ETT SISTA JUBEL. Morten Green avslutade sin 15:e raka och sista VM-turnering med en seger.
VM 2017

Spektakulärt självmål när Danmark tog farväl av trotjänaren med seger

ANNONS

Danmarks VM tog slut på måndagen. Det blev seger med 2–0 mot Italien i lagkaptenen Morten Greens sista landskamp. Avskedet kom lite i skymundan av det dråpliga självmål som avslutade matchen.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
96 VM-matcher. Det är Morten Greens mäktiga facit under en lång och häftig landslagskarriär. På måndagen avslutades den med en seger. Danmark besegrade Italien med 2–0 i avslutningsmatchen och Green fick, symboliskt nog, priset som lagets bästa spelare.

Under den långa karriären har den tidigare Modo-, Leksands- och Malmö-centern gjort 15 (!) raka VM-turneringar i A-gruppen för Danmark. Men årets turnering i Köln blir 36-åringens sista.

Efter två mållösa perioder fick Green se Malmös forward Nichlas Hardt peta in 1–0 i powerplay efter förarbete av lagkamraten Frederik Storm och tidigare Södertälje-forwarden Julian Jakobsen. Italien tog sedan ut målvakten i jakten på en kvittering, men i stället för 1–1 blev det 2–0 efter ett av säsongens märkligaste mål. Peter Regin fick målet när den italienske backen Alexander Egger snubblade och styrde in pucken i egen kasse.

Danmark missar segern till trots kvartsfinalspelet efter att ha plockat sju poäng på sju matcher. Lettland och Tyskland gör upp om den fjärde och sista kvartsfinalplatsen från grupp A i Köln. Båda lagen ligger på nio poäng inför avslutningen, där Lettland möter Ryssland i kväll och just Tyskland i vad som kan bli en helt avgörande match i morgon.

https://www.instagram.com/p/BUHqCXGhp5V/?taken-by=hockeysverige_se

Den här artikeln handlar om: