KÖPS UT. Mike Cammalleri, Ryan Murphy och Jussi Jokinen får lämna sina NHL-klubbar.
Winnipeg

NHL-klubbarna tar chansen – köper ut floppspelare ur kontrakten

ANNONS

Inför morgondagens free agent-cirkus väljer ett par av NHL-klubbarna att skapa utrymme i sina trupper. Detta genom att köpa ut spelare. På fredagen fick sju NHL-spelare beskedet att de kommer att köpas ut ur sina kontrakt.

Tidigare har spelare som Dan Girardi, Scott Hartnell och Benoit Pouliot köpts ut ur sina kontrakt med New York Rangers, Columbus Blue Jackets respektive Edmonton Oilers. Inför free agent-marknadens öppnande i morgon fick de sällskap av en rad andra spelare som gått samma öde till mötes.

Inte mindre än sju NHL-spelare sattes upp på unconditional waivers för att kunna bli utköpta ur sina kontrakt.

Florida Panthers bryter med sin finske veteranforward Jussi Jokinen, 34. Han köps ut ur det sista året på sitt kontrakt, värt fyra miljoner dollar, efter att ha mer än halverat sin poängskörd. Jokinen gjorde 60 poäng så sent som 2015/16, men gjorde bara 28 poäng i fjol.

New Jersey Devils köper ut både veteranen Michael Cammalleri och den tio år yngre lagkamraten Devante Smith-Pelly ur sina kontrakt med klubben. Cammalleri, 35, hade två år kvar på kontraktet med Devils och en lönetaksträff på fem miljoner dollar. Smith-Pelly, 25, hade ett år kvar med en lön på 1,3 miljoner dollar.

TREJDADES I NATT – KÖPS UT I DAG

I Calgary får backen Ryan Murphy och forwarden Lance Bouma lämna klubben. Murphy kom till Flames tillsammans med Eddie Läck i nattens trejd med Carolina Hurricanes, men har alltså ingen framtid i klubben. 24-åringen hade ett år kvar på kontraktet värt strax under 800 000 dollar. Bouma, 27, hade ett år kvar på ett kontrakt värt 2,2 miljoner dollar.

Winnipeg Jets gör sig av med veteranbacken Mark Stuart, 33. Amerikanen hade ett år kvar på kontraktet med en lönetaksträff på 2,625 miljoner dollar.

Slutligen får Jimmy Hayes lämna Boston Bruins efter en blek säsong med laget. 27-åringen mäktade bara med två mål och fem poäng på 58 matcher. Han har ett år kvar på kontraktet med en lönetaksträff på 2,3 miljoner dollar.

Ryan Murphy och Devante Smith-Pelly får ut en tredjedel av värdet på sina kontrakt medan övriga spelare får två tredjedelar. Detta beroende på ålder. Samtliga sju är unrestricted free agents och är fria att sajna valfritt kontraktsförslag från och med i morgon.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL