160515 Sveriges Johan Sundstršm jublar efter 1-1 under ishockeymatchen i Ishockey-VM mellan Schweiz och Sverige den 15 maj 2016 i Moskva. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35199 …
VM 2017

ANALYS – ”Schweiz ingen blåbärsnation längre”

ANNONS

HOCKEYSVERIGE.SE I SAMARBETE MED ITSHOCKEY.COM

ISHOCKEY, VM

Schweiz – Sverige, 20:15

Efter en lång transportsträcka som kallas gruppspel har vi äntligen kommit fram till dom avgörande matcherna i årets världsmästerskap. Och för Tre Kronors del väntar möte med Schweiz i Paris. En motståndare Tre Kronor normalt ska besegra utan större problem.

För 10-15 år sedan var matcherna mot Schweiz en munsbit och det kunde rent av bli tvåsiffrigt för Tre Kronor men dom senaste åren har schwezisk landslagsishockey gått enormt mycket framåt och minns bara att Schweiz nådde final mot just Tre Kronor i Globen 2013. Schweiz är absolut ingen blåbärsnation längre inom ishockeyn.

Alp-landet lever högt på sitt kollektiv och dessutom har målvakten Leonardo Genoni fått sitt stora genombrott i VM och storspelat i dom matchern han fått stå. Det mesta pekar mot att han vaktar målet också mot Sverige.

Vi tror på seger för Tre Kronor men att det blir en jämn och tät match som kanske slutar med uddamålet åt något håll. Vi går därför, för över 5,0 mål till oddset 2.10 hos NordicBet

Läs hela itshockey.com analys HÄR

NordicBet erbjuder upp till 1000 kr i välkomstbonus till dig som registrerar nytt konto HÄR

Den här artikeln handlar om: