Nyheter
SKOGLUND: Snicksnack att IK Pantern inte har någon historia

IK Pantern är rejält i ropet nu och tyvärr är man det av helt fel anledning. Vissa vill hävda att klubben är själlös, saknar historia och skulle saknas av väldigt få om de skulle kastas ur Hockeyallsvenskan. Vad få tycks komma ihåg är att Malmöklubben var en av utmanarna till elitserien i början av 90-talet.

Ni kan historien vid det här laget. Pantern inkom med sina papper för sent till licensnämnden som svarade med att inte ge Malmölaget någon licens för kommande spelår i Hockeyallsvenskan. Beslutet är överklagat och hur hela den här soppan slutar vet vi inte än.

Jag tänker inte grotta ner mig mer i detta om vad som är rätt och fel utan låta byråkratins kvarnar mala. Istället vill jag fokusera på det faktum att IK Pantern visst har en historia att falla tillbaka på. Visst, den ligger några år tillbaka i tiden, men ändock är det många som verkar ha missat att klubben tre säsonger i rad kvalade upp mot det som nu heter SHL, men som då hette elitserien. Man gjorde det dessutom med hyfsat namnkunniga lag.
Jag brukar allt som oftast gnälla på många svenska lag som inte sätter värde på sin egen historia genom att lyfta den mer. Locka nya fans och skapa en klubbidentitet gör man oftast genom att lyfta fram sin egen historia för att skapa känslor och engagemang. IK Pantern är en av fåtalet klubbar i våra tre högsta ligor som har en diger historiesektion på sin hemsida. Besök den för härlig sommarläsning.

GICK RAKT IGENOM TVÅAN

1991 tog Pantern klivet upp från trean till tvåan och, förutom att engagera skådespelaren och nöjesprofilen Sven Melander till att ragga sponsorer, anställde man också Sune Bergman som klubbens första heltidsanställde tränare någonsin. Tränaren hämtades förövrigt från den misslyckade satsningen med ihopsslagningen av Sundsvall/Timrå och kom senare att få en bra tränarkarriär med SM-guldet 1995 i HV71 som höjdpunkt.

Sune Bergman. Foto: Bildbyrån

Pantern gick rakt igenom tvåan och 1992 var det dags för debuten i dåvarande division ett som på den tiden var Sveriges andraliga. Bergman var fortsatt tränare och från grannen och nyblivna mästarlaget Malmö IF hämtade man Matti Pauna som 1987 tog SM-guld med Björklöven och några veckor senare VM-guld med tre kronor i Wien. Övergången väckte dock lite känslor hos MIF och slutligen blev det ett låneavtal av det hela som resulterade i att Pauna hämtades tillbaka relativt snabbt efter sex poäng på fyra matcher i inledningen av division ett södra.

NÅDDE PLAYOFF TVÅ SOM NYKOMLING

På den tiden gick de två främsta lagen från varje division ett-serie till allsvenskan efter jul, där också de två sista lagen i elitserien efter 22 omgångar fick kliva ner. IK Pantern var fem poäng från att som nykomling ta sig till allsvenskan. Men fortsättningsserien vann laget i överlägsen still, hela nio poäng före tvåan Mörrum. I playoff ett väntade klassiska Södertälje SK med bland andra Stefan NymanMats KilströmConny Jansson och Oto Hascak i laget. Pantern skrällde rejält och slog ut den anrika klubben med 2-0 i matcher.

I playoff två blev sen Troja för svåra, även om det krävdes ”sudden” i match ett och match två blev ett riktigt målkalas där Pantern såg till att ha någorlunda kontakt hela tiden. Troja var i kvalserien sedan en enda poäng ifrån avancemang till högsta serien. Så det var ett starkt gäng som pressades av Pantern, som den säsongen anfördes av spelare som Lars-Åke NilssonCarl-Erik LarssonAnders Svensson och Matti Paunas bror, Mikael Pauna.

UPPREPNING SÄSONGEN EFTER

Säsongen efter blev nästan en upprepning av föregående. Pantern kom trea i division ett södra innan jul och vann fortsättningsserien komfortabelt efter. Nytt playoff väntade och i första omgången slog man ut Team Gävle med 2-1 i matcher innan man återigen ställdes mot Troja och åkte dit i skiljematch.
Inför säsongen hade man värvat den, för nivån, pålitlige poänggöraren Magnus Wallin, och han levererade direkt genom att vinna den interna poängligan.

Säsongen 1994/1995 hade Sune Bergman lämnat och in klev istället gamle backen och Stanley Cup-vinnaren Mats Hallin. Hallin var med i det Malmölag som vann SM-guld 1992 och hade under de två efterföljande säsongerna varit assisterande bakom Timo Lahtinen. Men nu var han redo att prova sina vingar som huvudtränare och säsongen skulle tillslut visa sig bli lyckosam.

Mats Hallin. Foto: Bildbyrån

Till skillnad mot de föregående åren kom man fyra innan jul och två efter. I playoff ett skickade man återigen ut Södertälje SK, denna gång med 2-1 i matcher, i nästa omgång slog man ut Mora med samma siffror och helt plötsligt var man en runda från kvalserien. I det sista steget väntade Boden, som skulle visa sig bli för svåra och vinna i två raka matcher. Boden var sen två poäng ifrån avancemang när de placerade sig tvåa bakom Rögle i kvalserien 1995.

Hallin lyckades alltså väldigt bra sin första säsong som huvudtränare. Lars-Åke Nilsson och Fredrik Johansson fortsatte att leverera framåt och på backsidan hade man hämtat in Daniel Jardemyr från Uppsala. Den tidigare AIK:aren draftades faktiskt av Winnipeg 1990 och säsongen i Pantern levererade han finfina 38 poäng.

MATS HALLIN LÄMNADE

Till säsongen efter lämnade Mats Hallin för att ta över Södertälje och istället tog oprövade Helge Lauritzen över. En rad av tongivande spelare försvann och kvalfesterna uppåt förbyttes till degradering för Malmöklubben som sedan dess fram till för ett par år sedan förde en relativt anonym tillvaro i landets tredje division innan de återigen, främst tack vare tränaren Stephan ”Lillis” Lundh, kunde ta sig upp ett snäpp i seriepyramiden.

Så att påstå att IK Pantern skulle sakna historia är helt fel och jag rekommenderar er verkligen att klicka på länken ovan där ni kan ta del av föreningens förflutna som finns föredömligt sammanställd på deras hemsida.
De har också fostrat spelare som satt avtryck i SHL. Både Oscar Alsenfelt och Robin Alvarez har IK Pantern som moderklubb.

FEL ATT KALLA DEM FARMARLAG

Jag kanske är en av få, men namnet IK Pantern lockar fortfarande fram en pulshöjning hos mig när jag hör det. Mycket beroende på de framgångsrika åren på 90-talet.

Sen känner jag att det är orättvist att kalla IK Pantern Redhawks farmarlag. Många gör ju det, mycket beroende på att spelare vandrat mellan klubbarna under säsong.
Jonas Gunnarsson lånades ut till IK Pantern i inledningen av säsongen 2015/2016 när Redhawks var tillbaka i SHL och Pantern nykomlingar i allsvenskan. Efter bara några matcher var han tillbaka i Malmötröjan beroende på skador hos övriga målvakter och det blev nyckeln till hans genombrott.
Samma säsong lånades Fredrik Händemark in till SHL-klubben, likadant med Lars Bryggman i år. Båda sitter nu på kontrakt med den större klubben.
Likadant har bland andra den österrikiske talangen Lukas Haudum varit utlånad till de mindre klubben för att få speltid. Han splittade förra säsongen mellan SHL och Hockeyallsvenskan och nu sitter också han med ett kontrakt i den ädlare ligan.

”Bra för Malmö ja, men Pantern då?” säger säkert en del nu. Fördelen för dem har ju varit att de kunnat visa på att spelare kan ta klivet uppåt hos dem. Man fastnar inte Pantern och det har såklart inneburit att spelare valt att spela allsvenskt i Malmö hellre än på andra ställen om de känt att de varit på gränsen till SHL.
Skillnaden mot 90-talet har nu varit att förr kom spelare till Pantern från Malmö för de antingen inte platsade eller hade gjort valet att varva ner en smula. Nu kommer de till Pantern för att ta nästa kliv.

KORKAT ATT INTE DRA NYTTA AV VARANDRA

Jag ser den situationen som en ”win-win” och betyder inte att Pantern har gjort sig själva till farmarlag. Min bestämda uppfattning är att har man två elitlag i olika divisioner på samma ort/geografisk närhet, så är man ju bra korkad om man inte försöker dra nytta av det. Vilket Redhawks och Pantern alltså gjort. Inget fel med det.

Är det något jag missat om Pantern eller om det är något ni skulle vilja dryfta om hockey överlag, tveka inte att ta kontakt. Jag träffas bäst på Twitter under användarnamnet @hockeystaden.

På tal om Pantern så dryftar jag och Mikael Mjörnberg hela den uppkomna soppan om deras degradering i Podcasten Mjörnbergs trashtalk som ni kan avnjuta genom att klicka här.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten