Kevin Stevens.
Pittsburgh

Tidigare NHL-stjärnan dömd – fast med olagliga piller

ANNONS

Tidigare NHL-stjärnan Kevin Stevens har levt ett hårt liv sedan NHL-karriären tog slut 2002. Nu har han dömts till en treårig villkorlig dom för att ha varit en del av illegal försäljning av receptbelagd medicin.

Han sköt över 50 mål och 100 poäng två gånger och blev Stanley Cup-mästare med Pittsburgh Penguins både 1991 och 1992. Livet efter hockeykarriären har inte varit samma framgångssaga för Kevin Stevens.

Nu har den amerikanske före detta NHL-stjärnan dömts till en villkorlig fängelsedom på tre år efter att ha varit del av liga som sålt receptbelagda smärtstillande mediciner, skriver Yahoo. Det var 2015 som Stevens arresterades efter att en polis stoppat hans bil och hittat 175 piller i hans ägo. Enligt åklagarna hade han pillren i sin ägo för att sälja dem vidare, något 52-åringen erkände.

Efter domen som kom i en domstol i Boston bad Stevens om ursäkt. Enligt hans försvarsadvokat hade den tidigare hockeyspelaren fått den starka smärtstillande medicinen oxikodon utskrivet i sitt namn. Detta till följd av en skada han ådrog sig i NHL 1993 och som han lider av än i dag.

Kevin Stevens spelade 874 NHL-matcher för Pittsburgh, Boston, Philadelphia, New York Rangers och Los Angeles under sin karriär och mäktade med 329 mål och 726 poäng. Efter karriären jobbade han som scout för Pittsburgh mellan 2005 och 2012.

Dubbla Stanley Cup-mästaren fast för droghandel

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL