dig”
– Han har förberett mig på vad som kommer, men jag har även pratat med Silfverberg också för att få lite koll på hur det funkar där borta.
– Rakhshani var en bra lagkamrat. Vi spelade i samma kedja i Växjö och hängde även mycket på fritiden. Han hängde faktiskt med mig hem till Västerås och firade jul med min familj ett år.

Jakob Silfverberg.

Ny klubbadress för Dennis Rasmussen blir nu alltså Anaheim.
– Det kändes jättebra. Jag pratade med deras General Manager (Bob Murray) och har fått höra mycket bra saker om Anaheim. Jag ringde även Jakob Silfverberg innan jag skev på.
– Det kändes bra att få komma till ett bra lag på pappret och som alltid går för att vinna. Samtidigt ska jag, som sagt var, försöka ta ett steg i min egen utveckling.

Vad vet du om organisationen?
– Jag vet inte mer än att det är en bra organisation utefter vad Silfverberg och min agent (Tommy Öström) har sagt. Det är mer att jag vet hur arenan ligger, vart folk ungefär bor och hur det är att spela där borta.
– Jag pratade även med William Karlsson, som jag känner, en del som också har spelat där borta.

Har du fått några reaktioner från fansen i Chicago efter det stod klart att du lämnar organisationen?
– Det några som skrivit och tyckt det var tråkigt. Folk har egentligen bara önskat mig lyckat till och jag har nog bara fått positiva kommentarer, vilket är kul. Även om jag inte försöker läsa allt för mycket vad som står på sociala medier så har jag förstått att det varit mycket positivt.

Vad har du för personliga mål kommande säsong?
– Jag brukar inte sätta upp några mål, men jag vill utvecklas framförallt offensivt. Ta med mig det spelet som jag spelade i slutspelet med Chicago. Använda min kropp, fart och skapa mycket lägen.

När sticker du över och gör dig hemmastadd i din nya stad?
– Det datumet är väl inte riktigt satt ännu, men i slutet av augusti är tanken så jag får lite tid innan campen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 27 mars
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten