151121 Sundsvall David Lidstršm jublar efter 3-1 mŒlet under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Sundsvall Hockey och TimrŒ IK den 21 November 2015 i Sundsvall. Foto: PŠr Olert / BILDBYRN / Cop 108 …
SDHL 1

Sundsvall kan mista sin plats i SDHL

ANNONS

Sundsvall klarade sig kvar i SDHL med hjälp av kval. Ändå kan laget nu tappa sin plats.
— Just nu undersöker vi möjligheterna, säger klubbens ordförande Hans Åhrman till Sundsvalls tidning

Sundsvall klarade sig med nöd och näppe från att ramla ur SDHL. Laget var långt ifrån att klara sig undan kval men väl i kvalet höll man sig på rätt sida strecket. Nu kan man dock förlora sin plats i SDHL ändå. Anledningen är att laget har brutit sig ur klubben på grund av ekonomiska problem i Sundsvall Hockey.
— Det är en helt separat förening som är under uppstart. Det ger damerna bättre förutsättningar att spela ishockey, säger Hans Åhrman.

Eftersom att det är en helt ny förening som startats finns det en risk att man inte får behålla den plats som Sundsvall hade i SDHL.
— Just nu undersöker vi möjligheterna för det laget att ta över Sundsvall Timrås SDHL-plats, säger Åhrman.

I och med att man fortfarande inte vet i vilken serie laget ska spela i är det mycket som i dagsläget inte är klart. Hans Åhrman hoppas dock att allt ska lösas sig snart.
— Det är mycket jobb och många möten som ska bli av. Men vi hoppas att allt är klart inom en månad. Men sen kan det ju ta längre tid också, det vet man aldrig.

Den här artikeln handlar om: