Thomas Valkvä Olsen, Alex Lavoie och Carl Persson.
Södertälje SK

Allsvenska 17-målsskytten klar för Södertälje: ”Är en spelare som ska vara involverad i målproduktionen”

ANNONS

Man valde att släppa hela seriens skyttekung Anton Holm, som i stället hamnade i AIK. Nu har man plockat in det som mycket väl kan bli Holms ersättare i Södertälje. Thomas Valkvae-Olsen, senast i Bik Karlskoga, är nämligen klar för förra säsongens jumbolag.
–  Thomas är en spelare som ska vara involverad i målproduktionen och vi både hoppas och tror att han kommer tillföra mycket för oss. Han har en bra hockeyallsvensk säsong bakom sig och har också en hel del rutin från internationella matcher, nu vill han ta ytterligare ett kliv i sin karriär och att han väljer att göra det för oss känns jättebra, säger tränaren Mats Waltin i ett pressmeddelande.

Med sina 17 mål och totalt 28 poäng var norrmannen en av de ledande spelarna i den allsvenska tvåan Bik Karlskoga. Som belöning för succén fick han dessutom chansen att spela VM med Norge.
–  Det känns bra och det ska bli riktigt roligt att spela för SSK, det är en klubb med en lång historia. I fjol var mitt första år i hockeyallsvenskan och det tog ett par matcher innan jag kom in i spelet men sen rullade det på bra och nu vet jag vad jag har framför mig. Det blev också en del mål från min sida men det är rätt oviktigt vem som gör dem, det viktigaste för laget är att vinna matcher, säger han själv.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL