VM 2017

Värdnationen vidare efter osannolikt drama – nu väntar en drömkvart

ANNONS

Vilket galet drama det blev! Den helt avgörande matchen mellan Tyskland och Lettland fick avgöras på straffar – och där var hemmalaget kyligast. De får möta Kanada i kvartsfinalen på torsdag.

Förutsättningarna inför kvällens möte mellan Lettland och värdnationen Tyskland var enkla. Vinnaren skulle få spela kvartsfinal mot Kanada på torsdag. Förloraren hade spelat färdigt för den här VM-turneringen. Och matchen blev en riktig rysare. Närmast en modern klassiker i VM-sammanhang.

Tyskland kom ut stenhårt inför den fanatiska hemmapubliken och gick upp till en 2-0-ledning. När sju minuter återstod av den tredje perioden hade Lettland fullbordat vändningen och såg ut att förstöra hemmanationens fest. Då, med bara halvminuten kvar, klev Rögles Felix Schütz fram och sköt 3-3-målet. Ett mål som fick Lanxess Arena att bryta ut i turneringens högsta vrål.

Lettland var sedan nära att avgöra i slutsekunden – men misslyckades. Matchen gick till förlängning och sedermera straffar. Väl där blev dramat om möjligt ännu mer förtätat. De fem första straffarna missades – men universitetsspelaren Frederik Tiffels visade kyla och sköt Tyskland till kvartsfinal. Värdlandet lever därför vidare i turneringen.

De får möta Kanada i Köln. USA får möta Finland, som i kväll föll mot Kanada med 5-2, i samma arena, medan Sverige-Scweiz och Ryssland-Tjeckien spelas i Paris.

Skulle Sverige slå ut Schweiz får de möta vinnaren mellan USA och Finland i semifinal.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL