SDHL 1

Modo förstärker laget med två spelare från Nordamerika

ANNONS

Den gångna säsongen slutade med en åttonde plats och respass redan i kvartsfinalen. Nu satsar Modo och plockar in två nordamerikanskor inför kommande säsong.

Modo hade en tung säsong i SDHL. Nu satsar klubben för att ta sig tillbaka till toppen. Även om man i veckan tappade Nathalie Ferno till Luleå förlängde man under veckan med Alice Östensson och Mariam El-Mahmadi. I dag meddelar klubben via sin hemsida att man har gjort klart med två spelare inför nästa säsong. Det handlar om Sidney Morin och Michela Cava.

Sidney Morin är en 21-årig back från USA. De senaste fyra åren har hon spelat collegehockey med Minnesota-Duluth. Där har det blivit 70 poäng på 147 matcher.
— En högerfattad back vilket alltid ger ytterligare en dimension i framförallt powerplay och det offensiva spelet. Sidney Morin är en ytterst kompetent spelare över hela isen men ger oss framförallt en offensiv spets, kommenterar Modos sportchef och huvudtränare Björn Edlund.

Michela Cava är en forward från Kanada. Även hon har gjort fyra år med collegehockey där det blev 88 poäng på 138 matcher. Senaste säsongen spelade hon dock i Kanda.
— Michela Cava var på väg till MODO Hockey redan den förra säsongen men valde då att testa på spel i Kanada. Vi är väldigt glada att komma till den här lösningen nu då hon är en bra center både offensivt och defensivt, säger Edlund.

Den här artikeln handlar om: