Dan Tangnes
SHL

Vill förlänga med tränaren: ”Ser gärna en fortsättning”

ANNONS

Han går in på sin tredje säsong som huvudtränare i Linköping, men det är inte alls säkert att det blir en sista. Dan Tangnes kan förlänga sitt kontrakt, som annars är utgående.
– Vi ser gärna en fortsättning, säger general managern Fredrik Emvall.

Norrmannen Dan Tangnes går nu in på sin fjärde säsong i Linköping och sin tredje som huvudtränare efter att ha gått som assistent till Roger Melin under ett år. Tangnes kontrakt löper ut efter nästa säsong, men det ser ut att kunna bli ett femte år i LHC för 38-åringen. Både han och klubben är intresserade av ett förlängt samarbete.
– Vi ser gärna en fortsättning, säger general managern Fredrik Emvall till Corren.

Tidningen skriver att Tangnes måste komma med ett framtidsbesked i höst, om inte Linköping ska börja gå för en annan lösning. Corren skriver att Malmö kan vara en tänkbar destination för Tangnes, om han inte blir kvar i Östergötland. De har dock börjat diskutera en framtid, lite smått.
– Vi har pratat lite grann, men utöver vad klubben tycker och tänker handlar det för min del också om att vi behöver ha familjeråd och bestämma hur vi vill ha det. Pendlandet (från Ängelholm) fungerar och har fungerat bra hela tiden, men samtidigt känner jag att alla hej då börjar bli jobbigare och jobbigare, säger Tangnes.

Inom kort ska diskussionerna tas upp igen.
– Både jag och övriga tränare har kontrakt säsongen ut, så det är ingen panik på det sättet. Det kan vi ta lite senare. Vi sätter oss ned igen när alla är på plats i början av augusti. Det viktigaste nu är att vi lägger all kraft på att bygga färdigt laget på bästa sätt.

Ett par ytterligare pjäser ska in i Linköping, som bland annat hoppas att backen Mattias Bäckman ska återvända efter några år i Nordamerika.
– Jag hoppas att det löser sig där, säger Tangnes.

Linköping har åkt ur i kvartsfinal under båda Tangnes säsonger.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL