Kris Versteeg.
Nyheter

Var på väg att ge upp NHL-karriären – nu blir han kvar i ligan

ANNONS

Förra säsongen skrev han kontrakt i schweiziska ligan för att testa på hockeylivet i Europa. Kris Versteeg stoppades av försäkringsstrul och fick en ny chans i NHL. Efter en lyckas säsong med Calgary Flames blir han kvar i klubben.

Ödet är nyckfullt. Fråga bara Kris Versteeg som mer eller mindre hade gett upp hoppet på mer spel i NHL när han inför förra säsongen skrev kontrakt med schweiziska storklubben Bern. Kort innan säsongen skulle till att starta stoppades 31-åringen från spel i NLA. Försäkringsstrul tvingade honom att avbryta kontraktet med Bern och återvända till Nordamerika.

Där fick han efter ett provspel med Edmonton Oilers ett ettårskontrakt med provinsrivalen Calgary Flames värt 950 000 dollar. Han tackade för chansen med att göra 15 mål och 37 poäng på 69 matcher. Det var tillräckligt för att Flames skulle skriva nytt kontrakt med den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren.

STANLEY CUP-MÄSTARE 2010 och 2015

På torsdagen undertecknade man nämligen ett nytt ettårskontrakt med Versteeg värt 1,75 miljoner dollar.

Kris Versteeg draftades ursprungligen av Boston Bruins, men NHL-debuterade med Chicago Blackhawks säsongen 2007/08.  Två år senare vann han sina första Stanley Cup med klubben, bara för att bli trejdad till Toronto Maple Leafs följande sommar. Han återvände till Chicago 2013 och vann ytterligare en Stanley Cup med laget 2015.

Under karriären har Versteeg spelat 619 NHL-matcher och svarat för 350 poäng för Chicago, Toronto, Philadelphia, Florida, Carolina, Los Angeles och Calgary.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL