160914 Vita HŠstens Alexander Younan under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Vita HŠsten den 14 september 2016 i Malmš. …
SHL

Nya Rögle-backen om säsongen i Vita Hästen: ”Undrade vad fan som händer”

ANNONS

Han är redan som 20-åring inne på sin tredje SHL-klubb. Men efter att inte fått några matcher i varken HV71 eller Frölunda hoppas nu Alexander Younan ta en ordinarie plats hos Rögle.
—  För mig gäller det att min egen prestation ska vara så pass bra att jag tar en plats bland de sex backarna. Om det ändå skulle hända att jag blir utlånad så får jag köpa det, men det är inte mitt mål i alla fall, säger han till Hockeysverige.se

För två säsonger sedan lämnade Alexander Younan HV 71:s ungdomsverksamhet för spel i Frölundas J20. Där blev han omgående kapten, men lånades även ut under säsongen till både Oskarshamn och Vita Hästen. Förra säsongen blev Younan utlånad hela säsongen till Vita Hästen och där klev han fram som en av lagets bästa backar. Hans prestation i Hockeyallsvenskan var så pass imponerande att Rögles sportchef, Anders ”Masken” Carlsson valde att värva honom dit inför kommande säsong.
— Anledningen till att jag flyttade till Frölunda var att jag ville utvecklas vidare. Jag kände att jag stod stilla och behövde ta nästa kliv helt enkelt. Jag behövde miljöombyte, mer än så var det inte, säger Alexander Younan till hockeysverige.se.

Var du nära att få chansen någon gång i HV71:s A-lag?
— Jag fick aldrig frågan i alla fall så det kan jag inte säga att jag var.

I HV71 U16 och J18 var Alexander Younan lagkapten och i laget spelade bland andra Jonathan Dahlén. En spelare som den tidigare juniorlandslagsspelaren var imponerad av.
— När han kom till HV71 var han inte jättevass på rören, men han utvecklades med stora steg under hela den säsongen och även upp till J18. Det var i J18 man såg att ”shit, han kommer att bli riktigt bra”. Efter det att han flyttade från HV71 kändes det som att hans utvecklingskurva bara gått spikrakt uppåt.

Jonathan Dahlén

Younan är inte heller speciellt förvånad över att det gått så pass bra för Dahlén som det nu gjort. Som bekant talar en hel del för att han kommer spela i Vancouver kommande säsong.
— Det där visste man skulle komma och man såg att den killen har något som ingen annan har.

Du har lämnat HV71, Jonathan Dahlén likaså och även Filip Ahl, samtliga juniorlandslagsmän. Har det funnits ett missnöje med HV71:s ungdomsverksamhet?
— Jag har faktiskt ingen aning och vet inte heller varför de lämnade. Jag själv lämnade, som jag sa, för att få miljöombyte.
— Jag trivdes själv bra i deras ungdomsverksamhet. HV71 är ändå moderklubben och där jag började spela hockey.

Blev det en stor kontrast att komma till Frölunda?
— Ja, absolut. Det är alltid så när man byter stad, att det blir lite annorlunda. Lite kontraster var det. Speciellt med träningen. Det var också där jag fick växla upp lite för att komma ikapp eftersom jag låg efter på den biten.

Vad var det som skiljde?
— Framförallt var det mängden av träning. Vi hade bra träning även i HV71, med då det gäller mängden av träning var Frölunda en av dom bättre klubbarna i Sverige.

Även om Alexander Younan lämnat HV71 för två säsonger sedan gläds han åt klubben och Jönköping som stad för att de fick vinna SM-guld i våras.
— Självklart var det kul. Man ska alltid glädjas åt laget som vinner, svårare än så är det inte. Att jag sedan kommer därifrån gör mig i alla fall lite extra stolt.
— Jag tror att det betyder otroligt mycket för HV71 och stan att dom vann SM-guldet. Det är fyra år i rad som de åkt ut i kvartsfinalen. Jag kommer ihåg att målet från början av den här säsongen var att de skulle ta sig förbi kvartsfinalen och till semifinal. Att de sedan gick hela vägen var det kanske ingen som förväntade sig, men det är ett stort plus för föreningen och staden.

Turbulent inledning i Vita Hästen

Den 20-åriga backen tillbringade förra säsongen i Vita Hästen. Där svarade han för fem mål och totalt 17 poäng på 45 matcher.
— Det var en lärorik säsong. Att jag skulle få spela så mycket, ungefär 24 minuter i snitt, var ingenting jag hade räknat med från början. Med mycket speltid så utvecklas man och det fick jag ett kvitto på att det stämde. Det var en riktigt bra säsong både poäng och utvecklingsmässigt.

Younan (till vänster) var under säsongen utlånad till Vita Hästen

Inledningen av säsongen i Vita Hästen var turbulent. Assisterande tränare Pär Hellenberg fick sparken. Det gjorde huvudtränaren, Mikael Johansson, förbannad så han sa upp sig. In kom istället tidigare storspelaren i Frölunda, Jonas Johnson. I mars sa dessutom sportchefen Niklas Czarnecki upp sig. In då kom istället tidigare Vita Hästen-spelarna Conny Gyllander och Peter ”Firsov” Eriksson.
— I början undrade jag vad fan det var som hände. Man var inte van att en tränare hoppar av så där, men det fanns en anledning till det också.
— Givetvis påverkade det lite i början, men spelet är en annan grej. Där påverkade det inte oss spelare. Det var mer allt utanför isen som man undrade vad som hände med alla skriverier och så vidare.

In kom då alltså tidigare VM-spelaren Jonas Johnson som närmast kom från Varberg i Division 1.
— Han var en helt okej tränare. Det går inte att klaga på honom. Han kom in i ett tufft läge. Det var inte så att han kom in i ett läge där han kunde glida med på en räkmacka samtidigt som det gick bra för laget. Tvärtom, det var tufft från början och hela vägen in för att försöka ta den här topp åtta platsen.

När hörde Rögles sportchef, Anders Carlsson, av sig till dig?
— Det var han och agenten (Mikael Rosell) som hade lite kontakt i slutet av min säsong. Redan då började de diskutera lite. Sedan började vi inse att vi kom närmare och närmare varandra och sedan blev det bara av.
— Framförallt kändes det som att det var dags för mig att ta klivet upp till SHL efter att jag gjort en bra säsong i Hockeyallsvenskan. Nu vill jag mäta mig med dom större grabbarna i den högsta ligan.

Var det flera klubbar som hörde av sig till dig?
— Ja, det var några andra, men det var Rögle som föll mig i smaken. Det kände jag redan från första början då jag var ner och snackade med dom. Coacherna visste vad jag gick för och vad dom vill få ut av mig, vilket känns extra positivt.

Vilka förväntningar har du på debutsäsongen i SHL?
— Framförallt att Rögle ska göra en bättre säsong än den förra. Vi vill vara med i slutspelet och kriga. Svårare än så är det inte för att kvala är ingenting som vi gillar. Det är uppåt man ska.
— För mig gäller det att min egen prestation ska vara så pass bra att jag tar en plats bland de sex backarna och lagmässigt är det att vi ska ta oss till slutspel.

Om du skulle bli utlånad till Hockeyallsvenskan, hur skulle du se på det?
— Målet är att ta en plats i SHL. Om det ändå skulle hända att jag blir utlånad så får jag köpa det, men det är inte mitt mål i alla fall.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 25 mars
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten