Jan Mellgren
SDHL

”Vi ska lyckas få till en integration i det här landet”

ANNONS

Göteborgs HC ska nästa säsong spela i SDHL. Men klubbens långsiktiga mål sträcker sig längre än så.
–  Vi ska bli etablerade då vi gått upp. Vi ska lyckas med att stärka jämställdheten. Vi ska lyckas få till en integration i det här landet, säger klubbens starke man Jan Mellgren till hockeysverige.se.

Den 12:e juni meddelade Göteborgs HC på klubbens hemsida att man valt att tacka ja till platsen i SDHL när Sundsvall valt att dra sig ur serien.
Efter flera års arbete för att skapa bättre förutsättningar för damhockeyn i Göteborg väljer vi att anta utmaningen att spela i SDHL. Vi vill poängtera att det var med blandade känslor som vi tog emot erbjudandet om platsen i SDHL, vi känner stor sympati med Sundsvalls damer och hoppas att de på sikt kan komma tillbaka till SDHL.

Nu väntar en lång och tuff resa för integrationsklubben från Angered. Hur ska man bli flygfärdiga till premiären i SDHL mot Modo den 8:e september i Angered Arena? Klubbens starke man är Jan Mellgren. Hockeysverige.se fick en intervju med honom om hur han och föreningens tankar går inför seriestarten.
– Snacket inom föreningen när den här möjligheten kom till oss var väldigt, väldigt enkelt. Det finns ingen återvändo utan vi måste ta den här chansen. Det här är vad vi har strävat efter under alla år, säger Jan Mellgren med en bestämd ton i rösten och fortsätter:
– Samtidigt fanns det en oro över hur vi kommer att klara detta eftersom vi måste fixa ett helt nytt lag. Inte bara ett SDHL-lag utan vi vill även ha kvar vårt Division 1, Division 2 lag, utvecklingslag och hockeyskola också. Samtidigt ska vi komplettera med ett SDHL-lag, vilket innebär att vi totalt behöver 20 spelare ytterligare.
– Hur fixar vi detta? Hur löser vi det här eftersom det är väldigt kort om tid? Jag hade två veckor på mig att svara om vi skulle tacka ja till platsen eller inte. Vi bestämde oss efter ett antal kontakter med företag och lite intressenter att vi kommer fixa det här. Vi sa ja och efter det har vi jobbat oss blåa.

När vi sågs i september förra året talade du om att ni jobbar långsiktigt, känner du att ni är redo att redan nu ta det här klivet upp i SDHL?
– Ja, som organisation är vi det och vad det gäller själva strukturen. Däremot önskar jag att vi hade klarat det här redan i kvalet så vi hade haft två månader till på oss att visa att vi går i land.
– Nu fick vi det här beskedet då vi fortfarande slickade såren efter kvalet och jobbade inför ett Division 1-spel igen. Det var väldigt utmanande kan man väl säga.

Vilka målsättningar vågar ni sätta upp inför debuten i SDHL?
– Vi vill vara ett etablerat SDHL-lag och inte åka jojo i systemet. Det innebär att vi måste få spelare som kan matcha så pass bra att vi inte blir nia eller tia. Så bra ska vi vara.

Om ni inte når dit finns det en risk att klubben kan hamna i svajning?
– Det finns alltid risker när man tar modiga beslut. Vi har kalkylerat med risken, att det var som i våras, att luften går ur oss på något sätt. I våras när vi kvalade var det många av våra spelare som hade varit med länge och som sa ”Jag orkar inte fortsätta mer och lägga ner den tiden som krävs för att försöka komma upp i SDHL”
– Det finns en risk att det då kan bli ett liknande vakuum, men vi kommer, som jag sa, ha ett Division 1-lag spelade i den kanske tuffaste Division 1-serien i Sverige. Där kommer vi ha en trupp på 20 spelare. Dessutom en trupp på 25 spelare i Division 2 förutom då truppen på 20 spelare i SDHL. Det är inte många lag som kan matcha att ha 65 spelare kontrakterade. Även om vi ramlar ner så har vi saker underifrån som gör att vi kan fortsätta bygget.
– Vi ska bli etablerade då vi gått upp. Vi ska lyckas med att stärka jämställdheten. Vi ska lyckas få till en integration i det här landet.

Mellgren med tränaren Jimmy Johansson.

Angered är känt för att vara ett område med många invandrare och med människor som kan ha haft det tufft att ta sig in i det ”vanliga” samhället. Det här är stora frågor och något som Jan Mellgren och Göteborgs HC som hockeyklubb verkligen brinner för.
– Gensvaret efter det blev klart att vi fått en plats i SDHL är hur stort som helst. Supporten och ryggdunkarna är nästan mer än vad vi klarar av. Alla här är jättepositiva till det här.
– Nu vill inte jag ha fler ryggdunkar. Nu vill jag ha fler människor som skrider till handling och säger ”Jag vill vara med och jobba för att stärka integrationen i Angered, Göteborg och Hockeysverige”. Utmaningen nu är att bemanna ytterligare ett lag kring inträde, kiosker, TV-sändningar och så vidare. Det är vad vi sitter och jobbar med just nu.

Ni har mycket folk i Angered som har rötterna i alla möjliga olika länder runt om i världen, hänger dom på er i den här satsningen?
– Jag tror ingen har förstått allt det här ännu, säger Jan Mellgren med ett lätt skratt och fortsätter:
– Det kommer dom att få förstå framöver. Försäsongsträningen är i full gång och kör två pass i veckan även under juli månad. Vi samkör SDHL, Division 1 och Division 2-lagen och där har vi med fyra eller fem tjejer som är från Angered som är ”comming girls”, Sara, Lilly, Jasmina och gänget som ni träffade då ni besökte oss här förra året. Dom tjejerna har förstått att det här är stort.

Får dom med sig sina kompisar och föräldrar från Angered och Göteborg på det här?
– Det vet jag först i höst då jag ser hur stort intresset för hockeyskolan är. Vår utmaning är att hos oss kommer tjejerna när dom är åtta, nio, tio, elva, tolv, tretton och fjorton år. Vi måste vara beredda att ta emot dom också. Det vi gör parralellt med det här är att vi försöker få fram utrustningar för äldre spelare som är nybörjare. Utrustningarna vi har fått från Skoda-fonden är mer gjorde för sex och sjuåringar.
– Vi har kanske 30 tjejer som är tretton, fjorton år som börjar. Vi vill skapa möjligheter även för dom eftersom utrustning kostar ganska mycket pengar. Söm lök på det har vi nyligen bestämt att vi ska starta kälkhockey också. Det är också ett led i det här med integrationen. Göteborgs stad har köpt 15 kälkar hit till Angered som bara stått här. Vi har sagt till Paraförbundet att vi inte bara kan sitta och titta på dom här kälkarna utan att vi ska se till att få igång kälkhockey i vår regi.

Givetvis innebär avancemanget till SDHL en merkostnad för A-laget.
– Ja, jättemycket. Det löser vi genom att våra partners hjälper till. Jag vill att företag som vill ta det sociala ansvaret ska satsa på oss vilket också innebär att man då är ett CSR-företag.
– Vi håller på att göra skillnad. Alla vi har pratat med har sagt att dom vill vara med på något sätt så jag känner mig ganska trygg i det. Eftersom vi behåller Division 1, Division 2-laget, Utvecklingslaget, hockeyskolan och utvecklar kälkhockeyn behöver vi få in drygt tre miljoner ytterligare. Vi vet att vi kommer lyckas med det, så är det bara.

Tränare Johansson.

Hur kommer ledarteamet se ut i A-laget kommande säsong?
– Jimmy (Johansson) fortsätter som huvudtränare. Gert Norell fortsätter som fystränare. Videocoachen, Alexander Skoglund, blir också kvar liksom målvaktstränaren, Christoffer Larsson.
– Nu kommer vi gå ut och leta efter en assisterande tränare för back och forwards.

Enligt er hemsida har ni tre nyförvärv klara, Andrine Furulund, Kristine Eberhardt och Ronja Ericsson, vad mer måste ni fylla på med?
– Det är vad vi har gått ut med, men idag kan jag även berätta att vi även gjort klart med Tilda Antonsson från BIK Karlskoga/Filipstad och målvakten Jule Flötgen som förra säsongen spelade för Bergkamener Bären och HV 71.
– Som det ser ut idag kommer runt tio spelare från förra årets trupp vara kvar över nästa säsong.

Har ni tittat lite extra på spelarna i Sundsvall?
– Vi har varit i kontakt med Sundsvallsspelare, ja. Vår absolut största utmaning när det ska komma spelare hit utifrån är lägenheter. Jobb har vi till alla som kommer så det är absolut inget problem. Företagen som använder våra tjejer vill bara ha fler eftersom dom får tjejer som är fokuserade, målinriktade och väldigt arbetsvilliga. På så sätt är hockeyspelande tjejer en drömanställning för en arbetsgivare.

Pirrar det extra mycket i magen nu att få åka till Luleå, Djurgården eller HV71 och mäta sig med förra säsongens topplag i SDHL?
– Det känns jätteutmanande och jätteroligt. Men framförallt att möta dom lagen här på hemmaplan och visa upp hur bra hockeyn är på SDHL-nivån. Det är en väldigt stor skillnad på hockeyn i Division 1 och SDHL så det kommer bli riktigt utmanande för oss.
– Vi kommer ha en bra målvaktsbesättning, bra backbesättning och bra forwardsbesättning så vi kommer nog i alla fall kunna dansa tillsammans med dom här lagen, avslutar Jan Mellgren.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 mars
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten