Eric Martinsson.
Växjö Lakers HC

SHL-segrarnas glädjebesked: Backstjärnan nobbar NHL – ”Kommer fullfölja mitt kontrakt”

ANNONS

Man har tappat en del spelare – men också värvat tunga pjäser som Viktor Fasth och Daniel Rahimi. Nu står det också klart att backstjärnan Eric Martinsson spelar med Växjö nästa säsong.

Växjö säkrar upp en viktig pjäs till nästa säsong. Lagets backstjärna Eric Martinsson har bestämt sig för att nobba NHL för den här gången – och i stället stanna i den småländska klubben även nästa säsong.

Martinsson har gjort succé i Växjö under de tre åren han spelat i klubben efter att ha anslutit från Rögle. Han har ett år kvar på sitt kontrakt med SHL-segrarna.
– Jag kommer fullfölja mitt kontrakt med Växjö Lakers. Jag har haft intresse från framför allt två klubbar i NHL, som jag har träffat och pratat med. Men jag känner att jag vill spela mitt sista år i Växjö och göra det så bra som möjligt och gå hela vägen, säger han till VXOnews.

Han säger att det egentligen var svårare att fatta beslutet inför den här säsongen. Även efter förra säsongen hade han nämligen intresse från NHL. Nu var det en mer självsäker Martinsson som nobbade NHL-intressenterna.
– Jag mår bäst av att spela min sista säsong med Växjö och har mer att hämta i SHL. Man känner om det är dags eller inte och jag mår bäst av att spela i Växjö och ta fler steg i min utveckling. Jag har mer att hämta i SHL och om jag åker över som 24-åring eller 25-åring spelar inte så stor roll.

Martinsson har spelat landslagshockey med Tre Kronor de två senaste åren.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL