980929 Martin Hostak, LuleŒ © BildbyrŒn – 22876 …
Tjeckiska ligan

Tidigare SHL-stjärnan får tung ledarroll i Tjeckien

ANNONS

Spelarkarriären avslutade Martin Hosták i Luleå 2001. Då hade han gjort 348 SHL-matcher för Modo, Södertälje och Luleå och kanske framförallt gjort sig känd som en enastående straffskytt.

Sedan dess har han mest varit känd som expertkommentator i tjeckisk TV, även om han haft vissa coachuppdrag på vägen. Han har varit assisterande förbundskapten en säsong för U18-landslaget i Tjeckien, och tillfälligt tränat ett par klubbar i andraligan.

Men idag blev det klart att Hosták får sin hittills tyngsta roll. Han har utsetts till ny general manager för Zlín.
– Jag har en vision för Zlín. Jag räknar med ett intensivt arbete med staden, supportrar, partners och media. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att ta klubben framåt ytterligare. Jag tror att vi kommer att kommer bygga nästa era av framgång i Zlín, säger Hosták i ett pressmeddelande.

Zlín har vunnit mästerskapet i Tjeckien 2004 och 2014, mestadels med egna produkter i laget, har haft det tufft sedan senaste titeln. De två efterföljande åren åkte man ut i kvartsfinal och den senaste säsongen kom man bara elva i ligan och tvingades kvala sig kvar.

Den här artikeln handlar om: