Johan Holmqvist.
Nyheter

‘Honken’ inte aktuell för en återkomst: ”Varför skulle han?”

ANNONS

Johan Holmqvist är en av svensk ishockeys stora målvaktsprofiler under 2000-talet. Den 39-årige burväktaren har VM-guld, en Calder Cup-titel och dubbla SM-titlar. Nu står han emellertid utan kontrakt.

Det är oklart vilken klubb han kommer spela i nästa säsong. Det vi vet är att det inte blir i Almtuna i alla fall, där han spelade 2014 och fick något av en nystart på karriären. En nystart som tog honom tillbaka till SHL för spel med Brynäs och sedermera Karlskrona. Almtunas nygamla målvaktstränare Micce Andreasson var tydlig på frågan om Holmqvist var aktuell för klubben.
– Varför skulle han? Jag har aldrig varit så inspirerad som jag är med mina två målvakter, säger Andreasson till UNT.

Andreasson tror i stället att ‘Honken’ kommer spela högre upp i seriesystemet.
– Johan kommer att spela i SHL, men han har inte bråttom med något. Det behöver inte bli i september utan kan bli i november eller december.

Almtuna har plockat in två oprövade namn på allsvensk nivå, Arvid Ljung och Oscar Fröberg, för att ersätta talangfulle Jonas Johansson och den danske landslagsmålvakten George Sörensen.
– Arvid Ljung och Oscar Fröberg har fått att mig att bli extremt inspirerad inför nästa säsong. Jag vill säga redan innan säsongen, i stället för efter, att jag är så nöjd med de bägge och tror stenhårt på dem. Det kommer att gå upp och ner, det vet jag. De kommer att hyllas ena stunden och sågas i nästa, men det gäller att ha tålamod.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL