SDHL

Lagkaptenen slutar – efter nedläggningen: ”Skitjobbigt”

Lagkaptenen Beatrice Johansson är en av de som drabbas av Sundsvalls nedläggning. Nu berättar hon att hon slutar – bara 24 år gammal.
– Det är skitjobbigt att säga det eftersom det är första gången jag säger det högt, säger hon till hockeysverige.se.

I bakvattnet av Sundsvalls avhopp från SDHL är det många tjejer som står utan lag att spela för kommande säsong. Sundsvalls agerande har bland annat fått skicklige målvakten Jonna Kågström, 18, tappa motivationen och ta beslutet att sluta spela. Även lagets andra målvakt Anna Engström rapporteras sluta med hockeyn. En annan av spelarna som redan tagit ett beslut om hur hon kommer att göra nästa säsong är lagkaptenen Beatrice Johansson. När hockeysverige.se träffade henne i slutet av april hade hon just återhämtat sig efter att varit utbränd och borta från hockeyn en längre tid.

Då hoppades hon ändå snart vara igång och träna med Sundsvall igen och ladda inför den kommande säsongen även om hon också då tillade ”Jag inte hört något ifrån Sundsvall men jag har inga planer att gå någon annanstans. Jag bor ju i Sundsvall för att jag har jobb och familj här. Tanken är att jag vill bo kvar här”. Efter hokceysveriges.se:s intervju med henne har det också varit tyst från Sundsvalls håll fram till det att klubben en månad senare meddelade att man drar sig ur serien av ekonomiska skäl. Något som bland annat landslagsstjärnan Erica Udén Johansson reagerade stark på i en intervju med hockeysverge.se. Bland annat sa Udén Johansson att hon kände sig sviken av sin klubb.

Givetvis är även Beatrice Johansson mycket besviken på Sundsvall Hockeys agerande i samband med nedläggningen av damlaget.
– Efter att säsongen tagit slut har vi inte haft någon kontakt alls. Jag tror inte att någon i laget har haft kontakt med Sundsvall, säger Beatrice Johansson till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag blev inte direkt chockad över att det var så eftersom det varit så här under alla tidigare säsonger också. Det har alltid funkat så att dom inte har hört av sig innan man måste skrapa ihop ett lag i slutet av augusti, så organisationen har inte varit bra innan heller.

Hur har du upplevt att damhockey i Sundsvall har behandlats senaste säsongerna?
– Vi har alltid kommit som prio två, men så är det väl kanske överlag i Sverige. Det känns som att det har varit för lite folk involverade. Vi har fått mycket lovord om hur det ska bli och vad vi skulle få. Det har låtit så himla bra men sedan händer det ingenting.

Sedan kommer alltså beskedet som är ett slag i ansiktet på damhockeyn i Sverige och främst då i Sundsvall. Trots att Sundsvall kvalat sig kvar i SDHL så drar klubben ur laget och lägger ner damhockeyn.
– Min reaktion blev lite både och faktiskt. På något vis har jag ändå haft en önskan om att man skulle starta om. Jag har varit lite, inte anti men jag tycker inte det optimala sättet att bygga upp ett lag är att göra det med mestadels utländska spelare. På något sätt kan jag förstå föreningens argument att man inte vill kosta på ett lag uppbyggt på utländska spelare utan att man i alla fall vill ha en stomme med svenska spelare.
– På så vis kan det ändå vara bra, nu hoppas jag inte att damhockeyn dör ut helt i regionen, att man får starta om och börja bygga på nytt, bygga en ungdomsverksamhet och så vidare.

Stefan Lindqvist

Har det funnits signaler i stan om att damhockeyn ska starta om i Sundsvall eller Timrås regi?
– Nej även om dom sa det lite snabbt för att rädda situationen när det gick ut i media att laget drar sig ur SDHL, men det är ingen som har tagit tag i det. Jag tycker att vi borde ha hört något om det skulle vara så.
– Jag var med på en intervju på SVT. På kvällen efter det att vi fått veta att Sundsvall lägger ner laget skrev jag till sportchefen (Stefan Lindqvist) att folk fortfarande väntar på att höra ifrån er. Jag tänkte att nu när det ändå har kommit ut så borde dom försöka ta kontakt med oss. Då tyckte han att vi rökt vår chans eftersom vi hade gått ut och pratat om det här i media. Då tyckte han att dom inte behövde höra av sig.
– Jag blev chockad över hans ”snygga” mail men jag orkade inte lägga ner någon mer tid och energi på det så jag lät det bara vara. Jag tycker att det var konstigt uttalande – att vi valde gå ut i media med det istället för att kontakta oss… Jag vet inte vad dom egentligen hade förväntat sig.

Vad tror du att det här med att Sundsvall lägger ner laget betyder för damhockeyn i Stan?
– Om man ser till yngre tjejerna så ser dom ändå upp till spelarna i A-laget. Dom drömmer om att en vacker dag ta sig dit. Det minns jag själv då jag var liten, att jag såg upp till tjejerna som spelade i landslaget och på en lite högre nivå.
– Det känns som deras framtid inom hockeyn på något vis har dött ut eftersom det inte finns något lag att vilja komma till. Jag tycker att det här är att ta ett steg bakåt i utvecklingen av damhockeyn.

Beatrice Johansson, som bara är 24 år varit en av Sundsvall viktigaste kuggar sedan hon återvände från Modo 2011, ser ingen annan utväg än att lägga skridskorna på hyllan.
– Jag känner att antingen kör jag 100 procent eller så gör man det inte. Som det har varit nu med att kombinera heltidsjobb och all den träning och tid jag lägger ner på hockeyn har varit ohållbart i längden. Jag trodde inte att det var så utan jag trodde att det var att bara köra på som jag gjort under flera år. Det har fått mig att känna att nu prioriterar jag annat. Jag hade gärna fortsatt spela, men med andra förutsättningar än vad jag har haft.

Har du tagit ett beslut att inte fortsätta spela?
– Ja, det har jag… (Beatrice Johansson tystnar en stund innan hon fortsätter). Det är skitjobbigt att säga det eftersom det är första gången jag säger det högt.
– Jag har dessutom fått ett nytt jobb som jag kommer ha ett större ansvar på och då kommer det bli ännu svårare att kombinera dom två grejerna.

Vad skulle kunna få dig att fortsätta spela?
– Jag älskar verkligen hockey, herregud… Jag har svårt att se vad jag ska göra i framtiden utan att spendera många timmar i en ishall. Det är förutsättningarna som är det svåra. Det känns som man kombinerar två arbeten och det är slitsamt i längden.
– Ett optimalt dröm-tänk som jag har haft är att kanske ha ett halvtidsjobb och sedan spela hockey.

Hur går snacket kring det här bland dina tidigare lagkompisar i Sundsvall?
– Alla är sjukt besvikna. Alla sliter verkligen för att få ihop vardagen när man kombinerar hockeyn med jobb eller studier. Då känns det otroligt otacksamt när vi inte ens får ett tack eller att dom inte ens kunde ta sig tid att höra av sig. Hur lång tid tar ett samtal till varje spelare där man berättade hur det låg till?
– Genom det då gett varje spelare en ärlig chans att ta sig vidare till andra klubbar och förändra sin framtid. Man kanske hade behövt söka studier eller jobb på annan ort eftersom det är mycket kring hockeyn som måste lösa sig om man ska flytta eftersom vi inte får betalt på den nivån så man klarar sig.
– Dom jag har pratat med här chockade samtidigt som det inte finns så mycket att säga. Det är bara skittråkigt på det sätt som det här har gått till. Alla är förstående i att pengar styr världen, men det är kommunikationen som alla är frustrerade över. Man hade kunnat skött det snyggare.

Kan du tänka dig själv i framtiden jobba för att lyfta damhockeyn i Sundsvall?
– Jag har vid några tillfällen fått erbjudande att ta en tränarroll och att göra något sådant. Men ska jag inte spela kommer jag nog inte klara av att vara kring hockeyn, inte nu i alla fall. Jag måste nog ta avstånd från den helt annars kommer det vara för jobbigt.
– Men visst, kanske i framtiden. Jag vill att damhockeyn ska utvecklas, men som det nu är jag nöjd med att ha ett jobb och kunna åka hem på kvällen, göra någonting annat och inte vara styrd.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten