Åke Lilljebjörn
SDHL

Nye SDHL-tränaren kliver in på okänd mark: ”Måste erkänna att det är ett helt nytt område för mig”

Som spelare var Åke Lilljebjörn välkänd. Som tränare är han desto mer okänd. Nu är det tänkt att han ska ta Brynäs tillbaka till toppen på damsidan.
– Det ska bli en jäkligt kul upplevelse just det här med tjejhockeyn, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Igår stod det klart att Brynäs tränare i SDHL nästa säsong heter Åke Lilljebjörn. Mest känd är han genom en fantastisk karriär som målvakt i Tre Kronor, där han var med och blev världsmästare 1987, och elitserien. Senaste klubb han tränade var Merano i den italienska ligan säsongen 2013/14. Där var han assisterande tränare, målvaktstränare och J20-tränare.

”Slajdarn”.

Lilljebjörn inledde sin karriär i elitserien i just Brynäs, men har även spelat för AIK, Västra Frölunda och Leksand. Under senare delen av karriären gick han dessutom under smeknamnet ”Slajdarn”.
– Det var en i Frölunda, Kari Jaako, han började kalla mig för ”Slajdarn” helt plötsligt. Sedan har det hängt med. Efter Frölunda hamnade jag i Leksand och där blev det ännu mer ”Slajdarn”, säger Åke Lilljebjörn med ett skratt när hockeysverige.se träffar honom timmarna efter det att Brynäs tillkännagivit att han tar över tränarjobbet i Brynäs efter Madeleine Östling som flyttar till Linköping.

Du hade ditt senaste tränarjobb 2013/14, hur har du följt hockeyn efter det?
– Det är vad jag sett på TV så att säga. Jag tittar mycket på NHL-hockey men även SHL. Finalserien mellan HV71 och Brynäs förra säsongen tycker jag är bland det bästa jag har sett någonsin i svensk hockey.
– Annars har jag tyckt att svensk hockey inte gett valuta för pengarna, men det där var ett lyft som hette duga. Det visade att svensk hockey inte är så tokig ändå och bägge lagen ska vara stolta över vad dom presterade.

Vilka erfarenheter tar du med dig från säsongen i Italien?
– Att inte ta för givet att saker och ting ska fungera. Många saker får man ta tag i själv där borta eftersom det inte alls fungerar på samma sätt som hemma i Sverige. Tålamodet har fått sig en bra träning.

Däremot har Åke Lilljebjörn inte tränat några damlag tidigare och heller inte följt Riksserien eller SDHL speciellt väl.
– Jag måste erkänna att det är ett helt nytt område för mig. Jag kommer in med helt nya och öppna ögon och har inga förutfattade meningar alls. Det ska bli en jäkligt kul upplevelse just det här med tjejhockeyn.
– Johan (Stark, klubbdirektör i Brynäs) och Magnus Carlsson, assisterande tränaren och jag har pratat en del. Av dom har jag fått höra att tjejerna är otroligt träningsvilliga, vilket är en tränares dröm. Speciellt med tanke på att dom här tjejerna har jobb eller går i skolan men ändå kommer ner till träningen och ska vara på tårna i sluttampen av dagen. Dom har inte så jättestora ersättningar heller, att dom då bjuder till så bra som dom inger respekt.

Hur gick tankarna då du fick frågan om att ta över Brynäs?
– Tankarna gick igång, att fan vad kul det ska bli att komma in i Brynäs igen. Det är något jag har haft i åtanken under en längre tid, men det är inte så lätt att komma in eftersom det inte ofta blir så många platser lediga.
– Sedan känns det lite som att cirkeln blir sluten eftersom det var i Brynäs som jag inledde min elitkarriär. Jag glömmer aldrig då jag kom hit som 18-åring och satt i baksätet i Henry Janssons bil, han var en stor ledare på den tiden. Nu lever han tyvärr inte längre. Han körde runt mig och visade stan och vart jag skulle bo. Jag tänkte att jag aldrig hitta i den här storstan (skratt). Då kom jag ju från Mora och det här var det första minnet jag har av Gävle.

Nu kliver alltså Åke Lilljebjörn in i SDHL och han hoppas att tillföra mycket fart i Brynäs spel kommande säsong.
– Fart och fläkt är min hockey. Jag vill att det händer saker, anfallshockey från direkt det du erövrar puck. Jag vill se mycket fantasi och låta spelarna utnyttja sitt spelsinne och inte styra upp dom för mycket.
– Sedan vill jag jobba med en sådan liten detalj som skott, att få in bra avslut.

När du säger fart och fläkt, hur ska du tillföra det?
– I min värld är det att man hela tiden släpper puck och tar ett steg framåt istället för att backa eller spela pucken i sidled. Jag gillar också att när laget erövrar puck är alla fem anfallare så det inte bara är tre forwards som anfaller. Idag är backarna nästan lika mycket forwards som dom riktiga forwards. En sådan som Erik Karlsson gett en ny dimension i hockeyn.


Flera viktiga spelare har lämnat Brynäs inför kommande säsong. Bland annat har Jessica Adolfsson och Josefine Holmgren lämnat för Djurgården och Emma Murén flyttar med Madeleine Östling till Linköping. Dessutom har Sara Jakobsson beslutat sig för att lägga av.
– Jag har ännu inte hunnit sätta mig in i laget alls utan bara fått truppen på mail. Jag och Karlsson, han är på semester nu, ska så fort han kommer hem sätta oss och gå igenom truppen. Han har informerat mig om att det kanske kan vara läge att hitta någon back och så vidare.

Det finns ingen ungdomsverksamhet i Brynäs, innebär det att du kommer vara involverad i rekryteringen av nya spelare till laget?
– Tanken är att jag kommer få en budget. Sedan ska jag ha koll på vilka spelare som kan vara intressanta, så att säga. Det blir alltså också en del av mitt jobb att vara lagbyggare.

Hur långt har du kommit i den processen?
– Ingenstans. Det var först i slutet av förra veckan som jag fick erbjudandet så jag har inte hunnit sätta mig in i någonting. Den 7:e augusti är ett riktmärke då jag ska börja, men jag håller på att styra upp allt med det jobbet jag har nu för att komma iväg tidigare eftersom det känns som jag behöver sätta mig in i lite saker och ting.

Du ska även vara ansvarig för verksamhetens utveckling, vad innebär det mer konkret?
– Jag och ungdomsansvarig i Brynäs ska sätta oss ner och diskutera en utvecklingsplan för damhockeyn så var har lite riktlinjer på vad vi vill att man ska kunna i vissa åldrar och så vidare. Det är också något som kan bli intressant. I dagsläget har Brynäs inte någon riktig sådan plan.

Ett problem Brynäs har är att det inte finns något hockeygymnasium på damsidan i Gävle, är det här något du har i bakhuvudet att det skulle underlätta för damhockeyn i stan?
– Klart att det skulle vara en fördel. Man har ju sett hur mycket det har betytt på herrsidan.

Vad blir den första åtgärden på nya jobbet?
– Det är en bra fråga. Jag vill forma laget ganska tidigt med informationsträffar med spelarna där jag kan prata igenom mina tankar och idéer.
– Min coaching-stil, jag är inte någon ”management by fear”. Givetvis kommer jag ha en röd tråd i allting, men jag vill också ha en diskussion så vi kan hjälpas åt med vad vi kan utveckla och sådana saker.
– Mycket i början blir att sätta mig in i vad jag har att jobba med och hur situationen ser ut, ta in all information jag kan få av kollegor och så vidare. Sedan är det bara att tuta och köra, ta tag i det på en gång och börja träna hårt. Vi har dessutom en träningsmatch redan första veckan så det bir full fart direkt.

När vi avslutar med att fråga Åke Lilljebjörn om han tycker det är kul att vara tillbaka i hockeyn så skiner han upp.
– Ja, för fasen. För varje år jag varit borta från hockeyn har det känts som det är något jag har saknat. Hockeyn har varit hela mitt liv från det jag var en liten knatte till det jag lade av då jag var 40 år. Så att ta det här tränarjobbet kändes helt rätt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten