Pontus Åbergs läcka mål från finalen.
NHL

KLART: Nashville förlänger med svensken

ANNONS

Efter sitt fina slutspel belönas Pontus Åberg med ett nytt kontrakt. Svensken blir kvar i två år till i Nashville.

Pontus Åberg bjöd på ett av de mest minnesvärda målen från årets Stanley Cup-final, när han gav Nashville ledningen i den andra finalmatchen. Han fick dessutom mycket beröm överlag för sina fina insatser i finalen.

Därför kommer kvällens besked om att Nashville ger svensken ett nytt tvåårskontrakt inte direkt som en chock. På sin hemsida skriver man att Åberg får ett tvåårskontrakt värt 650 000 dollar per säsong. Åberg gjorde en supersäsong i AHL, med 52 poäng på 56 matcher, men spelade faktiskt bara 15 matcher i NHL med 1+1 som resultat. Han följde upp det med 2+3 på 16 slutspelsmatcher. Nu räknas Predators förmodligen med att svensken ska slå sig in som en given pjäs i laget till hösten.

Draftades i andrarundan

Trots sin fina poängskörd i AHL, totalt 126 på 199 matcher, står Åberg bara noterad för de tidigare nämna 15 matcherna i NHL. Detta trots att han spenderat tre år i Nordamerika, efter att ha gjort två starka år i Sverige. Först sköt han hela 40 poäng i HockeyAllsvenskan för Djurgården, och sen stod han för en fin säsong med 31 poäng i Färjestads tröja i SHL.

Nashville draftade Pontus Åberg i den andra rundan av 2012 års draft.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL