Arvid Holm.
Winnipeg

Karlskrona-målvaktens vilda glädje: ”De bästa timmarna i mitt liv”

ANNONS

Att bli draftad är för många en dröm som går i uppfyllelse. För Karlskronas målvakt Arvid Holm visste glädjen inga gränser. I sommarens draft valde NHL-klubben Winnipeg Jets att knyta till sig 18-åringens rättigheter.
– Det var de bästa timmarna i mitt liv. Drömmen har gått i uppfyllelse, säger Holm i en intervju med Sveriges Radio Blekinge. 

Den 18-åriga keepern blev på midsommardagen vald som nummer 167 av Winnipeg Jets. Arvid Holm är dessutom den första spelaren någonsin från Karlskrona HK att bli draftad, skriver sr.se. 
– Det var ren och skär glädje. Det var de bästa timmarna i mitt liv skulle jag säga. Drömmen har gått i uppfyllelse. Det kommer bli ett jäkla äventyr som väntar och det blev det också.

Holm har redan varit iväg på en veckas träningsläger hos klubben.
– Det var hektiskt och tufft men något man drömt om sen man var liten och allting var bättre än man tänkt sig och det var en rysligt bra vecka, berättar han.

Målvakten, tidigare i Troja-Ljungby, inser dock att det är mycket jobb och slit som återstår. Ljungby-sonen spelade förra säsongen i Karlkronas J20-lag och inser förstås att han inte är redo för NHL-spel redan nu.
– Absolut inte, det är många steg kvar att ta.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL