Vegas
BODIN: Så här ser vårt Vegas Golden Knights ut
ANNONS

I senaste avsnittet av NHL-timmen genomförde jag en egen expansionsdraft tillsammans med Linus Hugosson och Jonatan Lindquist. För er som inte orkar ta er igenom den rekordlånga podcasten får ni här chansen att ta del av vår skapelse.

Några av listorna har redan läckt ut, men någon gång senare i dag, söndag, kommer vi att få ta del av listorna där respektive NHL-klubb visar upp vilka spelare de har skyddat respektive lämnat oskyddade inför nästa veckas expansionsdraft. Av surret att döma kommer listorna säkerligen att ge oss en hel del diskussionsunderlag.

När jag, Linus och Jonatan genomförde vår egen expansionsdraft i NHL-timmen i veckan tog vi hjälp av CapFriendlys magnifika draftgenerator. Där man får man själv kryssa i vilka spelare man skulle skydda i varje lag och därefter agera general manager och plocka en spelare från varje lag.

För att sätta ihop det här laget fick vi tio lag vardera tilldelade och gjorde således tio val. Det enda vi snackade ihop oss kring var målvakterna. Där nöjde vi oss med tre keeprar totalt, även om det är troligt att Golden Knights väljer fler än så. Gällande laget nedan får man ha i åtanke att det skett en del trejder sedan inspelningen. Det är spelaraffärer som antagligen har förändrat listorna över de skyddade/oskyddade spelarna rätt radikalt för vissa av lagen. Exempelvis har Jonathan Drouin-trejden gett Tampa Bay Lightning möjlighet att skydda Vladislav Namestnikov, som vi plockade ut i vårt Golden Knights. Dessutom prickade vi givetvis inte rätt på alla spelare vi skyddade. Flera av spelarna vi valde har blivit skyddade av sina klubbar, har det visat sig i efterhand.

Vill ni lyssna på vårt två timmar och 15 minuter långa expansionsavsnitt kan ni bara klicka in er här för att göra det eller ta del av det via era podcastappar. Annars har jag samlat laget här nedan, okommenterat. Är ni sugna på mer läsning runt expansionsdraften kan jag rekommendera min senaste blogg om tio svenska spelare som riskerar att hamna i Vegas Golden Knights. Det gör ni här.

MÅLVAKTER:

Marc-André Fleury, Pittsburgh Penguins
Joonas Korpisalo, Columbus Blue Jackets
Linus Ullmark, Buffalo Sabres

BACKAR:

Paul Martin, San José Sharks
Jonas Brodin, Minnesota Wild
Cody Ceci, Ottawa Senators
Kevan Miller, Boston Bruins
Brayden McNabb, Los Angeles Kings
Brandon Davidson, Montréal Canadiens
Jon Merill, New Jersey Devils
Josh Manson, Anaheim Ducks
Mark Barberio, Colorado Avalanche
Jamie Oleksiak, Dallas Stars
Nate Schmidt, Washington Capitals
Mark Pysyk, Florida Panthers (skyddad)

FORWARDS:

Anders Lee, N Y Islanders
Marcus Krüger, Chicago Blackhawks
Matt Martin, Toronto Maple Leafs
Riley Sheahan, Detroit Red Wings
Calle Järnkrok, Nashville Predators (skyddad)
Vladislav Namestnikov, Tampa Bay Lightning
Joakim Nordström, Carolina Hurricanes
Adam Lowry, Winnipeg Jets
Dmitrij Jaskin, St. Louis Blues
Brendan Gaunce, Vancouver Canucks
Jujhar Khaira, Edmonton Oilers
Nick Cousins, Philadelphia Flyers (trejdad till Arizona)
Jesper Fast, N Y Rangers
Micheal Ferland, Calgary Flames (skyddad)
Teemu Pulkkinen, Arizona Coyotes

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL