Vadim Sjipatjov och Nikita Gusev.
VM 2017

Tre ryska mål på 70 sekunder – sedan var dansken knäckt

ANNONS

I närmare två perioder höll Danmark stången mot Ryssland i dagens VM-möte i Köln. Men när det ryska stjärngänget väl fick i gång spelet var matchen avgjord. Tre mål inom loppet av 70 sekunder ledde Ryssland till en 3–0-seger.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Danmark har haft svårt att hävda sig så här långt i årets VM-turnering. Men i dagens möte med Ryssland lyckades våra södra bröder i alla fall hålla nollan i närmare två perioder. George Sörensen, som lämnar Almtuna för spel i Södertälje till nästa säsong, gjorde en tapper insats mellan stolparna, men fick ge vika när ryssarna väl fick utdelning.

Från det att backen Bogdan Kiselevitj sköt 1–0 till det att Nikita Gusev hade gjort 3–0 dröjde det bara 70 sekunder. Där emellan hann Sergej Plotnikov chippa in med 2–0-målet i en annars ganska avslagen match.

Sörensen mellan stolparna motade 30 skott och Andrej Vasiljevskij i den ryska kassen behövde bara stoppa 21 skott för att hålla nollan.

Ryssland har gått rent i VM så här långt så när på poängen man förlorade i premiären mot Sverige, där det blev straffseger med 2–1. Lagets stjärnforward Artemij Panarin toppar dessutom VM:s poängliga med tio poäng (3+7) efter en assist mot Danmark.

Danmark har en tvåpoängare från straffsegern mot Slovakien, men har i övrigt bara lyckats göra sex mål på fyra matcher så här långt in i turneringen. Att de ska nå en kvartsfinalplats är i dagsläget osannolikt.

Se VM på C More – två veckor gratis

Kung Henrik Lundqvist klar för VM-spel

Den här artikeln handlar om: