Niklas Hjalmarsson.
Nyheter

Trejdchocken: Niklas Hjalmarsson får lämna Chicago

ANNONS

De spelade tillsammans under World Cup i höstas. Nu återförenas Niklas Hjalmarsson med Oliver Ekman Larsson  – i Arizona Coyotes. På midsommarafton skickade Chicago Blackhawks i väg sin svenska trotjänare till öknen.

För tio år sedan tog Niklas Hjalmarsson steget över Atlanten. Från Hv71 till Chicago Blackhawks organisation. Efter 624 NHL-matcher och tre Stanley Cup-titlar med klubben blev det i dag klart att Hjalmarssons tid i ”Windy City” är förbi.

Den 30-årige backen trejdades i dag till Arizona Coyotes i utbyte för backen Connor Murphy och forwarden Laurent Dauphin.
”Niklas bidrag till våra tre Stanley Cup-titlar är välkända, men det är hans pålitlighet som lagkamrat, hans lojalitet och sättet han representerade Chicago Blackhawks på och utanför isen som verkligen gjorde honom till en så pass älskvärd medlem i organisationen”, skriver general managern Stan Bowman i ett pressmeddelande.

ÅTERFÖRENAS MED EKMAN LARSSON

Murphy, 24, har spelat 258 NHL-matcher med Arizona sedan man plockade backen som 20:e spelare i första rundan av draften 2011. Han var lagkapten för det amerikanska VM-laget i Tyskland förra månaden.

Dauphin, 22, har spelat 32 NHL-matcher för Coyotes de senaste två åren. Han valdes som 39:e spelare i draften 2013.

I och med Niklas Hjalmarssons flytt till Arizona Coyotes återförenas han med en annan smålänning och tidigare landslagskamrat i Oliver Ekman Larsson. Duon spelade tillsammans i World Cup i höstas. Ekman Larsson förväntas bli utsedd till ny lagkapten för Coyotes sedan det blivit klart att veteranen Shane Doan, 40, inte kommer att få nytt kontrakt med klubben. Doan hade tjänat som klubbens kapten sedan 2003.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL