Jerry Andersson.
Nyheter

Ett hockeyår i England – ”Mr. Troja” om sitt brittiska äventyr: ”Fansen är otroligt passionerade”

Efter en lång tränar- och sportchefskarriär hemma i Ljungby har ”Mr. Troja”, Jerry Andersson, testat sina vingar ute i Europa de senaste två åren. I en intervju med hockeyforskaren Tobias Stark berättar han om sitt äventyr i England, som slutade med att han blev brittisk mästare under våren.

Sverige har ett grundmurat rykte som en av världens främsta producenter av förnämliga ishockeyspelare. Samma sak gäller utan tvekan den svenska tränarkåren. En av alla internationellt erkända blågula toppcoacher är Jerry Andersson, som för många idag kanske är mest känd som ”Mr. Troja”, efter alla år sina som spindeln i nätet i den småländska ishockeystoltheten, Troja/Ljungby.

Andersson har dock även hunnit med att vara GM och assisterande coach för det svenska J18-landslaget på herrsidan, och att vara headcoach för rumänska ASC Corona Brasov i den kontinentala samarbetsligan, MOL liga, där han bland annat basade över den gamle Luleå Hockey-bekantingen Jaroslav Obsut. Den senaste säsongen spenderade Andersson i England, som assisterande tränare i det brittiska storklubben Sheffield Steelers, genom att hjälpa den före detta Troja/Ljungby-coachen Paul Thompson att bärga det brittiska Play off-mästerskapet. 

Att Steelers är helnöjda med rekryteringen av Andersson framgår med all önskvärdhet tydlighet av klubbens hemsida, där han kallas för en av ”the most knowageble and respected coaches and mangers in Swedish hockey”. Följdriktig har också klubben precis gjort klart med förlängning, där Anderssons kontrakt utökats med ytterligare två säsonger.


Sheffields huvudtränare Paul Thompson. Foto: Gepa Pictures/Thomas Bachun

När jag når Andersson har han hunnit pusta ut ett par veckor i Sverige efter den hektiska säsongen.

Tjenare, Jerry! Hur är läget?
– Toppen! Jag är hemma igen efter ett äventyr i England. Det har varit jättekul att vara ute lite på internationellt vatten, men det är alltid trevligt att komma hem. Det ska bli skönt att ladda batterierna innan allt drar igång igen i augusti.

De blev ju en jätterolig säsongavslutning för er del, berätta om den och er väg fram till titeln som brittiska Play off-mästare!
– Jag kom över till England tillsammans med tre svenska spelare. Det var Christoffer Björklund, som avslutade i Mora, Markus Nilsson här från Ljungby och Malmö-killen Andreas Valdix. Vi flög ihop den 5 augusti, innan allt drog igång officiellt tre dagar senare. Tempot var högt redan från första stund i och med att vi hade att förbereda oss för Champions Hockey League, där vi var i en grupp med Red Bull Salzburg och HV71. Vi började dock med nåra träningsmatcher, där vi bland annat bjudit över danska Ålborg för två vänskapsmatcher och sedan mötte Manchester Storm. Det var en härlig start. Man kände med en gång en enorm proffsighet. När alla var på plats, den 8 augusti, hade Sheffield Steelers-ägaren Tony Smith en samling med alla spelaren, hela klubbledningen, doktorer, tandläkare, materialförvaltare osv. Det stod 24 bilare uppradade, stripade med Steelers-delaker, som var framtagna för alla i truppen. Och alla fick en stor bag med kläder och broschyrer med information om boendet och Sheffield med omnejd med mera.  Allt kändes otroligt proffsigt och väl förberett på alla sätt och vis. Tony sade också att ”vi är brittisk ishockeys Manchester United så vi har mycket att leva upp till”. Under hela augusti körde vi sedan två pass om dagen med både is- och off-ice-träning.

Hur var det att som brittiskt lag spela i CHL?
– Det är klart att det var en stor upplevelse för Sheffield. Klubben var med där för andra året i rad. När vi kom över till Sverige för att möta HV71 i första matchen tyckte jag att vi hade problem att hänga med. En klubb som HV71 har ju en helt annan förberedelse och touch i spelet än vad vi har, det gäller inte minst farten. I returmötet mot HV71 hemma gjorde vi dock en fullt jämn match, där dom gjorde sista målet i tom kasse.

Men ligan då?
– I och med CHL tappade vi mark i ligan nästan direkt i förhållande till Cardiff Devils som till slut vann grundserien, medan vi kom på tredje plats. Säsongen avslutas med ett play off, för vilket de åtta bästa lagen kvalificerar sig. Vi började där med att slå ut Nottingham Panthers i kvarten. Därmed hade vi kvalificerat oss för det så kallade ”final four” , tillsammans med Cardiff Devils, Dundee Stars och Belfast Giants. Där började vi med att slå Belfast med 2-0 i semin. Sedan hade vi en enormt bra match mot Cardiff i finalen. Vi låg under med 3-1 och vände, genom att först ha 5-5 efter full tid och innan vi lyckades avgöra ungefär sex minuter in i den femte perioden inför 8 000 på läktare, varav ungefär 3 000 fans från Sheffield i orange. En otroligt upplevelse!

Det låter fantastiskt, kan du berätta något om Sheffield som ishockeystad!
– Ja, Sheffield är ju den stora klubben i Storbritannien idag, även om den inte är den äldsta, bildad först 1991, det vill säga ett drygt sekel efter det att ishockeyn togs sina första staplande steg på de brittiska öarna. Den engelska ishockeyns centrum har av tradition varit Nottingham, men Sheffield Steelers är det lag som dominerat på senare tid, vilket bland annat framgår av att laget vann ligan de två föregående åren. Målet inför årets säsong var att ta en trippel, men det blev för svårt för oss denna gång. Inget annat lag har heller tidigare mäktat med den bedriften. Annars kan man säga att Sheffield är en idrottsstad. Jag hade inte så stora kunskaper om området innan jag åkte dit, jag trodde att det var en ganska hård och nedgången stålstad, men det visade sig snabbt för mig att det är en enorm idrottsstad. Steelers har exempelvis ett publiksnitt på 7200 åskådare på våra hemmamatcher i en arena som tar in en publik på 9300 när det är ishockey. Jämte huvudarenan ligger sedan två väldigt fräscha inomhushallar med is året runt, där vi tränar emellanåt och spelar en del match mot de mindre publikdragarna lagen från exempelvis Skottland. Det är över huvud taget ett enormt fint idrottsområde som ligger granngårds med en inomhusanläggning för idrott i europeisk toppklass som heter British Institute of Sport. Där är vi inne ock kör mycket av vår fysträning med boxare i världsklass med flera. 


Foto: Bildbyrån/Stefan Persson

Supportrarna då?
– Fansen är enormt passionerade. Mer än hälften av dem är damer i åldern +50 år. Att gå på ishockey är en familjegrej. Spelar vi en söndag klockan fem så kommer det lite mindre folk på våra matcher jämfört med en lördag, eftersom många planerar sin tid med tanke på att barnen ska gå upp för att gå upp tidigt för att gå till skolan på måndag morgon. På lördagen spelar vi i regel klockan 19, efter fotbollsmatcherna är slut ut i England, och det är enormt säljande! 

Betyder det också att ni har lite annorlunda publiksammansättning än fotbollen?
– Ja, jag tror inte att vi har samma publik, direkt. Jag tror inte att fotbollspubliken går på ishockey i England, generellt sett. Säg att det finns omkring 300 000 ishockeyfans i Storbritannien, allt som allt, men den passion de har för sporten är minst lika stor – om inte större – än de som supporterskarorna har på andra håll i Europa när det gäller sådant som att gå och se sitt lag och att stötta det i vått och torrt. De flesta som går på matcherna här har minst en matchtröja på sig, säger Jerry och skrattar. 

Avslutningsvis, om du tar ett steg tillbaka och försöker sammanfatta dina egna erfarenheter från säsongen, vad är det då som står ut?
– Det är nog många hundra som skulle vilja ha ett sånt här jobb. Och jag känner mig mycket priviligerad och otroligt tacksam över att ha fått den här chansen att få jobba i ett sånt här land. Jag känner många som har varit över här tidigare för att jobba inom brittisk ishockey, och alla har de mer eller mindre sagt att det var en mycket givande tid. Att jag då själv som 57-58-åring får chansen att prova på detta efter att ha jobbat 35 år inom den traditionella svenska ishockeymyllan är helt fantastiskt. Jag känner också att jag har utvecklats mycket i mitt ledarskapet här bort, genom att jobba så nära och frenetiskt med både spelare som har gjort uppåt 600 AHL-matcher och yngre, brittiska killar som hela tiden törstar efter nya kunskaper.

TEXT: TOBIAS STARK
Tobias Stark är historiker och idrottsvetare vid Linnéuniversitetet i Växjö, där han forskar och undervisar om ishockeyns kulturhistoria. Han är även med i C More-podcasten Puckat med Björn Oldéen och Mike Helber.
Email: Tobias.Stark@Lnu.se
Twitter: Tobias_Stark

KRÖNIKA: Slap Shot – historien om väldens mest älskade ishockeyfilm

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten